- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz shabbarulez #42 üzenetére
"Congo is AMD's new notebook platform"
Úgy látszik hogy jól sejtettem. Mégiscsak lesz köze 45nm-hez.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Bukta01
csendes tag
Ha az alapárban benne lesz az optikai meghajtó, akkor már az árra is másképp lehet nézni egy picit!
-
syC
addikt
Jaj, de kár hogy csak 1 memó foglalat van
•
-
rudi
nagyúr
válasz Aprósólyom #72 üzenetére
Itt egy elég rendes kis ThinkPad 200k alatt.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Nemsokára jönnek a 12"-os Atomos gépek is, szóval szubnotit harmadáron a népnek!
Nem vagyok oda a HP-kért, de ez valami gyönyörű
-
Aprósólyom
addikt
250-ből közel sem kapsz ilyen gépet... Nézz szét jobban a noti piacon. Egy rendesebb thinkpad is 250-nél kezdődik. Ez meg 1Kg sincs, a specifikációkat nem hiszem, hogy átnézted... optikaimeghajtó egy ilyen gépben? Netbook méretben láttál már optikai meghajtót? Ennyiért tény és való, hogy motort vennék inkább, vagy autót. De ezt az opciót nem zártam ki. Majd, ha egyszer megtehetem, ilyenem vagy hasonlót veszek. Megveszem, és legalább 4-5-6 évig használni fogom.
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
simonzé
addikt
Csodaszép dög!
Az ára nem túl alacsony, de hát a C7-tel szerelt HP netbook is drága volt. Ebből kiindulva előbb-utóbb jön a konkurencia 30-40%-kal olcsóbban. Ammegmá nem rossz.
Egyébként sem értem hogy mennyivel jobb ez a Sempron 1ghz-en, mint a nemrég itt tesztelt Asus Notebook 1,2-es Celeronnal 15-ös kijelzővel, 2,5kg-os súllyal. Talán az integrált VGA jobb itt, de csodát nem várok a kis Semprontól. Az atomot veri annyi biztos.I don't fit in. I fit out.
-
rudi
nagyúr
Én meg találtam egy olyan, ma 200 000 Ft alatt megvásárolható 13,3"-os gépet, amit elég nehéz lesz befognia az AMD-nek. Persze, ha ezt a Lenovot ki lehet hozni ilyen specekkel 200k alatt, akkor a hasonló erejű olcsó AMD platformos gép lazán megáll 150k-ból. Ha meg nem, akkor bajban lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Metalfan
senior tag
Szépen néz ki, szerintem ha nem árazzák túl, ezt is viszik majd, mint a cukrot
-
shabbarulez
őstag
A HDMI ennél a HP terméknél nem lesz az alap felszereltség része, csak a teljes felszereltségű, legdrágább változat tartozéka lesz. Lásd Datasheet: [link] A tegnapi hírekben kétféle ár volt az ami jellemzően ismétlődött, az egyik $600-800 közé helyezte az árazást a másik 700-900 közé felszereltségtől függően. Szóval a jobb felszereltségű modellek ára nem lesz túl olcsó, a korábbi hsz.-ekben emlegetett 100-130k közötti várakozásoktól messze drágább lesz. A gép teljesítményéhez képest ez elég túlárazottnak tűnik. 900-1000 dolcsiért azért már elég jó felszereltségű notebookokat árulnak, pl a korábban említett MSI PR201, EX300, EX310 ezek sem sokkal nagyobbak, nehezebbek, de jóval erősebb komponensekből állnak. De a belépő szintű gép is erősen az Atomos masinák fölé van pozícionálva.
-
Oliverda
félisten
Azt a bizonyos ASUS modellt azért hoztam fel hogy szemléltessem milyen árakat is képesek még elkérni hasonló méretekért. Majd a maga idejében minden kiderül, addig valóban felesleges árakon vitázni.
-
rudi
nagyúr
A hozzászólásom lényege nem a felsorolt notik ára volt, hanem figyelmeztetni szerettelek volna, hogy nem elegáns húzás az egyik legdrágább Asus notit elővenni Nyilvánvaló, hogy az árak fontolgatásának csak a megjelenéskor lesz igazán értelme, de, mint többen is eddig, szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy az 500-800 USD azért nem olyan világbajnok ár, pláne nem durván 2 hónap múlvára betervezve.
-
rudi
nagyúr
Vag inkább itt a legerősebb, legtúldrágítottabb Asus szub. Ennyire azért ne sarkíts lécci!!! Egy 2 GHz-es Core 2 Duo T5750-nel, 2 GB memóval, 160 GB-os HDD-vel, 1,3-as webkamerával, N-es Wi-Fi modullal szerelt MSI PR200-as gép itthon 180 000 forint! ILYEN gépekkel kell majd meccselnie az AMD olcsó platformjának. Ja és alig több mint 200 000 forintért van 2,26 GHz-es T3200-as procival, 4 GB memóval, 250-es HDD-vel és HD videót lejátszó G40L chipkészlettel szerelt 12,1"-os MSI VR220 is! De, hogy házon belül maradjunk, 2 GHz-es Turion64 TL60 + RS690T kombó is van 12,1"-os MSI PR200 notiban 180 000 Ft környékén, vagy ott a teljesen új, Puma platformos, 13,3"-os MSI EX310 diszkrét VGA-val 220 000 forintért.
-
HERR Z
veterán
500$ a legalapabb, csak int vga-s legkisebb vinyós változat
ez pont annyival drágább egy netbooknál(mondjuk HP, csakhogy a minőség kb azonos legyen), mint amivel többet ad
hol itt a gond?
nekem megér 100$-t hogy ne 10" 1024x600-ba függjek, ill hogy emberibben nézzen ki a gép+ normális billje legyen...illetve látni kell hogy ez az első gép, ha lesz több szereplő=lesz árverseny= olcsósodás -
Oliverda
félisten
Az én notim kijelzője már 14.1-es mégis kevesebbe kerül mint 100K. A 13.3"-asok árait tehát ne nagyon vesd össze ennek az árával, inkább a 12.1" kijelzővel rendelkezőek között nézelődj. Abból a legolcsóbb és legalapabb akciós (csúnya) Lenovo is 1100 dodó.
Mellesleg tudtommal még nincs végeleges ára mivel csak márciusban kerül a boltok polcaira. Majd akkor kiderül, nyilván lesz teszt is róla ha eljut idáig.
[ Szerkesztve ]
-
tome.jr
addikt
Gyönyörű design. Az AMD nagyon jó irányba mozdult el ezzel a notival. A netbook szerintem semmire nem használható, a felbontás és a kijelző mérete katasztrófa. Ennek van optikai meghajtója és 500 gigás vinyója. Az ára se lesz olyan durva, hiszen AMD-ről beszélünk, én 110-130k körül várom. Persze bevezető ár lehet magasabb lesz, de 1-2 hónap után ha már normális lesz az ellátás akkor beáll majd erre a szintre remélem. Akkor fogok lecsapni rá.
-
.mf
veterán
"Nézz utána hogy a hasonló méretekkel és paraméterekkel rendelkező gépek milyen árfekvésben vannak. Lehet hogy meg fogsz lepődni."
Utánanéztem -- ld. a hozzászólásom végét (sőt, tudom: nekem is 12.1" subnotim van).
Gyorsan felcsaptam a newegget, és a $800-1000 sávban már 13.3" Centrino2-es Toshiba és Thinkpad SL laptopok vannak... azokkal pedig ez nehezen kel versenyre.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Oliverda
félisten
A végén van az ár.
-
Oliverda
félisten
Attól hogy általában csak a CPU fogyasztására térnek ki külön még nem csak az fogyaszt elektromos áramot egy gépben. Pl. az IGP-t is tartalmazó M690T északi híd átlagos fogyasztása mindössze 3W.
Ez a gép sokmindenre bőven elég még annak ellenére is hogy csak egy magos 1.6GHz-es CPU van benne. A körítés és a megjelenés a célközönségnek szvsz sokkal fontosabb. Ott van példának az eee PC. Rákaptak mint gyöngytyúk a takonyra pedig egy kalap a teljesítményre és az ára sem 10000 forint (bár szerintem többet nem érne).
Nézz utána hogy a hasonló méretekkel és paraméterekkel rendelkező gépek milyen árfekvésben vannak. Lehet hogy meg fogsz lepődni.
-
littlelion21
addikt
Egy biztos: baromi jól néz ki.
De a többi... -
.mf
veterán
A hírt elolvasva a pozitívumok:
- A noti egész pofásan néz ki.
Ennyi mind.Sajnos ez vajmi kevés, főleg ilyen drágán.
15W-os egymagos proci? Intel oldalon van 10W-os kétmagos proci is, ami még az alacsonyabb órajele ellenére is erősebb
(Nem, nem azért írtam ezt, mert intel-amd flémet akarok szítani, hanem azért, mert csalódott vagyok a csonkított proci ellenére is magas TDP és magas ár láttán. Az $500-800-ból a Sempronosak lesznek a tartomány alsó részében, az új athlonos a felső végében; Amerikában viszont $800-900-ért már az új centrino2-es gépeket is kapni)Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Egzee
őstag
Mivel ez a szegmens nem mozgatja a fantáziám, ezért ennek a hírnek csak azért tudok örülni, mert az AMD legalább talált egy neves partnert aki neve alatt el lehet adni a technológiát.
-
Oliverda
félisten
válasz shabbarulez #42 üzenetére
Jóhogy semmi köze nincs hozzá hisz Congo egy afrikai ország Regor pedig egy csillag az égbolton.
-
BloodRay
veterán
válasz Aprósólyom #38 üzenetére
Amit linkeltél, hogy gyűjtenél rá, hát hogy is mondjam... érdekes áron árulják.
Annak maximum a felét éri szerintem."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Oliverda
félisten
válasz Sunyi Sanyi #34 üzenetére
Igen, a Congo még ígértesebb bár szerintem sok júzernek a Yukon is bőven elég lesz. A proci tulajdonképpen nem lesz más mint az asztali Regor mag mobilosított mása. A 2x1MB L2 ből 512K-512K letiltásra kerül. Ebből egy 2 magos 1.6GHz-es Athlon Neo X2 szvsz annyit fog enni mint a szóbanforgó 1 magos Athlon Neo hasonló órajelen 1 maggal. A chipsetet már ismerjük, az elég jó. Már csak arra vagyok kíváncsi hogy vajon DDR3 RAM kerül-e majd mellé. A prociban ugyanis kombó IMC lesz.
Ste: Számomra ez kissé meglepő, hisz a TL-60 35W-os proci. Én 200 dollárra gondoltam nem 200ezer forintra.
-
shadeofme
tag
Szubnoti felaron.
Igaz kb. fel tudassal is, de jo alternativa kis meretu laptop keresoknek.
Az arat meg majd meglatjuk akkor.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
Aprósólyom
addikt
180 körül találtam asus, msi 12" notikat. Akkor a 140 induló árával szerintem annyira nem lenne barátságos vétel. Remélem sikerül olcsóbban adniuk, mondjuk 100 körül.
Vagy gyűjtök még egy kicsit egy ilyenre.
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
_AnTi_
tag
Nagyon szép, elfogadnám...
Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...
-
Ste
addikt
Msi S271, ilyenem volt, X2 tl-60as proccal, 4400-es akkuval
4 órát elmentHdmi nem volt rajta, a Hd-t prociból tolta csak. Nem egy mai konstrukció, viszont akkuidőben ehhez képest nem látok előrelépést, holott az lenne a lényeg
200k-val erdoke árképzésére reagáltam
annyiért messze jobb, akár kétmagos procival rendelkező, hosszú akku üzemidős gépet is lehet venni -
Sunyi Sanyi
senior tag
Very Nice LTP.
Kíváncsi leszek ez Congoval mennyiért fog fájni. -
Oliverda
félisten
200 körül? Amúgy nem tudom hogy az pontosan milyen specifikációkkal rendelkezik, de pl. kétlem hogy HDMI out lenne rajta és szerintem a HD is fennakadna a torkán. Na meg az azért hogykinéz (szerintem is). Akik ilyet vesznek azok többségének eléggé fontos a dizájn.
"4400es akkuval a korábbi Msi X2 Turion is elment 4 órát x1150-es csipszettel. vajon hol az előrelépés?"
Hol, hol?
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Szerintem az Atom is nagyon érdekes lesz, amit kerül alá tisztességes chipset. Mondjuk NV oldalról már ott is az Ion platform, de az Intel is előáll a saját Poulsbojával, amikor majd úgy érzi, hogy a gagyi 945G-vel már nem keres eleget Mindemellett én az egy chipbe integrált "éppen elég teljesjtményű, de minimális fogyasztású" rendszerekre várok. Addigra talán a netbook kijelzők is kikupálódnak valami tisztességesebb felbontásra és előkerülnek az új generációs akksik. Ez úgy 2 év alatt szerintem bekövetkezik, addig elleszek a ThinkPad X40-essel.
-
rudi
nagyúr
OH YES!!! Istenem, ha ezt a trendet az olcsóbb gyártók is felkapják
-
twollah
nagyúr
Lehet, hogy az Atom bajba kerult?
-
Borgi
aktív tag
hi
1 szó: tetszik
üdv,
BorgiResistance is Futile!!
-
Devid_81
félisten
Hmmm, ez szép db!
Érdekes, hogy a nagyobbik sempron is 15Wattos, pedig mindenben "gyengébb"[ Szerkesztve ]
...
-
orbano
félisten
örülhetünk, ha nyárra itt lesz nem mint ha ez az én notebookom lenne, de elgondolkodtató, mert jól néz ki
A vér nem válik VAZZE!™
-
BloodRay
veterán
Kíváncsi leszek mit tudnak majd a procik a gyakorlatban.
Egyébként nálunk épp azt fogja elveszteni amiben jó lenne, a nyerő árát."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Oliverda
félisten
Majd márciusban kiderül ha ideér. Nyilván ők is tisztában vannak azzal hogy mi mennyibe kerül. Amúgy nem tudom hogy a célközönség mennyiivel lenne előrébb egy C2D-vel (és a plusz fogyasztásával).
[ Szerkesztve ]
-
SteeWe
aktív tag
Huhú de csinos vagy!
-
Oliverda
félisten
150ezer lesz az inkább mintsem 100. Ebben nem Sempron van hanem Athlon (Neo), ami egy magos, 1.6GHz-es 512KB L2 cache-vel. A 690 kevesebbet eszik mint a 780 és mivel van mellette egy HD3410 is ezért elboldogul a HD anyagokkal.
"Partner a Neo with an ATI Mobility HD3410, as AMD is proposing, and the combination can handle 1080p high-def playback and reasonable game performance."
"AMD's poster child packing Neo under the hood is HP's Pavilion Dv2. The Dv2 packs some fancy features into a 11.50-by-9.45-by-0.93-inch, 3.8-pound magnesium alloy frame. The most obvious of these is the new 1.6-GHz AMD Athlon Neo MV-40 CPU. Besides that, the Dv2 hosts a full suite of external notebook ports (three USB 2.0 ports,VGA, RJ-45/ethernet, headphone/line out, microphone in, 5-in-1 Digital Media Reader), Wi-Fi connectivity, and optional Gobi WWAN integration. I'm especially curious to see how well the ATI Mobility Radeon HD3410 GPU will look on the machine's 12.1-inch diagonal WXGA (1280 by 800) LED."
[ Szerkesztve ]
-
v.tom
őstag
Szerintem ezeknek a gépeknek nagyon jó eladásaik lennének, ha tényleg megfelelően lennének belőve árban a netbook-okhoz képest.
-
Khaal
őstag
Általában rühellem a mostanában divatos fényes fekete műanyag cuccokat, de ez nagyon tetszik.
A netbookok számomra is túl kicsik, de egy ilyet már elfogadnék, ha tényleg 100 ezer körüli áron adnák.
Mondjuk az az egymagos Sempron tényleg nem lehet egy erőgép, meg az is fura, hogy 690 van benne, nem 780. Bár ki tudja, ha ezeknek köszönhetően tovább bírja az akksija egye fene, 720p-s videókkal talán így is megbírkózik. -
spirit007
senior tag
Szép kis noti , csak kár hogy ezt a zongoralakk dizájnt nyomatják hozzá ... nem lehetne anyagában színezett fekete műanyag , amin nemhogy az újjlenyomat de még a karc se nagyon látszik
Az viszont dicséretes , hogy szépen visszahíznak a kis n(et)otik a használható méretre , azaz 12" -ra . Ja és azt hogy ez így van , felhasználók eddig is tudták -minő érdekesség- , csak 'aszondták a kedves gyártók , hogy " az a subnotebook kategória ...ami technikai bravúr "... ja és ezért legalább és fél milla az ára -
aktív tag
hol lehet ilyent kapni? illetve kb mikor lesz kapható?
Lehet anyunak egy ilyen kellene mint egy rendes notebook. Ezt könnyebben cipelhetné magával és neki nem komolyabban számítana a sebesség, de ahogy néztem itt nincs is vele baj.
-
Oliverda
félisten
Plusz infók további képekkel és videóval.
"According to HP, the Pavilion dv2 will run for up to four hours with its 6-cell battery."
"the dv2 is capable of playing back high-def content with ease thanks to its ATI Mobility Radeon HD3410 graphics"
"One refreshing thing about the dv2 is that it has a full compliment of ports, including three USB ports, an HDMI port, 5-in-1 memory card reader, headphone, microphone, VGA and Ethernet."
"“The Athalon Neo platform is targeted for slim and stylish form factors. We are not trying to comepete against atom with the $299 and $399 market. We’re interested in targeting people that are looking for a better experience,” Mahoney said."
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szééép! Százszor előbb vennék ilyet, mint egy netbookot.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Solten
őstag
zsíííír
Saor Alba
-
bnss
veterán
-
REDeath
őstag
van ennek köze a dell adamo-hoz vajon?
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
HERR Z
veterán
hmm, miért nem 780-as chipset van benne?kevesebbet eszik mint a 690 és gyorsabb a vga +hdmi+dvi
az egymagos sempi 1600mhz-en pedig kb = az atommal, csak picit többet eszikmaga a noti amúgy jól néz ki, kijelző felbontása vélhetően értelmes lesz, designba veri a netbookok javát, már csak az akksi a kérdéses...
-
szente
addikt
gyönyörű noti szerintem,és az ára sem vészes.persze mire ide ér már nem ennyibe fog kerülni.arra amire kitalálták szerintem jó lesz,bár nem tudom,hogy miben tudhat többet ez a proci mint az atom,mert ugye azt írták hogy jobban teljesít egy nettopnál.igaz a hd filmek támogatása miatt tényleg többet is nyújt.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude E7470 /16GB RAM, 512GB Samsung NVMe/
- Acer TravelMate P215, 15,6" FHD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás számla, 1 é
- Eladó Lenovo Ideapad 5 Pro 16ARH7 16GB/1TB
- Lenovo ThinkPad P50, 15,6" FHD IPS, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, 4GB VGA, WIN 10/11, 27
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Lenovo Thinkpad egyben vagy darabokban
- Fujitsu Siemens Amilo PA2510 laptop + Samsung N145 PLUS laptop
- Eladó Acer Nitro V15: Ryzen 5-7535HS, rtx 4050, 16gb ram, 144hz, 512gb m2 ssd, GARANCIA
- Új HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H 32GB 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB Win11 Pro Garancia
- Új Asus TUF A15 FHD 144Hz G-Sync Ryzen9 8945H 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest