- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-book olvasók
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Mi számít nagynak? Mindenesetre leírásod alapján annyi a különbség, hogy eddig mindent 8bitre konvertáltak, ezt pedig 10-re. De előtted írtak valami extra adatot. De lényeg, hogy ez egy új videó formátum, aminek a lejátszásához izmosabb gép kell, és ebből áll a HDR kompatibilitás. Nem a kijelzők változnak. Ez a néhol sötétebb legyen a kép dolog nem új, Samunál Dinamikus kontrasztnak hívják. Röviden fogalmazva a HDR valamivel kevésbé veszteségesen tömörített videó formátumot takar. Ha jól értem, amihez más kodek, és hardver kell. De a kijelző, ha jól emlékszem a CRT 24 bit volt, a TN 16, de még Win98-ban 32-bites BMP-t csináltam. Viszont, ha a film csak 8-bit, akkor nem láthatok színárnyalati hiányosságot a TN-en a CRT-hez képest?
-
Igen, ez világos. Így gyakorlatilag a fényerő maximumát tolja felfelé, mivel a sima LCD-knél annak van egy max-a, az az alatti részt ez ha jól értem nem befolyásolja (mármint lcd-nél jót tehet a kontrasztnak, ha a fényerővel is tud játszani pixelenként, de nem biztos, hogy egy jó panelen sokat változtat).
Egyébként nem kötekedni akarok, csak a TV iparban az utóbbi időben nagyon sok volt a marketinges duma, ezért szeretném jobban megérteni. -
törölt tag
Szerintem a 3D-t is az viszi földbe, ami egy tonna mást, hogy valójában nem hogy nincs mögötte piaci igény az otthoni szegmensben, hanem a gyártók masszív hadjárata ellenére se tudják azt megfelelő mennyiségben generálni.
Hiába tolják ha kutyát nem érdekli, értem én hogy tech oldalon vagyunk, és itt elég sok embert érdekelt a 3D is, de a környezetemben kb 1 embert tudok aki néha-néha nézegetett ilyen tartalmat, a többieket meg masszívan nem érdekelte. Pedig a 3D még csak-csak bele volt égetve a userek agyába, a mozik miatt főleg, de egy r=1 vásárlónak a HDR pont annyit fog mondani mint a PPI és társai.
Tény hogy lenne benne potenciál, csak ahogy ugye nem lehetett minden filmet 3D-ben értékelhetően tálalni, úgy ezt se lehet bárhova betolni, mert eléggé stílusidegen lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-book olvasók
- Eredeti játékok OFF topik
- Google Pixel topik
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest