Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Madwe

nagyúr

válasz FollowTheORI #59 üzenetére

már 3-4 éve használnak sokan közülünk oledet :D igaz eleinte volt is problémás amit monitorként használtak, de az lehet épp hibás darab volt, nomeg azóta ilyen téren rengeteget fejlődött a tech...

• Ren Hoek

veterán

válasz FollowTheORI #59 üzenetére

"1. LIVE CNN
    CNN is played live on the TV through a cable feed. CNN is a widely watched network news channel, and we have also received concerns regarding this channel specifically. This test is considered a control, with the 'OLED Light' set to a brightness of 200 nits.

2. LIVE CNN (MAXIMUM SCREEN BRIGHTNESS)
    As above, live CNN is played on the TV through a cable feed. However, for this TV, the 'OLED Light' is set to maximum, which corresponds to a brightness of 380 nits on our checkerboard pattern. This is to show the relationship between burn-in rate and 'OLED Light' with the exact same content and over the same time period."

Ha a checkerboardnál 380 nitet mértek, akkor pont a fényes logó fog jobban világítani. Ez a lényege az OLED lightnak.

Amúgy mint írtam, és a tesztben is írják valamelyik kommentnél, hogy vannak sokkal gyengébben teljesítő panelok. A LIVE CNN pl tutira érzékenyebb a beégésre, és már rég cseréltettem volna az LG szervíznél.
    6-ból jellemzően 1 volt ilyen, persze ebből semmiféle statisztikai infót nem szűrhetünk le.

(#62) hulp01: Úgy tűnik a 21:9 sávot tökéletesen bírja az OLED. Egyetlen példát nem tudunk ilyen típusú öregedésre. A plazma sokkal érzékenyebb volt erre úgy látszik. Szerintem ebből is látszik, hogy maga az OLED anyag teljesen stabil és sok fényerőtartalék van benne... Változó tartalmat szerintem 20000 órát is nézhetsz rajta, mielőtt csökkenni kezd a fényereje komolyan. Viszont ahol sokat kínzod kumulálva ott degradálódhat.

(#61) bandi0000: Semennyire.
    A Samsung AMOLED pixeleiben natív piros, zöld, kék OLED anyag van.
    LG-ben van 4 subpixel, és mindegyik supbixel úgy van egymásra helyezett R/G/Y/B rétegekből szendvicselve. Ez fehér fényt állít elő.
    Ebből az egyik subpixel marad fehér, tehát maximális elérhető hatékonysággal világít és besegít a fényerőbe. Fehér logók ezért sem veszélyesek. A többi subpixelen RGB színszűrő van. Emiatt érdekes módon a piros/sárga logók problémásak lehetnek... de mint tudjuk ez is több száz óra után.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák