- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Mit nyúlt hozzá? Ez egy Freescale SoC, a Viának csak annyi köze hozzá, hogy megvette.
Ubuntuból 2 évente van LTS, 12.04 előtt 10.04 volt az előző, könnyen lehet, hogy amikor tesztelték, amikor ez a SoC elkészült, akkor ez volt a friss LTS, és azóta nem tesztelték, így azokat nem is írják oda az official support listára. Tehát ez szerintem még semmit nem jelent, csak egy tesztnél derül ki, addig hiába fested az ördögöt a falra.---
GIJoe: azért megnézem én azt a 8-9 wattot egy teljes konfigra. Nálam 80+ Seasonic SFX-méretű, 300W-os táppal és 2.5" HDD-vel, 2 db RAM-modullal és egy ventivel (minimál-összeállításban) volt 35-37W a duál-atom+ion.
Miért hoztam fel a játékot? Mert néhány oldschool darab akár ezeken is elfuthatna, s azáltal, hogy nem a terhelve 250W-ot fogyasztó nagygépet kapcsolom be, jelentős az energia-megtakarítás. Másrészt, home userként az x86 legnagyobb előnye a Windows, és azon belül is a játékok. Ha már a vas kevés hozzá, akkor a többi funkcionalitás ARM + linux kombinációval is elérhető, elvileg olcsóbban (az ARM-os lapok nem-elterjedése miatt gyakorlatilag viszont még nem).---
radi8tor: ha nem jumper, akkor mi? Nézd meg a felülnézeti képet, ha nem hinnéd el, világosan látszik, hogy jumper. Még ott is van az első mellett balra fenn, hogy J4, könyörgöm...
-
.mf
veterán
A különbség csak az, hogy míg egy ilyen ARM-os lapka fogyasztása teljes terhelésen 5W, addig egy x86-os lapt 15-20W-ról indul, terhelve pedig 25-40W. 24/7-ben 20W már közel 10kHUF egy évre.
Másrészt, Duál-Atom+Ion minigépem van (a C-60 ennél gyengébb lenne), tudom, mennyire gyenge már ez is, minimál/retro-játékhoz is kevés (párszor már írtam, mennyire ki voltam akadva, hogy még egy ősrégi, 500MHz P3 gépigényű Morrowindet sem tudott futtatni), böngészésre is darabos, ezt a szintet pedig egy 20W-tal kevesebbet fogyasztó ARM-os rendszer is hozza.Vizion: nem tudom, honnan veszed ezeket. Az, hogy az Atom PowerVR grafikus magjához szenvedés volt a Windowsos driver, mert ezen a területen a gyártó tapasztalatlan volt és mindketten bénáztak, miért jelentené azt, hogy ez a telefonokban és táblagépekben már használatban lévő és működő SoC most hirtelen varázsszóra nem működne?
-
.mf
veterán
Az irány jó, tetszik, de én ezeket változtatnám rajta, hogy az én céljaimnak (házi mini-fájlszerver, energiatakarékos netezős-filmezős gép) megfeleljen:
- kétmagos proci (gördülékenyebb működés általános számítógép célra)
- szabványos tápcsatlakozó
- még 2 USB (tőlem a lap is lehet nagyobb)
- még 1 SATA (szoft-RAID1-nek), a SATA lemeznek tápcsatlakozó (legalább 2.5"-eseket ki tudja szolgálni)
- SD kártyaolvasó
- normál méretű HDMI
- külön hang ki- és bemenet
- esetleg SO-DIMM slot, hogy bővíteni lehessen (manapság egy asztali browserhez kevés 1GB a gépbe)
- esetleg Gbit Eth, ha a kétmagossal már szaturálni tudja a 100-ast
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- EAFC 25
- Kuponkunyeráló
- VR topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest