Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• devast

addikt

válasz graydragon #15 üzenetére

Nem teljesen így van. Legalábbis szerintem nem.Előadhatsz nekik bármit, ha pénzbe kerül nem kell. Az informatikus úgyis ott van, és ha valami nem kóser azon le lehet verni bármilyen balhét. Ők úgy gondolják, mint azt a kollega előbb említette, hogy Te azért vagy ott, hogy minden faszán menjen, azért fizetnek. Őket nem igazán érdekli, hogy mi van a háttérben. Ha a szemét rendszer működőképes, nekik az elég, nem látnak bele, hogy mekkora trágya az egész. Ha látnák is, akkor sem fizetnének érte. Amíg működik... Az meg végképp nem érdekli őket, hogy milyen nehéz ebbe a rendszerbe belenyúlni, mennyire bonyolítja meg a munkád stb. Ha nem tetszik találnak más embert/céget helyetted, aki bevállalja. Informatikai fejlesztésre tervezett költségvetés: 0. Ha valami elromlik, azt kicserélik annyi. Akkor még nem is beszéltem a kliens oldalról... Láttatok már olyan kodegány házat belülről, ami 4-5 éveg IPARI (dzsuva, olaj, kosz, por amit el tudtok képzelni) környezetben használtak? Na, én láttam. Nem is egyet. Amikor folyik a levegőből kicsapódott dzsuvás olaj az alaplapon meg a cpu hűtőn... mondjuk ahhoz képest meglepően jól bírják.
    És ez egy olyan cégnél, ami nem 50 de nem is 100 alkalmazottat foglalkoztat.

• devast

addikt

Irigylem azokat, akik olyan cégnél dolgoznak, ami hajlandó az informatikára költeni. Nálunk kb ennyi: Ha probléma van oldjam meg, bármilyen megoldásra nyitottak, csak pénzbe ne kerüljön. Égne a pofám, ha nálunk valaki hozzáértőnek be kéne mutatnom az informatikai rendszert... Hát ez történik akkor, ha a vezető úgy gondolja, hogy ő márpedig ért az informatikához. Kezdem azt hinni komolyan, hogy ennek az egésznek nem az az értelme, hogy jó legyen a rendszer, ie jó munkát végezzek, hanem csak annyi hogy a "vevő" elégedett legyen. Ha ő egy rétegelt sz*rkupaccal elégedett, és azt várja el tőlem, hogy azt toldozgassam-foltozgassam, amikor valami igénye merül fel... hát legyen, rárakok még egy lapát sz*rt. :U
    Az is megfordult a fejemben, hogy ez az egész csak kultúra kérdése... az meg nálunk nincs.

Új hozzászólás Aktív témák