Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Nézd, a SandyB esetén én fejeztem ki kételyemet a számítási teljesítményhez képesti fele olvasási és negyede írási L1D sávszélességgel kapcsolatban, akkor ti gyorsan megmagyaráztátok és végülis bizonyítottátok (legalábbis az olvasást illetően), hogy ez nem gond.
Most viszont úgy próbálod beállítani, hogy mintha a Llanonál egész más lenne a helyzet (GPGPU-s felhasználást illetően is), pedig teszteredmény bizonyítja, hogy egálban lehet a neki megfelelő diszkrét változattal. (Figyelmedbe ajánlanám, hogy az IGP-ben lévő cache ugyanolyan sávszélekkel rendelkezik, mint a diszkrét változat esetén.)
Az lehetséges, hogy egy jóval több SP-s GPU-val nem tud versenyre kelni, azonban adott esetben igen sokat dobhat a teljesítményen, ha egy sok-SP-s GPU mellé tesznek egy ilyen APU-t, ami bizonyos feladatokon a CPU-val közelebbi együttműködésben dolgozik.
Mindez desktopon -- mobil volalon nagyon sok esetben nem lesz diszkrét GPU.
"azt allitottam, hogy a kommunikacio esetleges gyorsasagat nemigen fogja tudni semmi kihasznalni (mivel a cpu - pcie - gpu rendszerben is mindig probalja az ember elfedni)"
Csak nem mindig sikerül...
"tehat csak az a hatrany fog kijonni, hogy a cpu es gpu kozos lassu memorian osztozik. Es lam a tesztek is pont ezt mutatjak, milyen meglepo."
Egyelőre itt én hoztam fel teszteredményt, ami éppen hogy az ellenkezőjét mutatta. A meglepő az, hogy nem veszed tudomásul...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest