- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencze
senior tag
Nemtom nem a 130$-al van a baj sőt, az kifejezetten olcsó, a hifihez az égvilágon semmi köze. Borzalmas lehet a hangja ennyiért...
-
andras.1
csendes tag
mit nem adtam volna egy ilyenért 20 évvel ezelőtt
-
Kronos3000
senior tag
04.01?....én néha visszavágyom abba az időbe amikor még szalagos magnóm volt....emberibb világ volt amit semminemű technika nem pótol....
-
mcs
veterán
Akkor nem is csodálkozok azon, hogy annyira megutáltad a kazikat. Rosszabbak voltak az akkori olcsó walkmanek, mint manapság a pár ezer forintos mp3 lejátszók többsége. Míg utóbbit lehet használni normál hangerőn, a 2-3 ezer forintos walkmanek bizony komolyan gyilkolták a kazikat.
-
lapa
veterán
válasz
Intelligencs #45 üzenetére
meg gondolom nehéz helyzetben lenne, mikor az akármilyen szalagos egységet összehasonlítja a legfrissebb korccsal. onnan lesz szép nyerni a krómkazival. (Ultra-high resolution recordings: 9216 kbps (192 kHz/24 bit) FLAC files)
-
pakesz
aktív tag
amugy nalunk asszonkanak is tetszik a regi tekknologia, pontosabban az egy miniceruza aksis empéhárom lejatszo, de nagyon egyszeru belatni a nagysagat... itthon a hordozhato telefon miatt ipari mennyisegben termelodik a kiscerka akksi, es sokkal egyszerubb azzal elni hogy nincsen tobb zene minthogy a telcsi lemeruljon
annal brutalisabb dolgot nem tudok elkepzelni mint amikor a zenevel leszopja a telcsi aksit
na jo el tudom kepzelni amikor a zenelejatszot erintokepernyovel szerelik be az autoba
-
pakesz
aktív tag
ez mekkora trollkodas volt hogy 1 millat kiadott egy mini hifiert
behalok, mert manapsag is ki lehet am MAI aron adni lengen 2-5 milkat hangrendszerre igaz abban csak a hangszoro elviszi a keret feletes az nem egy minihifi kategoria lesz
inkabb epitett volna maganak egy erositot es vett volna egy rendes deck -et anno -
Hintalow
senior tag
Az ilyen anakronisztikus dolgok valahogy mindig Japánból származnak
Szerintem ugyanolyan hagyományőrzőek ebben is, mint a társadalmi dolgokban, ha jól emlékszem arrafelé van még jelentős számban használva fax is pl.
A kazettás korszakban vastagon benne voltam én is, de nem hiányzik, már a cd-s korszakot is felszámoltam.
Mondjuk az ilyen deckes hifis nosztalgiázás nem is nagyon működik panellakásban, nincs rá hely. -
"közösségiken végleg elkorcsosult nemzedék" "mai degeneráció"
Értem én, hogy visszasírod a fiatalkorodat, én is visszasírom, de miért kell ezért komplett kinullázni a mostani generációt? Viselkedj már civilizált emberhez méltón! Ennyi erővel te is degeneráció vagy, mert bezzeg 200 évvel ezelőtt lovon jártak meg sokkal több fizikai munkát végeztek, meg a patakban mostak kézzel és nem géppel...
-
sad_Vamp
őstag
Nem tudom, hogy a hír viccesebb, vagy a sok ömlengés a halott technológián. Én is léteztem már a kazettás korszakban 3 walkmant nyírtam ki. Azt, hogy hány kazettás magnó döglött meg a családban arról inkább nem is gondolkodom. Gyűlöltem a kazettát, sokat fogyasztott (ceruzával visszatekerés rulz) ha húzta a szalagot akkor cseszhetted, arról nem is beszélve, hogy mennyi energiát emésztett fel, ha 1 saját válogatást akart az ember készíteni. Amint lehetett cseréltem is Discmanre, majd MP3discmanre (ezeket is utáltam, nagyok voltak, könnyen megakadtak -anitshock ide vagy oda- karcolták a CDket, és nem ettek sokkal kevesebbet mint a kazi)végül SmartMedia kártyás MP3-ra számomra onnét kezdődött az igazi mobil zenehallgatás.
-
KenGuruL
csendes tag
Ez az oldal megvan nektek őszülő halántékú barátaim?
-
Bcy+
tag
80'-as évek magyar hí-fi -tornya :
+ extra ébresztő funkció
-
aszamóca
aktív tag
Én mostanában vettem egy tízesért egy ilyen midi tornyot. Van egy rahedli Italo-s kazettám a 80-90' évekből.
1984-ben vettem meg az első rádiósmagnómat, ami egy JVC RC 565 LE volt. Akkor 13700Ft-ba került, és 15,40 volt az órabérem, amivel három műszakban kerestem 3450Ft-ot.Most 600000Ft lenne. :-)
(A cikkben lévő eszköz, amúgy valóban nem hifi torony.) -
szab.tam
nagyúr
azért örömmel tölt el, hogy van még néhány vén f* rajtam kívül....
én anno megtaláltam a magas hangok, dinamika megtartása és a fő ellenség, a sziszegés kiszűrésére vezető, akkori, pc szoftever nélküli tuti receptet.
felvétel: fe-cr kazetta, (akár polymer), "cr" felvételi előmágnesezés + dolby "c"
lejátszás: "sima "fe" + dolby "b"-->>
magas hangok megmaradtak, agresszív zajszűrés mellett. -
mcs
veterán
A dokkoló mellett még szimpla jack bemenet mutatna fajinul ,,audio in" vagy ,,music port" felirattal a készülékház leges legelején. A hátlapi rca már komoly luxusnak számít ugyebár a mai mini és micro hifiknél.
Néhány Philipsről még a fejes kimenetet is lehagyják.Nekem az Aiwa AD-F220 volt olyan, hogy az M205höz képest alaposan alulvezérelt, pedig amúgy szebb minőségben vett fel hozzá képest.
-
burriebonz
tag
Igazi retró fíling! Ennyiért már inkább vennék egy decket ha annyira a kazira lennék rácuppanva !
szab.tam: ne adj ötleteket mert kitudja mikor jelen meg egy ilyen is!
-
szab.tam
nagyúr
1(4 körül 5k-ért vettem egy 3(?) fejes technics deck-et.
msáolni, szerkeszteni.
de szívtam vele, mert majd 10(!!!) db-lel alacsonyabb volt a jelszintje. állandóan túl kellett vezérelnem.
a digitális csúcskijelzés állandóan a maximumot jelezte.***
(#28) lapa
akkor iszonyatosan torzak voltak az ár/érték arányok.
arra próbáltam utalni, hogy kivételes munkalehetőséggel, 15 évesen hozzájutottam egy olyan valamihez, amihez akkor kevesen.***
topic on:
de azért ezeket a retro, érzelmi, akármi hangulatra alapozó izékre max a topikokban ugrunk rá.
de csak témailag.
nem rohanunk vásárolni.
hacsak nem lenne fehérm és nem raknak a tetejére alma dokkolót.
mert akkor valszeg többeket érdekelne.****
****sokan ráugranának egy re-retro-revox orsósra, integrált mp3 digitalizálóval...
(ipod dokkolóval természetesen.)****
****(#30) SkyLine3000
mk27, unitra zrk izé, ezeket nem is említettem.
már ott is ment a modding. a felvételi l+r közös hangerő szabályzót 2 csatornásra építette át a bátyám.ismertem az orsós imitáló kazettást.
több márka volt.
most nem ugrik be a legnevesebb, legjobb belőle.
nekem 1 db metal IV-em volt.
valami "U" betű is volt benne.a legolcsóbb, de minőségi tömegkazetta a sertex volt.
a magyarokat szétszedtem, és a nyilont csúszófóliát kicseréltem zsírpapírra, hogy ne tapadjon le a tekercs.az mp3-as kiscsákók ezt nem érthetik....
-
SkyLine3000
addikt
A munkahelymen mai napig azt a Pana tornyot használom (5 cd-váltós, dupla kazis), amit 96 ban cseréltem. Egy Diamond Monster karit adtam érte anno, ami kb 1 évre rá max ipari hulladéknak számított, viszont a torony még jól műxik. Cd-t szinte nem is hallgatok vele (mert már kicsit kopott a fej és szkreccselget), csak kazit.
Vmikor a 80as évek végefelé emléxem, lehetett kapni vmi Stilandya nevü kazit, ami úgy nézett ki, mint az orsós magnó szalagja. Mekkora cucc volt. De amin a szalag fut (ami úgy nézett ki, mint az orsós magnóban az orsó) folyamatosan hozzáért a műanyag házhoz és egyfolytában kerregett. De sebaj. A másolt Kill 'em All meg a Ride the Lightning olyan hangosan szólt rajta, h elnyomta.
Ja! És még megvan az a működő BRG MK-27 kazettás magnó, amit a faterom vett a 80 körül, de valszeg még korábban. Amikor megörököltem, teleragaszgattam mindenféle feliratokkal, amik a mai napig rajta vannak.
A mai degeneráció mennyire nem értékelné ezeket. Pedig mekkora retro feeling-jük van.
Meg féltve őrzöm faterom sok Polymer, meg hasonló kazijait az őskorból.
-
mcs
veterán
Nálunk családban a belépő szintű Technics RS-M205 deck került 12 ezerbe, és 82ben a kecskeméti Gelkában.
A mai napig valahogy én se tudom megvetni a kazit, annyira hűségesen szolgálta a tizenéves korszakomat.
Ráadásul akkor is, amikor minden mini hifibe már 3 meg 5 cd-s váltókat építettek.
Youtube-ra is folyamatosan töltenek fel bemutató videókat különféle deckekről, és azokat is örömmel nézem. -
lapa
veterán
-
szab.tam
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #24 üzenetére
nyugi.
nemcsak az mp3-on nevelkedett és a közösségiken végleg elkorcsosult nemzedék jár ide, hanem mi is.
'80-as évek más volt.egy osztálytásam pl az aktuális boardwalk music list-eket egy olyan vhs kazettára digitalizált hanganyagban kapta egy svájci dj-től, aminek a lejátszásához egy spéci tehnics vhs deck-re volt szükség. az árát sosem árulta el, (szerintem akkori számításom alapján kb. 1.5, mercur zsiga kiutalás lett volna).
és azt nyomta sima deck-en kazettákra. ezrével, ebből élt a gimiben. nem rosszul.
'82-86 business school...
dolby b. majd dolby c...'83(?)
15 évesen kölcsönből + erősen jattos nyári munkából vettem 21k(!!!)-ért egy mini orion hifi tornyon a szt. istván krt-i keravillban. (akkor 1500 ft a nyári palatinus strandi gályás havi alapfizetése.)
nem néztek nagyon.
hogy értsék a dzsásztinbíbör fűutánzók is, ez mai fizuhoz, vásárlóértékhez képesti áron kb. 800e-1.2 mft.
és nem apu-anyu léje volt, (nem volt nekik), hanem annyira kellett nekem a compact casette.
meg az orion, a hifi torony.*****
tehát nekünk, (vén f*oknak), ezek a kazettás magnók egy eltűnt világ nagyon mély érzelmeket kiváltó emlékei.
nemrég tönkrement egy bizóban vásárolt aiwa, így nincs mivel digitalizálnom.
nemsokára fogok venni egy másikat.
2 kazettás másoló deck-et.
hogy 2* annyi idei bírja a mechanika.******
mai degeneráció ezt nem értheti, amikor mpár k-ért kap egy pendrive méretű mp3-at, vagy ugye eleve bele van integrálva már a leghulladékabb telóba is...
-
lapa
veterán
nem értem mitől vagytok kiakadva. van egy korosztály, aki megelégedéssel használta a kazit, van neki sok, emellett a kazis lejátszó hiánycikk és nem akar használtat. ez a 130 dollár nem olyan összeg, amit nyugaton ne adnának ki hogy tovább hallgathassák. az alkotók se úgy képzelték el, hogy minden lakásban ez lesz.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Rickazoid #17 üzenetére
Nekem van 1985-ből videókazettám, ami az akkori adriai nyaralásunkat tartalmazza. Meg utána rajta van a romániai forradalom a Csau házaspár likvidálásával együtt.
(Jól összeillenek)
Egy Sony vhs kazi. A mai napig meg lehet nézni, semmi baja. Persze a nyaralást már rég bedigiztem róla a biztonság kedvéért. -
SkyLine3000
addikt
Még szép! És fadobozos változat (Viditv). Nekem még van is egy olyan fadobozos, 6 csatornás, távirányító nélküli viditv és hibátlanul műxik. Mennyit gondolkodtam akkor, h de jó lenne egy hosszú bot, amivel az ágyon ülve is tudnám kapcsolgatni.
Mindenki lusta volt,amikor csatornát kellett váltani.
-
Nekem van egy AIWA AD-F990 és egy Pioneer CT-F1000 magnóm. Mindkettő kazettás magnó, de nem hiszem, hogy emiatt zavarban kéne lennem
Mindkettő tökéletesen működik, és nem hiszem, hogy bárki is rá tudna venni, hogy eladjam őket.
-
mcs
veterán
válasz
Rickazoid #17 üzenetére
Ez se digitalizálásra, se lejátszásra nem lehet túlzottan alkalmas a mechanikája miatt, ami szinte 100%, hogy a legócskább kivitelű a maga auto-stop villájával és a hangyányi nyomógörgőjével.
Egyszer-kétszer, ha lejátszanék benne valamilyen gyári műsorost, de többször nem az esetleges csipkézések, gyűrések, és szorulások elkerülése végett... -
Rickazoid
addikt
Az LP kultuszról és a mai napig gyártott lejátszóikról tudtam, azt se értem egyáltalán, de kazettás hifi?
Még ha digitalizációs célokat szolgálna, de lejátszóként... egyáltalán a 10++ évvel ezelőtt készült kazetták (mármint az ezzel lejátszható fajták) használhatóak lehetnek még, ha nem hermetikusan zárt dobozban tartották őket mágnesektől jó távol?
-
vlevi
nagyúr
Én nemrég akartam venni a konyhába valami zajkeltő eszközt. Aztán, amikor megláttam, hogy a legolcsóbb, nem analóg tuneres rádió az saccperkábé egy tizes körül kezdődik, akkor fogtam a hasonló kategóriájú, szintén 90-es években vett Music centeremet és azt kiraktam a konyhába. Az enyém talán annyival buttább, mint ez, hogy nem csak az mp3-at, hanem az újraírt cd-t sem kezeli. Talán akkoriban olyan még nem is létezett, mint ahogy az mp3 sem.
-
Gabor970
addikt
Hifitorony???
-
-=MrLF=-
senior tag
no comment..
-
130$
Ezek valami nagyon jó anyagot szivtak
-
bteebi
veterán
Nem lenne ezzel semmi baj, nyaralóba ideális lehetne. Az mp3 támogatás hiányáért mondjuk kár, de azért alapjaiban véve tolerálható, pláne egy FM transzmitterrel. Az árát azonban sajnos nem sikerült jól belőniük.
-
banhammer
veterán
Írható és újraírható kazettákat is lejátszik.
-
Mate
nagyúr
Ha jól értem valakinek megmaradt rohadt sok hifije amit most elsóz a lemaradottabb országoknak.
Amit nem értek, hogy ez minek kell ph-ra?
-
Dany007
veterán
Azta ku..a!
No komment. 130 dollár.
Valahol még megvan apámnak a minihifije amit még a 90-es évek közepén vettünk úgy emlékszem 3.000 schillingért. Odaadom 100 dollárért na! Ugyanezt tudja!
Na jó talán ébreszteni nem tud. De minden másban ugyanez. Csak zöld kijelzővel.
Szerk.:
A következő mi lesz? Katódsugárcsöves Videoton tévé 450 dollárért? Persze távirányító nélkül, úgy az igazi retro feeling.
-
Dassler
őstag
Formára olyan 1-2 évvel ezelőtti micro hi-fi tudásra meg mondjuk kb '95. Igazi retro akkor lenne, ha olyan jó "Gamer" PC ház kinézet befigyelne, mint a '90-enes években voltak a mini hifiknek
Amúgy nem tudom, ki venne ilyet, mondjuk pusztán nosztalgiából, de a gyártó biztos tudja. -
Tibiajax
nagyúr
'..és ébresztés, riasztás is beprogramozható rajta'
hármat kérek belőle! -
kirukris
tag
Mi volt a koncepció?
Ha retro dolgot akartak csinálni akkor se jó, modernnek meg semmiképp sem nevezném...
-
dchard
veterán
Bocsánat, de ez valami vicc? Még van szűk két hét április elsejéig, más kontextusban viszont ez nehezen értelmezhető.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Húsz évvel ezelőtt sem számított volna innovatívnak a KMC-112.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Képregény topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest