Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- Akciókamerák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manéni
csendes tag
Bár a korábbi témához tartozik, örömmel írom, hogy Pibácsi hathatós türelmével és segítségével sikerült megtalálni a hang beállítást. Egy fránya pipa hiányzott a figyelés fülnél, a hangbeállításnál.
Itt köszönöm meg liksoftnak is a tanácsait, hogy próbált segíteni.
A hang után a kép is összejött, nagyon köszönöm.
Ritka az olyan türelmes, segítőkész ember, mint Pibácsi, ezért jó ez a fórum is, ha segítségre van szükség, vannak még önzetlen emberek. -
Manéni
csendes tag
Köszönöm, hogy ennyit törődsz a problémámmal, most délután az unokám elcsípte a szomszéd srácot, aki informatikát tanul, hogy nézze meg ő is. (másodikos szakközepes)
"Ennek a hangnak meg kell szólalni már akkor is, amikor még nem veszel fel."
Hát ez sem akkor, sem felvétel alatt nem akar megszólalni, egyszerűen nem jön elő az, aminek elő kell jönni a
"Playback Device-nél.Mielőtt kidobom, elküldeném neked, ha van türelmed megnézni, ha nálad sem megy, kidobhatod.
Publikus az email címem, ha írsz, elküldöm.Köszönöm az eddigi türelmed, üdv:
Mnéni
-
Manéni
csendes tag
Bocs, délután el kellett menni.
Kimenő hang van (eddig is tudtuk nézni az öreg TV-n keresztül), sőt a DVD lejátszót az LCD új TV-vel is komponent kábellel, ott is van hang. Eddig scarttal néztük, de az új TV-n nincs scart.
Érdekesség azért van.
Egymás alatt piros-fehér-sárga, van hang.
Ha a pirosat jobbra a komponensbe dugom,fehér-sárga marad, van hang.
Ha úgy dugom, ahogy Pibácsi írta, piros-fehér az audió outba, sárga marad akkor nincs.
Viszont bármelyik állásba dugom, a beállításnál csak a saját hangszórót hozza fel, vagy azt sem.
Ezért gyanítom, hogy a kütyöben lehet a hiba, bár ennek ellentmond, hogy a vezérlőpultban az eszközöknél és eszközkezelőben látja a hangnál is, meg a kártyánál is és azt írja, hogy megfelelően működik.
Vagy a CD-n levő program vacak? Néztem, hol tudnám a honestech-t letölteni, de csak illesztőprogramot találtam hozzá. -
Manéni
csendes tag
Ezeket már mind kipróbáltam a laptopról, W7-ről, mindegyik csak a képet digitalizálja.
A ngy PC-n a W10-ről nem mennek.
Délután még egy kört csinálok a laptopról a leírtak szerint, (már nem tudom, hányadikat) de előbb megnézem az easycapot, hogy rendben vannak-e a piros és fehér szálai.Üdv:
Mnéni -
Manéni
csendes tag
Szia, most ott tartok, hogy átcuccoltam tegnap a nagy PC-hez, azon van a kék jack hang bemenet, érzékeli is.
A honestech nem működik a W10-el. a telepítő CD-jén nincs is olyan fájl, csak xp ás w7, így nem jön elő az OEM.
Az OBS-t próbáltam, az alapján, ami a yutubos videón megy, az sem látja az OEM-et, tegnap a laptopról tudtam hang nélkül.
Még itt a PC-nél van megpróbálom az AMCAP-ot, amiről szintén ment a kép, de akkor nem volt még az átalakító kábel.
Ha nem megy itt sem, akkor még ezt a lehetőséget megpróbálom a laptopról, mert van a TV-n az IN (a kamerák letöltésére),akkor az easycapra hogy dugjam, csak a sárgát? Eddig a lejátszó kék scartjából vittem scart IN-el a TV-be, hogy legyen kép, lássam, hol tartok, a lejátszó RCA-jait meg az esycap szineivel.
Ebben a variációban, amit írtál, mi legyen a kör?
Aztán az a gyanúm, hogy gikszer van a kütyüvel és jó messzire elhajítom.Köszönöm, hogy ennyire megpróbálsz mindent és a türelmedet. Várom még ezt a kört.
Üdv:
Mnéni -
Manéni
csendes tag
Na fiúk, úgy látszik, a laptopon nem fog menni, mert nincs rajta hang bemenet (kék).
Felhívtam egy PC bazárost, akitől már vettem merevlemezt korábban és ő telepítette a laptopomat is.
Viszont van remény, mert jobban megnéztem a PC-met, amin a két jack közül az egyik a fejhallgatóé, a másik kék és az lesz a hang bemenet.
Ahhoz tudom felhasználni azt az átalakító kábelt, amit Pibácsi küldött a képen és ma de. megvettem Pécsen.
A nagy gépemen fenn is van a honestech, kíváncsi leszek, hogy szuperál. (csak oda jussak hozzá, a nyugdíjasok sosem érnek rá), meg az unokák bitorolják délutántól estig a PC-met.Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek, az építő kritikát is.
Üdv:
Mnéni -
Manéni
csendes tag
Már próbáltam válaszolni, de nem engedett a rendszer, azt írta ki, hogy várjak türelemmel, míg valaki válaszol.
Be lehet ezt állítani, hogy bármikor válaszolhassak, ha többen segítenek? Próbáltam új hozzászólást, arra is kiírta.
Szóval még tegnap este átdugtam, ugyanaz volt.
Közben délelőtt bementem Pécsre, vettem olyan kábelt, amit ajánlottál, mert nekem csak olyan volt, aminek a jackje hüvely. Sajnos a laptopon nincs line bemenet. Összvisz egy vga kimenet, 2 usb, egy mikrofon,egy fejhallgató csatlakozó, meg egy ethernet.
Próbáltam azt is, hogy az öreg TV-vel összekötöttem, mert ott van audió out, abba dugtam a piros és fehéret, a lejátszóba a sárgát, de azzal sincs hang.
Kipróbáltam, amit liksoft ajánlott. Az a gyanúm, hogy valami a kártyáknál nincs rendben, de ezt én nem tudom megnézni.
A honectest félre raktam, az obs-el próbálkoztam, de ugyanaz.
djnice reagálására annyit, hogy átmásoltam egy rövd próbaszakaszt az egyik külső merevlemezemre, ami usb-s és az LCD TV-n ugyanolyan volt a kép, mint az öreg sonyn, semmi élvezhetetlenség, csak nem nagyította 16:9-es képbontásra. -
Manéni
csendes tag
-
Manéni
csendes tag
Köszönöm, egy nagy lépést megint léptem a segítségeddel.
Megállítottam pár perc után, de hang még mindig nem volt.
A Playback device-t nem engedte átírni, ott laptop hangszóró típusát írja.
A Recording device-t sem, ott a mikrofon típusát írja.
Van még az using fül, aminek a füle nincs kipipálva, nálam még ott a pipa.
Ha ki veszem a pipát, akkor egy ablakon azt írja, hogy "please restart our tvr program to apply youtube audio type changing."
Még a gépet is újraindítottam, de ugyanaz.
Most megy a felvétel, így nézve jól néz ki, szerintem hang most sem lesz.
A következő kazettához át dugom a kábeleket, ahogy írtad.
Az flv-t félreértetted, azt még az obs-nél írta a reggeli kazettánál, mielőtt a válaszodat elolvastam.
Ha a fikázó hozzászólás nekem szól, sajnálom, a nyugdíjamból erre telik.
Már annak is örülök, hogy az unokákról 20éve készült felvételeket meg tudom őrizni. Azért szeretném digitalizálni, mert az új LCD tv-n már nem tudom nézni.
Pibácsi köszönöm, remélem előbb-utóbb a hangot is élő csalom a segítségeddel.
Üdv: Mnéni -
Manéni
csendes tag
Köszönöm az újabb tanácsot. Most nem tudom kipróbálni, mert épp megy egy felvétel.
Reggel, mikor bedugtam a kütyüt az usb-be, alul a jobb sarokban kiírta, hogy van gyorsabb usb.
Átraktam oda és még egyszer megnéztem a kütyübazáros Attila videóját az OBS telepítésről.
Nem tudtam teljesen úgy beállítani, mert a felvétel módjánál csak az flv módban engedte.Hang most sincs, mert pár perc felvétel után leállítottam és megnéztem. (elég nehezen tudtam elindítani a vlc progival.
Visszatekertem az elejére a kazettát és kb.2 órája megy.
Lehet, hogy azért nincs hang, mert a bemutató videón a compozit beállítást mutatta az Attila, nekem meg a VCR out-ra van állítca? Küldök egy képet a lejátszó hátlapjáról.
Itt az általad küldött első képen az svideóra van állítva. Mivel nincs svideó kimenetem a laptopon, gondolom a compozit a jó.Vgy jobb lenne a scart, a kék? Akkor az átalakítómat az outra állítsam?
A második képed már előjött nekem is, de nem tudtam, mit állítsak be az OEM-en kívül.Üdv: Mnéni
-
Manéni
csendes tag
Köszönöm a gyors reagálásod.
Remélem, hogy sikerül a képet felraknom.Amit előzőleg elfelejtettem, hogy a W7 64 bit-es és a chip utv007-es.
Amikor rendeltem, W10-re kértem, de kiderült, hogy a PC-men, amin a W10 van és nincsenek azok a csatlakozások, amik kellenének (RCA, scart) ezért a laptopon próbálom.
Az eszközkezelőben a hang-és videóvezérlőknél látja, OEM Capture.
Az eszközök és nyomtatóknál látja, hogy usbtv007 és írja, hogy az eszközállapot megfelelően működik.Nem sikerült bemásolnom ide a képet
A kép beillesztésére ezt írta ki.Ilyen sárga a kis cd,VIDEO Capture felirattal.Version 4,0a Win10
OEM Capture UTV 007
TVR-25-folytatva a KEY számokkal, amit a programba belépéskor kér. -
Manéni
csendes tag
Nekem is van egy EazyCap USB 2.0 digitalizálóm, amivel nem boldogulok, ezért kérnék segítséget. A fórumokat olvasva több mindent próbáltam. A telepítőlemezt installáltam, a honestech tvr2,5 progit adták hozzá, de annál a saját kameráról vette fel hang nélkül.
Win 7-em van a ToshibaSatelit PRO C650 laptopon
LG 6HD Hi-Fi Stereo VHS Modell: V180 a lejátszó
Az RCA kábeleket színek szerint a DVD/VCR out-ba dugtam.
Az AMCAP progival tudtam felvenni, de az csak demos és 15 percet vett fel, hang nélkül.
OBS-el nem látja.
Most, ahogy bedugom az EZCAP-ot, kiírja, hogy nem sikerült az illesztőprogramot telepíteni.
Úgy láttam Pibácsi keni-vágja a témát, talán tudsz nekem is segíteni.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eme írás szóljon egy kis bevezésképpen a témában járatlanoknak, és az érdeklődőknek.