Új hozzászólás Aktív témák

• Daywalker

addikt

Nem olvastam végig a kommenteket, nagyjából a feléig jutottam, de szeretnék pár dologra reagálni, mert úgy látom, nem elég figyelmesen olvasták páran a cikket, illetve nem sokan töltötték le a linkelt doksit. Illetve van magánvéleményem is, és én nem látom ennyire sötéten a jövőt.

A lényeg, nincs DRM-ről egy árva szó sem, sőt, benne van a leírásban, hogy az ADC 2.0-hoz képest változás, hogy "copy protection removed". Szóval ettől nem kell tartani. És igen, eddig is volt ADC, csak éppenséggel az új szabványban kibővített Type III és Type IV audiostream támogatás is van.

A másik, hogy nem arról van csak szó, hogy a jack a telefonon belül elfoglal fél négyzetmillimétert. Arról van szó, hogy nem lehet tovább vékonyítani az eszközöket a jack miatt. A kettő nem ugyanaz. Az, hogy a szifon meghajlik, az legyen az Apple problémája, mire elterjed, addig simán megoldást találnak erre is.

Olvastam olyat, hogy a jack elforog. Igen, ha L alakú a csatlakozó, amit én személy szerint utálok, mert ha beleakad vmi a kábelbe akkor a telót is kiránthatja a zsebemből, de a kábel is nagyobbat kap. Ha egyenesen jön ki, akkor ahhoz, hogy elforogjon, szegény kábelnek elég durván kell csavarodnia. Tehát max elforgatni lehet, ha úgy kényelmes, de egyszerűbb kihúzni, kiegyenesíteni a kábelt és visszadugni.

A DA konverzió kihelyezése egyáltalán nem hülyeség, mivel így legalább nem az van, hogy vadászni kell a jó hangminőségű telefonra...mert sajnos még mindig elég sok a gyér hangzású mobil, és hiába van neked szuper fülesed, ha agyoncsapja a hangzást a gyenge konverzió. De tekintettel arra, hogy pár dollárról beszélünk, nem hiszem, hogy ez akkora érvágás lenne.

A másik, hogy mindenki ágál az átalakítók ellen, de érdekes módon az senkit sem zavar, ha 10 kilós powerbank lapul a zsebben a telefon mellett (mert hát tölteni kell menet közben), akkor miért pont az 5 dekás átalakító lesz a probléma? Amit ráadásul fixen rajta lehet hagyni a füles kábelén...

Új hozzászólás Aktív témák