- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
satz18
őstag
Na nekem van egy kis közöm a dolgokhoz, igaz elsősorban nem gázokkal foglalkozom és nem is olvastam utána a dolognak, viszont vegyész vagyok. És egyrész a hidrogén is hasonlóan jó lett volna ezt csak azért vetették el, mert hasonló tulajdonságai vannak, mint a héliumnak, mivel kevés kell belőle, ezért az árkülönbség elhanyagolható. Alapvetően ha nincs oxigén és itt pont ez a cél, akkor nem robbanásveszélyes a hidrogén sem, ezt azért csinálták így, hogy az ellenző emberek ne tudjanak belekötni, megspórolnak vele egy csomó papirmunkát, és kétségtelen, hogy kevesebb biztonsági előírásnak kell eleget tenni, ami szintén előny. Szóval sokkal jobb választása hélium. A vinyó nem fog felszállni. Alapvetően a gáz az rendkívül nagy térfogatú valami, rendkívül könnyű anyagnak kell lenni valaminek, ahhoz hogy ne legyen teljesen elhanyagolható a tömege. Pl a lufi. Persze nagyon sokat számít a a térfogat, ami itt szintén nagyon kicsi. Ezt úgy értem, hogy egy 1 kilós vinyóban ha van 1 g levegő az kb annyi mintha lenne benne 0.1 g hélium.
Ma ami a lényeg, hogy pont a levegőt akarták elkerülni, és annak 78%-a nitrogén. Itt jönnek a fizikai adatok, amire nem tudok pontos adatokat mondani, de különböző gázoknak rendkívül különböző a viszkozitása. Aki sokat dolgozik Gázkromatográffal az érti mire gondolok. Ott is azért használnak H-t meg He t mert sokkal kisebb a viszokozitása meg egyéb okok miatt is amibe nem megyek bele. De az a lényeg hogy nyomós okuk van rá hogy ezt használják, és a különböző gázok fizikai paraméterein múlik a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gyártó újragondolja a hagyományos merevlemezek felépítését.
- Kingston A2000 M.2 SSD (1000GB)
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest