- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
hriska #15159 üzenetére
Igen, az a program neve és van rá emberem aki megcsinálja ha muszáj, nem először tenné.
Én nem küzdök vele az biztos, mert nem azért veszek telefont, hogy magam csináljam.
Akkor már telefont is nekiállhatok gyártatni ennyi erővel. Én csak használni szeretném.
Tudom én, hogy van vele munka bőven, csak az nem fér a fejembe, ha már létezik, mert létezik rá Magyar, akkor miért csak annak lehet aki 71 ezerrel drágább helyen veszi meg a telefont?
Nem szidom én a MIUIHU csapatot, eszem ágában sincs, már az is bosszant, hogy ha veszek egy MiNote-t nem lesz MIUIHU-m csak Multim és a munkájukat is elismerem. Most komolyan én beszéljek a Xiaomi-val, hogy küldjenek a Magyar csapatnak egy tesztkészüléket, mert különben a francnak sem kell így a telefonjuk, még akkor sem ha mindent megértek benne Angolul. Magyar vagyok, Magyart akarok. A Xiaomi-nak is az az érdeke, hogy minél többen vegyék. Múlt héten szóltam Rajen-nek, egy hiba miatt ami a téma mixelésnél van, és 1 óra múlva fent is volt kijavítva. Na ez az amit tisztelek a Magyar MIUI csapat programozóiban.Ez a nincs rá Magyar nyelv azért ma kiakasztott kicsit, mivel ez a modell nem tegnap jött ki. Mi a francot várhatok majd ha kijön az Mi5 és a nagy tesó? Akkor lesz rá Magyar ha veszek egyet ajándékba, hogy legyen min tesztelni, vagy várjak 1 évet mire annyira olcsó lesz? Valami okos megoldást kellene találni rá.
(#15165) Tomi_Ohl
Hol kapcsoljam ki a zajszűrést teljesen?
Pont ez az, nem akarok megválni a MIUI-tól és még inkább nem a MIUIHU-tól.
Azt azért már nem várnám el, hogy MIUIHU is legyen egyből, csak lógatnám az orrom, hogy nincs, de majd lesz. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
hriska #13459 üzenetére
Oké, értem. Hát, ez van. Köszönjük a munkátokat, talán sehol máshol nem foglalkoznak ennyit a MIUI-jal, mint ti, nagyon egyedi ROMot csináltok.
Esetleg egy bloatware eltávolító flashelhető zipet csinálhatnátok, add-onként. Az univerzális lenne minden telefonra, ráadásul nem is kéne hetente frissíteni.calamites bőven elég.
Amúgy nem cash, hanem cache, kicsit mást jelent. -
Tomi_Ohl
veterán
Nem sértésnek szántam, bocsánat.
Csak arra akartam utalni, hogy amikor legutóbb néztem, még a mai changelog sem volt kint, nemhogy a ROM. Azt írtátok, holnap lesz changelog, azt hittem, csak holnap akartok elkezdeni dolgozni a ROMon.
Azért írtam talán holnaputánt, mert volt már olyan, hogy csak szombaton adtátok ki a frissítést (főleg a lite-ra). Bár utóbbi héten nagyon hamar kiadtátok, szerintem még a multi előtt.
Nem várom el tőletek, hogy azonnal kiadjátok, csak megjegyeztem (nem túl megfelel megfelelő módon), hogy még nincs semmi (vagyis nem volt semmi) a magyar fórumon.
Attól még, hogy néha kicsit később adjátok a frissítéseket, még mindig a ti lite-otok a legjobb, megéri rá várni. -
zolikaDB
veterán
-
Fejvadi
nagyúr
Nem értem az ellenséges megszólítást. Miért is fáj az neked ha én a Multit használom? Szóltam én egy rossz szót is bármelyik Magyar ROM-ra vagy Vagyulára? Rossz a bőgés tehén, nem veszek tejet. Lehet most hasra kellett volna esnem előtted, mert te vagy az aki indít egy játékot konkrétan abban a témakörben amivel foglalkozik, de még a kérdés is rossz és nem is egy kérdés? Vagyula munkája és fordítása elismerve és igen tisztában voltam, hogy nem egy Kínai fordítja. Nekem kellenek a Multiban dolgok viszont nem kell a kiherélt MIUI és az Xperia Z3 billentyűzet sem.
Van egy kis lemaradás, elég sok változás történt pedig.
Magyar ROM
Verzió: 4.12.19 (MIUI 6)Multi ROM
Verzió: 5.1.9 (MIUI 6)Bocs ha ezentúl is azt használom ami nekem megfelelő és nem azt amit te szeretnél.
Részemről a téma lezárva. -
Tomi_Ohl
veterán
Nem rosszból, de ennyi erővel már novemberben is jelen volt, mert aki akarta, megrendelhette (persze Kínából). De értem, az első bolt ahol jelen volt az a xiaomishop.hu.
Köszi a tippet! Valami miatt nekem a gyári böngésző az asztali nézetet töltötte be, pedig nem állítottam át clean install óta semmit az oldalon. Most átváltottam mobilosra, csak jó lesz.
-
Tomi_Ohl
veterán
Köszi, válaszok elküldve!
(Bár nem vagyok benne biztos, mennyire hivatalos a xiaomishop.hu. Nekik is van megállapodásuk a Xiaomival, mint Wayteqéknek?Am az mitől van, hogy ha a miuiandroid.hu-n írok valamit, akkor befagy a böngészőm, és csak a bezárása segít? (MIUI 6-os böngészőről van szó, Chrommal szavaztam, és nem volt semmi baj)
-
zolikaDB
veterán
Nekem az Mi3-on AOSP van, system 2-n meg V6 lite.
MiPad:
Ezt amúgy nem értem... Te tudod szerkeszteni a mail szerverbeállításokat Mipadon?? A notification sem állítja le a settingset? Nekem a dropbox meg a chrome egy fél órát vett igénybe, mire lejött és feltelepült... Lepucoltam csutkára a padot, és utána telepítettem a ROM-ot... Ez mind MiPad. Tudom, h van topikja, csak kevés a szakértő látogató. -
ruszi_tomi
aktív tag
Köszönöm, minden tiszta, képbe kerültem. Esetleg az MI account-ban hol tudom beállítani, hogy ne SMS-ben küldjön aktiváló kódokat ha van valamit állítok, hanem használja csak szépen a megadott e-mail címet?
Ez a "hitelesítő" működik valakinek? Most raktam fel a 11.28.-as Romot, és az MiKey,leáll, a hitelesítő meg azt írja ki a QR kódra hogy nem érvényes -
zolikaDB
veterán
-
cjvt3o
aktív tag
Ha már szóba került, ezeket a system1 / system2 -ket még nem látom át annyira, szóval lenne két kérdésem:
1. A cwm felrakása mennyire befolyásolja a bootloader-t és következményeit ezen az eszközön? (Másképp fogalmazva, ha egy belakott system1 rendszer után updaterrel felrakok egy cwm-et, kell-e valamit tenni ahhoz, hogy a korábbi rendszer zökkenőmentesen induljon (mittomén bejegyzés vagy jogosultság fixek, nota bene system1 újratelepítése, vagy backupból visszahúzása, stb.)
(Nem vonatkozik ez a kérdés a "data" szétparticionálására, olyankor értelemszerű, hogy minimum backupolni kell előtte, majd visszarakni az új datára a régi contentjét, ámbátor itt meg az érdekelne, hogy hogyan "végződik el" a system1->data1, system2->data2 párosítás, mivel saját kútfőből azt gondolnám, ez eltérő fstab szerkesztést követel.)
2. A rendszer "gyári" partíció és fstab kiosztásáról nem tud vki forrást (linket)?
3. És valami egészen más: V6 4.11.28 (by vagyula)-n hol / hogyan lehet beállítani azt, hogy tárcsázáskor, amikor a hívott fél fogadja a hívást, ne egy fémharang pendüljön a hívó fülébe, hanem mondjuk csak diszkréten rezegjen egyet?
4. És valami még inkább egészen más: a zenelejátszót be lehet úgy állítani (ahogy még a miui 2-ben is volt), hogy a hangerő gombok folyamatos lenyomására léptesse a playlist-et, rövid lenyomásra viszont "csak" hangerőt állítson?
Ez már megint négy kérdés, újfent nem számítottam a spanyol inkvizícióra...
-
zolikaDB
veterán
Akkor picit tudsz segíteni?
1. Hogy lehet azt megoldani, h a menü, home gombok úgy funkcionáljanak, mint V5-ön?
2. A vagyula féle V5-be sincs belehegesztve root? Megoldható valahogy?
3. Funkcionalitásban a fenti ROM jobb, mint, mondjuk a mai 4.11.28 developer, vagy a V6 úgy általában? (ebben meg magyar van amúgy?)
4. Ha V6-om van, akkor mezei mirecovery-s módszerrel fel tudom tenni a V5-öt?
5. És automatikusan frissíti magát,nem tudod kikapcsolni Ezt mire érted?
Köszönöm segítséged -
boken
senior tag
Köszönöm,fel is tettem,annyi kérdésem lenne még hogy 2 dolgot nem tudok megnyitni,a naptárat és a jegyzet progit,ha rányomok bármelyikre felvillan majd újra a főoldalon lesz.
A másik az csak az én szenvedésem,és nem a telefonnal kapcsolatban hanem a gmail-el,nem találom a beéllitások-fiókok menün belül szinkronizáláskor a naptárat csak a névjegy,email,stb.
Ez szintén csak nekem nem megy? -
virkir
veterán
Én folyamatosan az teszem
A minden kezdet meg azért nem most volt. A v5 egy igen jó alap lett volna amit nem elcseszni kellett volna, hanem kibővíteni, fejleszteni, jobbá tenni.
Rövidke miui-s pályafutásom alatt azt érzem, hogy olyanok kezdenek lenni mint a nagy brandok.
Kihoznak egy bugjavítást de izibe mellé tesznek két frisset és ez megy végtelen ciklusban rohamtempóba heti rendszerességgel.
Amita kezembe fogtam a telefont azóta out of the box 4.3-al használom mert olvasgatva a heti frissítéseket, nem igazán éreztem, hogy nekem szükségem lenne mert több hátrányt hoztak mint előnyt.
Lásd a 4.4 parádés memóriakezelését.
Mert azért az tényleg vicc, hogy folyamatosan 80+%-on van a memóriahasználat akár 1-2 app mellett is egy CM ~50%-val szemben.Barthezz2
Ne mond, hogy a zenelejátszó említett hiányossága az nem bug mert épeszű ember így nem programozza le, vagy a homescreen elrendezését. -
Egyszerűbb, settings-notification-manage notification és ott van az appok listája és szépen lehet állítgatni. Itt ez nem igazán nyert. Se fb, se viber, se gmail, semmi nem jelez.
llaszlo:
Nem az a baj, hogy a téma nem jó, de az alap ikonok se. V5 alatt egy gmail, kereső, akármi is v5 szerű ikont kapott, itt most nincs így. Nálam a gmail alap ikonja van, több másik programhoz hasonlóan. -
szkorhetz
őstag
MIUI 6-ban tényleg nem működnek ezek a dolgok, úgy, ahogy eddig és most hogy kezdem jobban belakni, eléggé béta szagú még a dolog, ahhoz, hogy jövőhéten már mindenki megkapja....
Persze, továbbra is tetszik, ne értsétek félre, csak még nincs kész.Borzas: Azért mondtam, hogy jövő pénteken a developer romra kijön, pedig arra még nem tűnik teljesen késznek.
-
bozarjoska
őstag
idáig sose jutottam el
és ez hogy is jelzi ha pl kapok üzenetet? mit ír ki a 3 pont helyett?
nem használok ilyen appokat mint pl facebook meg whatsapp meg viber stb nem is foglalkoztam vele annyira, ha három pont kint volt tudtam van valami aztán lehúztam és láttam hogy mi az(#3036) szkorhetz
hát én azt olvastam hogy most van ugyebár a zárt béta és hogy szeptember elején (máshol aug 29-én) meg a developer rom már v6 lesz -
zolikaDB
veterán
Egy biztos: ennyire precizen beallithato progival meg nem talalkoztam...
Sikerult popecul belonom mindent, mentettem is rogton
Neked olyan szinnel is villogtatja a LED-et, amilyet beallitasz?
Es ez a kliens az, ami ugy mukodik, ahogy szeretem. Pedig kiprobaltam a hetvegen vagy 4-et. Ez jo. -
zolikaDB
veterán
Volt elteres a korai es a mostani procik kozt. Ugyanaz a proci, de az orajel picit modosult. De ez meg nem 801.
az okfejtes -
llaszlo
veterán
Én már rég lezártam volna meg más is. De ő állandóan beleköt azokba akik nem tőle rendelnek. Nem tudja megemészteni. És szánalmas hazugságokkal próbálja meg jó színben feltüntetni az üzletét. Ez meg roppant undorító és rohadt gáz nem csak szerintem. Az meg, hogy hamisítvány az meg még mindig baromi vicces.
Ha valaki megbízható helyről rendel, akkor nem kamu telót kap. Nyilván nem a huszadrangú webshopokból kell rendelni, hanem a megbízhatókból. Amik persze drágábbak is. -
llaszlo
veterán
Tudod alaposan utána néztünk, hogy honnét is rendelünk. De elég hülye szöveg, hogy a xiaomishopból kamu telefont küldenek. Ez a nap vicce, gratulálok! LOL
Lehet, hogy segítőkész de fingja sincs, hogy hogyan kell egy céget képviselni, nem ilyen kamu szöveggel amit itt előad. Ez rettentő szánalmas. Ahogy az is, hogy szerinted miattam téma napi szinten, hogy honnét rendeljenek telefont. Kár, hogy nem én írom ezeket a hozzászólásokat. De hülyeséget beszélni úgy látom neked sem okoz gondot.
Nem hiszem, hogy dolgozó lenne, mivel nincs szükség alkalmazottakra, ahhoz, hogy pár rendelés lebonyolítson neten keresztül ezt már automatizálni is lehet, csak ugye csomagolni kell. -
zolikaDB
veterán
Llaszlo nevvel, cimmel, telefonszammal felvallalja, h o kicsoda, es elmond mindent, amit tud arrol, amit csinal.
Erre jon vki, aki ilyen 13 eves srac szinvonalan E/3-ban eloadja a "haverom alkudott" szintu sztorit.
Llaszlo felkereste a xiaomishopot, hogyha nemet raktarbol rendel 6 telefont, milyen extra koltseget/vamot/afa-t kell fizetni. Ok hivatalosan valaszoltak, h nem kell.
Nem all se o, se mas a vasarlok kozul importori kapcsolatban a Xiaomival. Ertelemszeruen 20k+ korul megy minden telefonra, ha Kinabol rendeljuk, epp ugy, mint a xiaomishop.hu eseteben is. Mert afa-t kell fizetni erre az ertekre ugyebar.
Llaszlo, es akar en is, ugy gondolom, h semmi ertelme az ilyen jellegu felszolalasoknak, hsz-eknek. Ugy erzem, ha vki akar vmit, alljon ki es vallalja a dolgot. Ha nem, akkor annak olyan zavarosban halaszos feelingje van...
Meg amugyis, mi kára szarmazna belole?
Tobben, sot (!), ha visszaolvasol, 50 hsz-en belul is jopar forumozo tette fel a kerdest, h hol vegyenek Xiaomi MI3-at, aminek erthetoen tobb oka van. Pl az is, h vannak hamis peldanyok, hamis kiegeszitok, meg az is, h a sajat shopja mellett egyeb netes kereskedok is rendelkeznek europai raktarral, es nem vilagos, ki hogy kezeli a vam es afa dolgokat... Ilyen alapon ok is menjenek a masik topikba.
Ha lesz 1. hsz a legtobb okossaggal, akkor jogos a dolog, addig meg...
A kolleganak nem kell semmit es nem is vallalt semmi a gari kapcsan. Bontatlan dobozban papirokkal megkapjak a rendelotarsak a keszuleket, pont mintha egyedileg vettek volna, ennyi.
Reszemrol lezartam a xiaomishop.hu, llaszlo, netes vasarlas, ilyen raktar, olyan raktar temat.
Mindenki vegye ott, ahol jo. -
llaszlo
veterán
Aki velem rendel az tisztában van azzal, hogy honnét jött a rendelés és mik a feltételek.
Hónapok óta?? Milyen hónapok óta. te nagyon el vagy tévedve. A feltételezés meg nem feltételezés hanem tény. Olvasd el meg is lett erősítve. Így No comment kategória a hozzászólásod ezen része is. Ő vagy tulaj vagy minimum ott dolgozik és itt kamuzik össze-vissza.
A rendelés meg ha nem tűnt volna fel eléggé ide tartozik, mert kb minden harmadik, negyedik hozzászólás ezzel kapcsolatos. Ismét belefutottál a no commentbe. Gratulálok. Na csá. -
fi:zi'k
nagyúr
Senki nem hurrogott le, max te minket.
Amúgy 99,99%-ig biztos vagyok benne, hogy nem PH-ról vagy bármely más fórumról veszik az ötleteket. Nem azért kezdték el tömegesen vámolni, vagyis többségében ÁFA-zni a beérkező cuccokat, mert bárki beszélt róla. Egyszerűen annyira megnövekedett a beérkező küldemények száma, hogy rájöttek, ebből komoly pénzt lehet leakasztani, amit a tisztes állampolgárok önszántukból nem fizetnének be.
A futárcégeknek meg megvannak a saját embereik a vámügyintézéshez, akik függetlenek a postától.Az pedig már egy újabb kérdéskör, hogy az ÁFA kerülés törvénybe ütközik és ezért nem lehet(ne) róla beszélni, pontosabban tippeket adni, hogy miként kerülheted el.
-
llaszlo
veterán
Mert szerinted ők nem tudják ezt? Csak van ami átcsúszik a vámon. Mákjuk volt. Másnak meg elfogták az ibuygou-s rendelését. Mondjuk ha meghibásodik és vissza kell küldeni, akkor meg szívás van. Meg ha elkapják, akkor akár fel is jelenthetik a vásárlót és meg is büntethetik nem csak a vámot szabhatják ki. Mindezt pár ezer Ft-ért.
-
morfondőr
addikt
Ezeket olvastam én is, meg utána jártam a dolgoknak, csak nem a linkelt oldalról szedtem le a stabilt, hanem a miui.com-ról. Tele volt kínai cuccokkal, meg ugye a play sem volt rajta. A multit már a magyar oldalról töltöttem. A Vagyula-féle stabilt is néztem, de annak, ha jól értelmezem CWM kell, de egyelőre szeretném gyári állapotban tesztelni a készüléket, majd később ráteszem a CWM-et is, aztán mehet a dual boot, hogy lehessen kísérletezni.
A ledről annyit, hogy a portolt romban lehetett válogatni, hogy pl. gmail fehéren villogjon, facebook kéken, emlékeztető zölden, meg akármelyik app értesítéseihez külön színt lehetett választani. Itt csak alap értesítés van, hívás és üzenet. A fényerőnél meg arra gondoltam, hogy lehetett állítgatni pl. hogy 0-5 luxig 2% fényerő, 5-25 luxig 10 % stb. De egyelőre ez legyen a legnagyobb gondom! Marad a multi rom is, ha jól muzsikál! Egyébként jóformán ez az első készülékem, amin gyári rom fog menni, mert az ezelőttiekre rögtön ment a MIUI, CM vagy társai!Itt szerencsére a gyári a MIUI, amit mindig is szerettem!
-
LAStar
tag
No kérem, köszi az útmutatást. Eltartott egy darabig, nem is ment elsőre, de végülis MiFlash-sel sikerült feltolni a 4.3 stabil romot. Btw szerencsém volt, mert már majdnem lemerült az akksi...
Ezzel meg is szűntek az olyan bajaim, mint pl. a hektikus led, csengőhang át/visszaállítás, etc., gyorsabbnak is érzem a készüléket. A memóriagazdálkodása is javult, jól tele pakolva 700-800 ram szabad, így gördülékenyebben futnak a játékok is. Nekem nem az, de hátránya, hogy angol, illetve vannak rajta tyúklábas appok, de mivel nem nyitottam meg őket, nem sok vizet zavarnak.
Kérdés: A zenelejátszó hangerejét Ti elégnek érzitek? Nekem max. hangerőn kicsit halknak tűnik az Oppo Find 5 után, samu fülessel használom. Lehet, hogy erre csak nekem lenne igényem, de valaki próbálta már magasabbra skálázni a max. hangerőt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest