Vissza a múltba: itt a Wintech kazettás hifitorony

Japánban rengeteg olyan cég központja található, amelyek óriási energiát és pénzt mozgatnak meg az innováció érdekében, de mellettük olyan vállalat is akad, amely kifejezetten „kőköri” termékekben gondolkodik még mindig. Mi is beszámoltunk például tavaly ősszel a csak lejátszásra alkalmas videomagnó piacra dobásáról, és most itt egy hasonlóan előremutató készülék, a Wintech KMC-112.

Wintech KMC-112
Wintech KMC-112 [+]

Konkrétan egy hifitoronyról van szó, amelybe egy kazettás deck is került az optikai meghajtó mellé. Ez utóbbi egyébként képes természetesen az írt és újraírt lemezek kezelésére is, de csak hagyományos tartalom esetén, hiszen azokkal már nem boldogul, amelyekre MP3 fájlokat égettek. Emellett az integrált AM/FM tunernek köszönhetően rádióként is funkcionálhat, és ébresztés, riasztás is beprogramozható rajta.

A terméket a tervezők ellátták egy narancssárga-fekete monokróm kijelzővel, amely szintén a kilencvenes évek elejét idézi. Maximális névleges kimeneti teljesítménye csupán 2x5 watt, ehhez képest viszont egész húzósnak tűnik az ára, hiszen nagyjából 130 dollárt kérnek el érte, ennyi pénzért pedig már meg lehet venni egy nagy márka, akár MP3 támogatást kínáló eszközét is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés