Hirdetés
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calibos
addikt
Milyen eszközökre van szükségem a HDTV vételéhez?
A HDTV vételéhez szüksége van egy parabola antennára, egy HDTV vételére alkalmas, speciális beltéri egységre és egy 'HD ready' tévékészülékre.
Mennyibe kerülne ez így hirtelen nekem
-
lapa
veterán
nekem volt már több tunerem, aztán nemrég megbolondítottam a gépet egy skystar 2 pci-kártyával. azóta az analóg adásokon csak mosolyogni tudok. tűéles és zavarmentes kép, epg, dvd minőség. ja, hogy nincs rajta rtl klub? hála isten. felvétel közben (ugyebár alapból mpeg2) fogyaszt vagy 50%-ot az 1 ghz-en futó athlon xp-ből, még dekód-bigyó mellett is. ez mondjuk még csak pár hd-csatornát tud fogni, de 13e forintért nem rossz. van ugyanez 30e-ért hd kivitelben, a legtöbb nagy műholdas csatorna jön hd-n is. ahhoz persze kicsit hardosabb proci kell, 2500 mhz+.
persze ez az eszköz is jópofa, de én analóg tunert (pláne ati szoftverrel) a jövőben bottal se piszkálnék... bocs az offért.
-
Bash
őstag
Elnézést kell kérjek, az itteni hír egy szóval nem említette az HD-t, de most utánaolvastam a gyártó lapján. Renwick kolléga úgy látszik nem tarotta fontosnak kiemelni azt, amit AMD a legfontosabb feature-jének tart.
Így viszont már más a helyzet, már csak azt kell megvárni, hogy a szolgáltatókkal együttműködve normális CableCARD-okat is készítsenek.
Sőt, most látom, hogy van composite video bemente is. Hatalmas butaság ez, hogy minden oldalra raknak néhány bemenetet. -
törölt tag
S-Video-n tényleg nem. Ezért van a legtöbb új kártyának Component bemenete is. Ezeken tényleg nincs, de ez a TV adás vételét nem sokban befolyásolja. Ha settopbox-ról jön a jel, az már nem a sugárzott adás vétele. Azt a box teszi, a kártya ekkor csak sima capture eszköz, a tuner része gyakorlatilag felesleges. Akkor meg inkább egy VIVO-s VGA.
Egyébként jelen tunerek valóban NTSC/ATSC-re vannak specifikálva, viszont gondolom lesz belőlük előbb utóbb PAL változat is. Bár ezen az áron nagyon drágák, ezerszer különbeket lehet ennyiért venni.
A "nálunk" jelen esetben gondolom USA-t jelent.
-
Bash
őstag
-
törölt tag
Az a bő egy év lesz kb öt, lévén 2012-re kell véglegesen áttérni a földi sugárzású adásnál a digitálisra. Ami nem feltétlenül HD, a jelenlegi kísérleti adás sem az. Azt meg nem igazán értem a HD képesség hiánya miért derülne ki a csatlakozókból. Ehhez ugyanis nem kell HDMI, HDCP és hasonlók, az antennák ugyanúgy 75Ω-os koaxon keresztül csatlakoznak a tunerre. Legalábbis errefelé, de elnézve a mindenféle ATSC tunereket, a tengerentúlon is ez a helyzet.
A kábeles műsorszórásra mindez nem vonatkozik, az ezután is lehet analog.
Egyébként az AMD/ATi oldala szerint a digitális jelet képes HD-ben is fogadni az összes nevezett tuner.
-
Bash
őstag
Csatlakozóiból ítélve nem tud HD-t, inkább erre a vonalra kellene koncentrálniuk a bő egy év múlva megszűnő analóg adás helyett.
-
Ősember
őstag
azt nem értem a pci-e kártyán miért amd felirat van a chipen?
-
bzoley
veterán
A Leadtek PCI-E-s kártyáival lassan Dunát lehet rekeszteni. Minden kategóriban található kártya, némelyikből több-féle megoldás is.
Rudi:
Pont valami hasonlót említettem a napokban daa-raa-nak, nem létszükséglet a hw mpeg2, főleg, hogy korlátozottabbak a képességei. Viszont a Leadtek olyan kártyákra gyúrogat, ami egy időben vesz fel mpeg2-ben, és mpeg4-ben hardverből, ezekre kíváncsi leszek -
Csapi007
veterán
Hello
Hát az a 99 az elég drága, azt a szintet egy global is tudja (kivéve a digitális adást, de azt úgyse használjuk), viszont a másik 149-ért jó vétel lehet.
Videókarival egybeépített tunerek már nem is lesznek? -
ngabor2
nagyúr
végre egy újabb pcie 1x kártya. igazán terjedhetne gyorsabban ez a csatlakozás, minden újabb alaplapon van, csak bele való kártya kevés.
-
BRinyo
aktív tag
Fejlődik ez a kártya is. Kikerül a hardware-es mpeg2. Akkor mi értelme lesz? Miért lesz jobb ezt venni, és nem egy gagyi pinnacle vagy akármilyen kártyát?
-
venember83
nagyúr
Jo cim
-
lúzer
veterán
Hát most vagy a 99$-os drága, vagy a 149$-os olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó három ATI TV Wonder terméket leplezett le a hét elején, az aktuális kínálat egyebek mellett egy komoly tudású külső vevőegységgel bővült.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest