- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED monitor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Lol ez a dvd.
Tudjátok mit kéne? rakd össze sorozatot csinálni belőle.
Egy fényképező darabjait adni mellé, amiből a 487ik darab dvd megvétele után kész a 20 megapixeles gép.Amiből 19megapixel zaj, és 1megapixelen látszik ahogy pistike táncol.Aztán lementi a dvd-re a nagyi(szerintem ez a rendszer SEMMIVEL sem egyszerűbb mint egy direkt kezdőknek szánt dvd író. sőt azok a programok sokkal kedvesebbek, és barátságosabbak).Ja igen. a válasz polika részére,hogy a megoldás az archiválásra szánt dvd-k vétele. Pl kodak golden... ezt berakod egy vízhatlan, biztonságos dobozba, és 100 évig tuti nem lesz baja. A winchester sokkal nagyonn rizikó.gondolod el. 2-3 év alatt összegyüjtessz rá vagy 200giga pótolhatatlan képet, emléket, majd egyszercsak jön egy hirtelen áramszünet,vagy villámcsapás, vagy valaki lelöki az asztalról,elejti, véletlenül egy erős mágnes kerül mellé, ect.A dvd lemezek sokkal strapabíróbbak, és 200gigánál sok lemez kell. tehát ha 1-2 tönkre is megy, akkoris maradnak még képeid.
De az igazi megoldás az erre a célra kifejlesztett dvd.
NNA -
mindthecrap
aktív tag
válasz
Dr. Romano #12 üzenetére
Erre tényleg van igény?
műszaki kiskerben dolgozom, tippeld meg hányszor hallom ezt a kérdést egy nap: "olyan cd lemezt keresek, amire fényképeket lehet elmenteni", "a gépem Sony de maguknál most nem látok Sony cd-t, pedig a leírás szerint az kell", "mi a különbség a pluszos és a minuszos között?... aha, és akkor én melyiket vegyem?" és ezek csak az általánosságok, az egyszeri blődségeket most hanyagolnám.
-
polika
senior tag
Az a vicces hogy ti azon vitatkoztok hogy drága vagy sem. Én meg azon tűnődöm hogy egy DVD kb mennyi ideig képes tárolni az adatokat. Szerintem ez egy komoly probléma hogy archiváljunk fontos képeket a digitális korszakban, és a CD/DVD nem igazán megfelelő erre. Nem a karcolásoktól félek, hanem egyszerűen 2-3 év után nagyon sok korong mehet a kukába mert olvasási hibás (nem az egész felület, de ha pont ott van az a kép akkor szoppancs). Pedig én is verbatimot meg nem noname CD/DVD-t használok és tokban vigyázok rájuk nincs agyon használva stb.
Nem rossz megoldás egyébként simán merevlemezre elmenteni egy külső rackes megoldás, annyira olcsók a merev lemezek hogy GB-ra olcsóbban jön ki az ember mintha DVD-n vagy CD-n archiválna.
1TB ~= 1000Gb sata = 20700Ft -> 1Gb = 20.7Ft
1db Verbatim DVD ~= 4.7Gb = 300 Ft -> 1Gb = 63.8FtOlcsóbb, szerintem ha külső lemezként nem állandóan pörög hanem havona 1x feldugja az ember a gépre és archivál aztán a fiókban vár akkor hosszabb ideig jó. Természetesen nem biztos hogy a monstrum 1Gb-os a jó megoldás mer ha bekrepál akkor az nagy bukó lehet de több kisebb is olcsóbb, plusz felparticionája az ember, ill lehet 2 hordozón is ugyanazt lementeni (mint ahogy sokszor pl egy esküvői DVD-t nem egy példányban őriz az ember) és még úgy is árban van.
Egy extra meghajtót amire átthúzza az ember az adatokat (gyorsabb is mint a DVD írás) meg még egy mama is el tud navigálni...
-
Voyage
aktív tag
válasz
forgonati #22 üzenetére
Ez MO.
Kint kb 400-500Ft egy lemez.
Magyarisztánban duplája.Rengeteg velem egykorút ismerek(17-20), aki tudja mi az a nero, de használni már nem tudja.
Természetesen szüleim, idősebb rokonaim se tudnak kiírni bármit is dvd-re/cd-re akármire.
Sőt, nem kevés olyat ismerek, akinek a pendrive használata is bonyolult. -
Ennek akkor lenne értelme ha RW lemezen lenne.Igaz ez az abszolute a kezdöknek készült
-
forgonati
őstag
Az, hogy próbálják megkönnyíteni, az dicséretes, de miért 900 forintért? Röhej. Nekem végképp nem tetszik ez a "ha hülye vagy a számítógéphez, akkor fizess csomó pénzt" hozzáállás.
Másrészt meg, ahogy láttam itt kb. ugyanannyiba van felírni egy lemezt, mint mondjuk egy Ashampoo-nál vagy egy Nero Express-nél. Itt is meg kell adni az utat, hogy honnan akarod kiírni az adatokat, utána meg rá kell klikkelni a "Rögzítés" gombra. Egy Nero Express-ben az írás kb. ugyanennyi, max. 1 klikkeléssel több. Tehát ha valaki ezt tudja kezelni, akkor egy fapados, leegyszerűsített íróprogramot is tud, szerintem. Akkor mi ebben a spanyolviasz?
Aztán ha mondjuk 5 lemeznyi adatot akarok rögzíteni, akkor az már 4500ft. És ezek is csak sima írható lemezek, semmivel sem tartósabbak mint az egyszerű 60ft-os lemezek. Erről is elveszhet az adat, csak akkor itt sokkal több pénzed bánja.
De azért biztos van aki megveszi.
-
ZCoyote
őstag
Ha hiszitek ha nem egy lemez megírása sok fiatalnak is gondot okoz nem csak az öregeknek. Ha ezzel megkönnyítik az ilyen emberek dolgát akkor miért olyan rossz ez?
-
divrapier
tag
Ha lemezenként 200 ft lenne, akkor még esetleg jónak tartanám az árát. Meg nemtudom elképzelni mivel egyszerűbb egy usb-s hdd-nél a kezelése. autorun meg windowsban sem lesz már automatikusan ezentúl, úgy tudom. Ott lesz a lemez, és mé nem megy magától, janika?
-
Timyyy
őstag
Majd ennek is, mint minden új dolognak, idővel le fog menni az ára. Legalábbis remélem, mert az ötlet jó!
-
forgonati
őstag
888ft? Mi a pénisz??? Annyiért veszek 20 lemezt, a szomszéd gyerek meg egy Snickers csokiért szivesen felirja nekem. Hülyék ezek
-
-XadAnuX+
őstag
Beszarás, nem gondolnám, hogy ez után sok emberke menne a boltba, hogy vegyen...
-
Hebry
senior tag
Valakinek biztosan van rá igénye, de ő nem is tudja, hogy a prohardver létezik.
Az idősebb embereket ezekkel a dolgokkal még mindig sokkal könnyebb megvezetni. -
phpmoli
tag
atyauristen.
-
Dr. Romano
veterán
Erre tényleg van igény?
-
aram01
nagyúr
sziasztok én vagyok a szomszéd Janika miben segíthetek?
-
Gab
őstag
ennyiért Kodak arany rétegű lemez van, arra nyugodt szívvel archiválok
-
vottokar
senior tag
Hát nem tudom. Lehet hogy valakinek tényleg kell, de ha már a számítógépet tudja alapfokon kezelni valaki, meg le tudja menteni a képeket a fényképezőgépéről, akkor csak ki tudja írni a fotókat a dokumentumok könyvtárból....
-
1010
őstag
hat ez de gaz dvd-t irni pedig nem egy bonyolult valami
-
Illusion1010
senior tag
Ilyen sok ember van aki nem tudja kijelölni, majd áthúzni a dvd író progiba a képeit?
Lehet ilyenekre építeni egy terméket?
Hiszen már a Windows is tud közvetlenül optikai lemezre írni...... -
brumesz
aktív tag
~15dodó/5db amazonon. kicsit lehúzásnak érzem, én inkább a szomszéd janikát hívnám át ha nem értenék hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egyszerű, mint az egyszeregy - sajátos megoldást kínál a Verbatim képeink és videóink archiválására.
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest