-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
Szia. Egy másik telefonomnál a kábelek tüskéi váltak el picit a kábeltől. Sajnos fel-le lehetett a középső tüskéket mozgatni és csak nyomásra volt hajlandó rendesen működni a szalagkábelem .. ami utángyártott volt. Amugy ez egy töltésvezérlő kábel volt. Abból is tudni hogyha valami már elenged ha a c -type töltőt forditva rádugva már nincs gyorstöltés....
-
Stonerice
őstag
Sziasztok! Pár hete cseréltem ismerősömnek Nohon aksira az akkuját.
kb 2500mah-s volt már csak a gyári. MOst viszont az accubaterry még mindig 102%ot muta. 104 ről indult
Jó vétel volt..
Ajánlom másnak is.
Egyedüli bajom a xiaomival hogy a bootloadert nem lehet hamar nyitni -
Stonerice
őstag
Szasztok.
Érdekelne nálatok működik e a 4g+?
Ha igen, milyen rommal?köszi.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Akinek problémája lenne amd Ryzen gépen a Miflash vagy fastboot használatával és Mismatching image and device üzenetet kap azoknak itt egy USB 3 fix (LINK) fájl . amit XDA-n találáltam. Sajna már nincs usb hubom és vért izzadttam mire sikerült megoldani.
Csak el kell indítani a bat fájlt és regeditben helyrerakja a dolgokat.
-
Stonerice
őstag
Lithiumtól független, a szoftver fogja eldönteni hogy az akku tele van-e vagy sem. Szóval mindenképp van értelme a kalibrálásnak.
Régen a redmi 1 esem frissités után (volt olyan build ami) már 30% on kikapcsolt.
Nyilván a kalibrálást nem követelmény minden nap végrehajtani, de pár havonta nem árt ha elvégezik.Ha nem is mér pontosan a teszter, de az mégiscsak szemet szúrhat bárkinek hogy 600mAh-val több került bele második próbálkozásra.
-
Stonerice
őstag
válasz
V.Dave #15481 üzenetére
Újramértem, próbáltam kalibrálni az akkut feltöltés utáni töltöről való leválasztással és újraindítással majd újra 100 ig töltéssel égész addig amíg még vesz fel áramot.
Most 3100mah jött ki. Igazából mindig 20-és 80 között tartottam az akkut talán valamelyik frissítés óta nem volt alkalma magát újra kalibrálni mert nem szoktam kikapcsolásig lemeríteni. -
Stonerice
őstag
Sziasztok.
Valaki mérte már ki usb testerrrel az akkuját ?
Már elkezdtem mérni a Mi8-asom és szerintem meg fogok lepődni. Igaz a töltőled is kialudt már 100% után de még veszi fel az áramot.
Van itthon egy redmi note 4 is aminek jobb az akkuja , nemsokára kimérem azt is. Illetve a párom Mi8-asát is. -
Stonerice
őstag
Sziasztok.
Nektek az legújabb global romon melyik SIM
hálózati profillal a legkisebb az akkumulátor merülése stand by (vagyis amikor alszik és nem használjátok a mobilt) módban?
Tudjatok... *#*#4636#*#*
Lte/UMTS auto(prl)
Vagy LTE/WCDMA ?
köszi. -
Stonerice
őstag
válasz
bacsis #13938 üzenetére
Szia.
Amikor beszereztem a telefont nálam működött a wifi direct egészen más napig amíg le nem frissített.
Egy 3 éves JVC smart tv ről van szó.
Meg is örültem mert kb ez volt az első telefon a családban amivel működött. Samsung és egy másik Xiaomival nem ment soha.
Szóval mióta frissített a Miui azóta újra nem megy mi8 al sem. -
Stonerice
őstag
Nekiláttam volna épp a fastboot rom felflashelésének , erre a Miflash "refresh" gombra nyomva megjelenik egy apróbetűs szöveg a kijelző felső sarkában hogy nyomjam meg valamelyik gombot a kikapcsoláshoz.
Aztán betölt a rendszer..Vagyis nem ismeri fel a Miflash a telefont. Fastboot adb parancs látja de ott is ugyanezt produkálja fastboot oem device-info parancs után.
Érdekes most hogy előlapi usb 3-ba dugtam usb 2.0 hubbal így működik.Ezt miért csinálja?
-
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #13824 üzenetére
Találtam időközben egy leírást!
ezen a linken: Link
Azt írja ha véletlen global verziós mobilra China romot rakok fel vagy Chine eszközre Global romot akkor téglásítom a telefont.
Hogy lehet megnézni nekem melyik verziójú készülékem van? Modell szám csak 1 szerepel a GSMarena oldalán is. Telefon neve pedig sima Mi8 a miui szerint.Na mind 1 azthiszem meg lett .. Hátha hasznát veszi még valaki.
Angol nyelvű dobozban kapod vagy a telefon hátlapján CE jel virít.
Forrrás:
Ah right, that's easy. First of all IMEI is always there as an option but a more noticeable difference is the back of the phone. The Chinese phones have Chinese text and markings on the back, saying that it's a TD-LTE phone. Global versions have the CE marking on the back as well as the text "Xiaomi Communications Co., Ltd.". -
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Pár órája vásároltam egy Mi8 ast és azt szeretném elérni hogy teljesen gyári zárt bootloaderrel működjon. Feltűnt, hogy nyitva van a bootloader. és Twrp-recovery van fent a készüléken.
Mi lenne a menete a bootloader zárásának?
Megéri-e?
Mivel régen volt már Xiaomim ezért nem tudom, hogy fog-e frissülni majd a későbbiekben stb..!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Parkside szerszám kibeszélő
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512 GB Phantom Black Független
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A12 4/64 - szürke
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest