- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Milyen alaplapot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
bambano
titán
A dekorációs eszközök nélkül futó alkalmazást (tehát ablakkeret, főmenüsor) appletnek hívják linuxban, ha jól értem moonmant, akkor windowsban meg gadgetnek. Viszont nekem olyan rémlik (úgy tűnik, tévesen), hogy valaki azt mondta, ezt a windowson widgetnek hívják, ami teljesen téves elnevezés, mivel a widget kifejezést már használják ezer éve, másra.
-
bambano
titán
válasz
#16820480 #171 üzenetére
A swap, helyesebben page, az egy részterület a virtuális memória megvalósításában. Akár van swap, akár nincs, virtuális memória mindig van, már csak architekturális okokból is. Ha van swap, akkor a virtuális memória mérete több lehet, mint a fizikai memóriáé, ha nincs, akkor értelemszerűen nem.
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #173 üzenetére
tőle kellene megkérdezni, nem én mondtam...
-
bambano
titán
válasz
#72042496 #147 üzenetére
Az egy tiszta, korrekt hozzáállás, ha azt mondod, hogy NEKED nem felel meg vagy azt, hogy TE most nem tudsz elég energiát fordítani rá és maradsz a windowsnál.
De nem erről beszélek, hanem arról, amikor olyan tényeket kezd el félremagyarázni valaki, amik nem igazak. Mert ezen második esetben objektíven ellenőrizhető dolgokról hirdet téves véleményt, míg az első esetben a saját berkein belül nyilatkozik. Mintha valaki azt kezdené magyarázni, hogy nekem nem felel meg a linux, tehát nem is létezik linux.
Olyan, mintha egyesek fudolni akarnának (de szép igét alkottam...), pedig csak saját hülyeségüket verik nagydobra. Ezt nem értem, erre várom a magyarázatot.
-
bambano
titán
azt mondtad nemrég, ha jól emlékszem, hogy nem használsz linuxot, csak hallassz róla itt-ott. Akkor miért írsz ilyeneket? Valami megalapozottság, ilyesmi?
Ha nem te mondtad, akkor bocs.
#132: tudtad, hogy a debiannak pl. komoly bugtrack rendszere van? nemcsak azért komoly, mert sokat tud, hanem azért is, mert komolyan veszik. Nincs olyan, hogy valaki belepiszkol egy programot a rendszerbe, mert letépi a fejét a kiadás maintainere.
-
bambano
titán
segítek a szövegértési problémádon: mondtál egy orbitális baromságot linuxról, erre dabadab mondott egy hasonló orbitálisat windowsról, csak hogy érzékeltesse veled, milyen szinten szóltál. És akkor meg kellett volna kérdeznie tőled:
"te ezeket a baromságokat most direkt hergelésből irogatod, vagy tényleg ekkora troll lettél?"Tekintsünk el attól, hogy valamikor a számítástechnika ködös hajnalán mindkét kijelentésnek volt valóságalapja.
Egyébként megkérdezem már, ha klavit ragadtam:
a kedves windows irányból linuxot fikázók olyan szintű tévedésekről tesznek tanúbizonyságot, hogy az már fáj és hiába próbál nekik az ember korrekten válaszolni, legközelebb megint előjön. Az összes ilyen erőfeszítés falrahányt borsó. Tehát megkérdezem kedves windows fanoktól: ti féltek a linuxtól? sok hsz kicsit olyan, mintha minden reggel elzsolozsmáznátok, hogy linuxhoz nincs driver, linuxot telepíteni rémálom, linux nem jó desktopra senkinek, linux piaci részesedése mérési hiba, linuxhoz nincsenek alkalmazások, és a mantrázás csúcsa: nem fut rajta photoshop, stb. stb. Szóval: féltek? Ha nem féltek, akkor hogyan lehet elferdíteni olyan objektív tényt, hogy a debianban pl. több, mint 18 ezer csomag van benne alapból, a windowsban meg csak a rendszer beindításához szükséges dolgok?Egyébként bocs, hogy a te hsz-edre válaszul írom, nem téged akartalak kipécézni.
-
bambano
titán
És akkor hogy lesz a windows, linux két jóbarát?
Érdekelne, ha hozzáfognál a címben feldobott kérdés kifejtéséhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Macbook White 13" unibody
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest