- ZIDOO médialejátszók
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attici
őstag
Ez a TurboDrive-os mechanika többnyire műanyag, illetve fémlemezre öntött műanyagokból van.
A leggyakoribb hiba a Worm shaft (a pulleyhoz csatlakozó kb. 5cm-es tengely az optó jeladójával) és a pulley shaft (A betöltő motor alatti hosszú tengely, egyik felén csigával, a másikon fogaskerékkel) tengelyeken a műanyag fogaskerék repedése, ezért megforog a tengelyen, amitől hülyeségeket csinál a mechanika. A kazettafészek is elég gyenge, de azokból több fajta is volt. A lemez erősítésűek erősebbek.
Attól függően, hogy melyik széria a műanyagok elfáradnak és kitörnek a lemezből, és nem tartják meg az alkatrészt. Ennél a mechanikánál az esetek 95%-ban műanyag törésre visszavezethető hibák vannak. Nagyon vékony gumiból van a nyomógörgője is, ami hamar felkeményedik, elporlad vagy csak eltolja a szalagot. Gyakran kell cserélni. Hivatalosan csak a fészek eltávolítása után lehet cserélni, de én nem szedegettem ki, simán megoldható 1 perc alatt is.(Hivatalosan a Pulley shaft cseréhez is ki kellett volna szedni a betöltőmotor tartóját, amihez az egész gépet darabokra kell szedni, de kitaláltam, hogy egyszerűbb és el is árultam a nácinak az egyik oktatáson, utána ki is jött bulletinben, hogy ezentúl így kell cserélni.
)
Egyébként a Capstan motor tengelye is túl vékony volt és a rossz görgő gyakran tönkre is tette. Valamelyik fajtához még most is van motorom. Másik nagy hiba a fejmotor csapágy (vagyis annak a hiánya, mert csak bronzperselyes, ami berágódik. A fej leszedéséhez egy speciális 3tűs szerszám kell(valahol még talán megvan), a pozicionálása pedig rémálom.
Hirtelen most csak ennyi jutott az eszembe, pedig több ezer (napi 50 fölött volt a rekordom, pedig nem dolgoztam halálra magam) ilyet javítottam meg.
Ha segítség kell, csak szólj.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az utolsú mohikán is kiszáll, így a következő hónaptól kezdve senki sem gyárt már VCR-t.
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Ryzen 7 CPU-k
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest