- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DriderG
tag
Hibrid mód nincs? Mármint, hogy egymást erősíti a GMA és a GeForce?
-
kovacsroli
senior tag
Jó hogy ennyire rámennek a notikra, ezt a piacot talán még meg tudják szerezni talán
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Himym
senior tag
Ari18 Nem szokásom "Fudzilla-t" olvasni...
JanR Elírtam bakker nem 4.0-át akartam hanem 3.0-át nem tudom miért de azt hittem már a 3.0-ál tartunk.... PCI Express 3.0 -
Himym
senior tag
Sziasztok.
Nem riogatni szeretnék vagy téves infót közölni de láttam egy pár helyen, hogy a Fermi jövőre fog igazán elstartolni pci-e 4.0ával...
Hogy ebből mennyi igaz és mennyi nem azt döntsétek el ti.
-
Jester01
veterán
Figyeltétek az ábrát? "Desktop Composting"
Amúgy azon morfondírozok, hogy ati 785G + 5xxx sorozatú diszkrét kártya de külön desktoppal és monitorral. Konkrétan linuxon. Úgy képzelem, hogy általában csak az integrált megy, ha pedig kell egy kis grafikus erő akkor indítok egy másik X szervert a diszkrét kártyán. Ez vajon működhet? Amíg nincs inicializálva a diszkrét kártya addig gondolom nem fogyaszt jelentősen - kérdés, hogy a munka végeztével lekapcsol-e ismét. Nem akar valaki egy ilyen tesztet csinálni?
Jester
-
j0k3r!
senior tag
egesz jo otletnek tartom, egyedul ez az eroforras megitelo online adatbazis ami furcsa nekem... jobb lesz azt szerintem manualisan beallitgatni az egyes alkalmazasokhoz
some men just wanna watch the world burn...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az asztali gépekbe az új generációnál lehet először ilyen támogatás. Addig a noti vonal számít, az AMD-nek is. Egyelőre nincs tervben a 890-es lapkakészlethez ez a lekapcsolható megoldás, sőt szerintem nem is lesz ilyen. A nagy változások az Intel és az AMD oldaláról az APU-k (CPU+GPU kombó) megjelenésével várhatóak.
antikomcsi: NV chipset mobil vonalon gyakorlatilag már nem létezik. A gyártók az AMD-hez AMD-t, az Intelhez Intelt párosítanak. Egyedül az Ion maradt meg mobil lapkakészletnek, de annak meg vannak számlálva a napjai. Csak addig élhet, amíg az Intel gyártja a régi Atom-ot, meg ugye ahhoz amúgy sem szokás mobil GPU-t kapcsolni, mert netbook vonalon versenyez. Az Ion 2 esetében megy majd az Optimus, de az Ion 2 lényegében egy Pine Trail egy GT218-as GPU-val kiegészítve.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
antikomcsi
veterán
Aha, de most ezeket ki kérdezte?
Össze hordtál megint hetet havat ellenben én csak annyit kérdeztem, hogy mi újság valójában az optimussal.
Senki nem beszélt ati igp-kről, azt kérdeztem, hogy nv chipes, nv mobil vga-s, amd processzoros géppel mi a helyzet? Ott mitől nem tud működni? Vagy esetleg tud, csak rosszak a forrásinformációim?
Persze, most megint én leszek a közellenség tudom....
---
Szerk.: Bocs véletlen a te hsz-edbe írtam be a választ.
[ Módosította: Abu85 ]
-
ecsz
csendes tag
Ugyanez van az AMD megoldásánál is ... egyelőre csak a noti vonal, de ők már a HD 5000-hez és a további generációhoz desktop kiterjesztést is csinálnak.
A desktop kiterjesztésen azt érted, hogy a HD 5000 szériás kártyákkal már asztali gépekre is lesz ilyen támogatás? Esetleg csak majd egy jövőbeli HD 5000-es integrált vezérlővel?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Dyno: Én sem értem, miért baj ha tényszerűen meg van említve a hírben a technika vagy az adott termék konkurense. Ez információ, de többen támadásnak veszik.
Na csakhogy félre ne érts, én örülnék ha a tények meglennének említve, én csak azon akdtam föl hogy sírnának rajta, tehát nekem is a minnél több infó számít, nem az hogy most ki zöld vagy piros.Csak ettől olyan széthúzásnak tűnik az egész.De igaz ebben a hsz.-dben szép leírtál mindent már is okosabb vagyok, emrt előtte egykét dolog nem volt világos.
-
Ste
addikt
Régebben az hibrid megoldásoknál az integrált vezérlő szűk keresztmetszete jelentett problémát. Ha jól tudom itt is minden az integrált vezérlőn keresztül történne, így ez a hiba valszeg itt is fennállna, figyelembe véve, hogy az nv integrált kártyái lényegesen erősebbek az intel ilyen irányú megoldásainál.
Ráadásul amikor megy az Nv féle kártya, valamennyi fogyasztást akkor is kell produkálnia az intel féle igp-nek
[ Szerkesztve ]
-
whiz
aktív tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz antikomcsi #33 üzenetére
Az asztali szinten a Hybrid SLI élt egy darabig. Végül ez teljesen elhasalt a GeForce Boost és a Hybrid Power ötletével együtt. A kihalás oka elsősorban a Vista driver modelljének körülményessége, továbbá az sem volt kedvező, hogy a teljesítmény rovására ment a technika. Ezenkívül ott volt, hogy csak nForce lapkával ment, így felelsleges lett volna támogatni, mert az NV is tudta, hogy a lapkakészletek piacán már nincs jövője.
Jelenleg asztali vonalon egyedül a Hybrid CrossFire-höz hasonló megoldásokra van igény, amikor az IGP-vel összekötsz egy kvázi hasonló teljesítményű diszkrét VGA-t. Az NV biztos támogatna hasonlót, de chipset nélkül ez lehetetlen, míg az Intel diszkrét kártya hiányában nem tud lépni. Persze nincs olyan komoly piaca a Hybrid CrossFire-nek, de ténylegesen építhető rá egy esetleges gépbővítés.Az NV ezzel az Optimusal a notis részleget célozza. A desktop az energiaigény szempontjából annyira lényegtelen tényező, hogy nincs értelme még átvinni oda egy ilyen technikát. Esetleg a nettopba. Ugyanez van az AMD megoldásánál is ... egyelőre csak a noti vonal, de ők már a HD 5000-hez és a további generációhoz desktop kiterjesztést is csinálnak.
Felesleges a noti vonalon az AMD-t támogatni. Több okból is. Az ATI IGP-k nagyon erősek, míg az Intelesek nem annyira. Nyilván az utóbbit könnyebb diszkrét modullal kiegészíteni. Ezenkívül az AMD részesedése sem akkora, hogy ne lehessen elzárkózni tőlük, sőt a jövő szempontjából is értelmetlen az AMD IGP-k melletti Optimus. A vörös oldal számos olyan platformszintű szolgáltatást kínál majd az ATI Stream SDK-val, ami ellen csak úgy lehet versenyezni, ha saját platformszintű funkciókat épít a cég ki. Az NV-nek nincs platformja, így nem tud ebbe beleszólni. Itt főleg arra kell gondolni, hogy a Stream SDK 2.0 segítségével olyan OpenCL-re épülő programokat is lehet írni, ami a CPU és a GPU erőforrását közösen használja. Ezt az AMD többnyire platformhoz köti, tehát AMD+ATI felállásban fog működni. Nyilván ez számottevő előnyként fogható fel, hiszen az NV nem gyárt procit, így csak a GPU-n tud OpenCL programot futtatni, míg az Intelnek nincs OpenCL SDK-ja, és még jó ideig a Stream SDK 2.0 CPU-s moduljára fognak támaszkodni.
Dyno: Én sem értem, miért baj ha tényszerűen meg van említve a hírben a technika vagy az adott termék konkurense. Ez információ, de többen támadásnak veszik.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
antikomcsi
veterán
Nem lehet, hogy ők közben szépen, csendben áteveztek asztali vizekre?
Amúgy valóban jobb lenne kiterjeszteni és támogatni ezt a dolgot, minden vga gyártónál, mert speciál engem pont a mobil szegmens nem érdekel ilyen szempontbol. Egy hordozható gépbe bőven elég nekem egy hd3200, inkább az asztali gépeknél lenne értelme.
Másrészt mi hír az nv lapkás amd procis gépekről? Ott miért nincs támogatás?
-
Dyno
veterán
Meg az NVIDIA-sok sírnának, hogy részletezni merem a konkurens megoldást, ami ugye nem fer a zöldekre nézve.
Most már legalább tudom hogy honnan indul ez az egész ki.....
Nem értem ogy házigazda létedre miért kell ennyire széthúzni ezt az egészet, volt már nem egyszer hír az Ati ilyen megoldásairól, és igen tudom nekem nem kéne ilyen apróságokon felakadni, de egyszerűen undorító ami itt megy állandóan a fikázás, valami érdemlegeset akar olvasni az ember nem találja emg mert 300hsz. közül 280 tök fölösleges mert a vita meg a fikázás megy.....
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha olyan sok ion2-es netbook jön majd, amennyi ionos volt, akkor az optimust a hajára kenheti az nvidia a netbook szegmensben. Úgy néz ki, hogy az nvidia a saját módszerének az áldozatává vált a netbookoknál, csak most nem ő a nagyhal és az ati a kicsi, hanem az intel a nagy hal és az nvidia is egy kicsi az atival egyetemben. Az intel ellen meg nincs ereje versenyezni.
Hiába jó az ion platform, ha 20 netbookból talán 1-be kerül és azok közül is már sok a 9300-9400 "LE" verzió. Persze ez nem az nvidia hibája, hanem a gyártók szemellenzős hozzáállása a netbookokhoz. Azt hiszik, hogy a netbook platform legnagyobb előnye a 8-10 órás üzemidő, pedig a méret/súly/ár a lényeg.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Bármelyik diszkrét mobil HD 3000 vagy 4000-rel működik. Csak azért nem írtam róla komolyabban a hírben, mert az az Optimusról szól.
Meg az NVIDIA-sok sírnának, hogy részletezni merem a konkurens megoldást, ami ugye nem fer a zöldekre nézve. Gondolom ebből látod, hogy miért szoktam úgy írni a híreket, ahogy. Nem akarok én senkit bántani, csak az olvasó nem biztos, hogy mindent tud az esetleges konkurens megoldásokról.
[ Szerkesztve ]
-
ecsz
csendes tag
válasz antikomcsi #23 üzenetére
Erről nem is tudtam, hogy már van ilyen ami működik asztali gépeken.
Azt meg tudnád mondani, hogy milyen alaplapi vezérlővel működnek együtt? Nekem AMD 4200-as van, vajon azzal menne egy nVidia kártya ilyen módon, hogy kézzel energiatakarékos üzembe kapcsolhatom?
-
antikomcsi
veterán
Asztali gépen az alaplapira kell dugni a monitort, és van is ilyen megoldás jelenleg is, ami ráadásúl tökéletesen működik is. Saját magad állíthatod a gépet energiatakarékos üzembe, egy kattintással, vagy vissza teljesítmény módba. Újraindítás sem kell. Energiatakarékos módba a diszkrét vga teljesen lekapcsol és csak az alaplapi megy. Anno 9800GX2-nél, ez nagyon látványos volt, amikor a fogyasztásmérőt néztem. A GTX-eknél már nem annyira, mert azoknak elég fejlett az energiagazdálkodásuk.
Ám ennek feltétele vista, és nvidia (9800GT-től GTX280-ig)
-
ecsz
csendes tag
Nem is csak a fogyasztás a problémám, hanem az abból következő melegedés, és amiatt a szükséges további hűtés és annak a hangja. Egy médiapécét építgetek, főként filmnézésre használom, olyankor nem szeretném ha még egy venti pörögne ami hűti a feleslegesen működö videókártyát, elég lenne ha a videókártya csak akkor működne ha épp játszani támad kedvem.
De persza a felesleges 20+ watt sem utolsó szempont, mert a gépem sokat van bekapcsolva és azt villanyszámlában ki kell fizetnem, és nem túl zöld hozzáállás, hogy csak néha néha játszok és azért feleslegesen ennyi áramot elpazarolok
-
ecsz
csendes tag
Szerintem az csak egy technikai kérdés, hogy hová kell dugni a monitort, és ráadásul szerintem már megoldott is, mert ha Hybrid Crossfiret használsz (ami már egy asztali gépeken is működő dolog), akkor is ugyanez a probléma felmerül, kér videókártyád dolgozik és csak az egyikbe dughatod a monitort.
Az a probléma, hogy most nem kapcsolgathatod menet közben ki hol az egyik hol a másik videó vezérlőt.
-
ecsz
csendes tag
Valóban van Hybrid Crossfire, de elvileg a 4200 csak HD2400 és HD 34xx kártyákkal működik, tudtommal a 4xxx sorozatból még az alsó kategóriásokkal sem. És a Hybrid Crossfire nem is ugyanaz amiről a cikk szól, mert az csak annyit jelent, hogy együtt dolgozik a két videókártya.
Az, hogy igény szerint kapcsolgasson a két kártya között AMD-éknél két néven is fut: PowerXpress illetve Switchable Graphics, de mindkettő csak notebookokon van mint az nVidia megoldása.
Mert gondolom DeFranco asztali megoldásokra gondolt.
-
Devid_81
félisten
Optimus fovezer majd ha megmarhul akkor kapcsolgat osszevissza...huhh tehat van valami amire meg sokat kell varni, hogy mukodjon...
Holnaptol en is elkezdek fejleszteni es mindegy, hogy mukodik vagy sem mehet piacra...es detto ez jellemzi a konkurens ceget is...tudnam minek kapkodni...jah tudom, bocs kellenek a $milliok....
-
antikomcsi
veterán
Nemrég volt cikk még itt a PH-n is, talán épp Te írtad, ami a lapkakészletekről szól.
És abban az szerepel, hogy rengeteg olcsó nv chipes alaplapot adnak el. Akkor nem értem, hogy szorulhat ki?
Az igaz, hogy a drága piac megtorpant, hála az Intelnek, és az MS-nek, de az olcsóbb szegmensben nagy mennyiségben fogynak az nv lapkák.
A másik dolog amit érdemes lett volna megemlíteni és számomra fontos lenne, mint AMD processzor tulajdonos, hogy egyenlőre úgy néz ki, ez a megoldás, csak inteles rendszerrel működik, amd-s géppel nem.
-
DeFranco
nagyúr
ATI-nál egyébként nincs valami hasonló megoldás? Egy integrált HD4200-at és egy diszkrét 5xxx-et nem lehet valahogy hasonló működésre bírni? Mintha olvastam volna erről valamit valahol, de nem találom.
@rumkola: ez komoly? besza. van erről valahol összefoglaló?
[ Szerkesztve ]
-
tgabi333
aktív tag
Az Optimus egy egyszerű vezérlőprogramként fogható fel, mely a Microsoft WDDM 1.1-es felületére épül
Itt nem kérték ki az intel véleményét, ilyen a rendszer (WDDM), mehetne ez más grafikus kártyákkal is (amd), csak nincs az a gyártó aki két (különböző) diszkrét grafikus kártyát tesz egy gépbe.
-
oPalRx7
aktív tag
Ez sztem is jó elgondolás. bár ha tényleg win7 kompatibilisnek szeretnék ezt, nem ártana hozzá hogy mind az igp, mind a gpu tudja a dx10.1 kiterjesztést - ezzel mehetne a csilivilli aero - kevesebb memóriaigénnyel is.
-
Móci
addikt
Jön majd valamikor a Fermi, de addig kell a lóvé. No meg, ha kiforr a cucc, jó lesz ez még a jövőben is.
GAI: asztali pc-n is jó ötlet lenne, de nem hiszem, hogy ott is be fogják ezt vetni.
[ Szerkesztve ]
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
De miért csak notebookokhoz?
-
Móci
addikt
Nem rossz elgondolás, remélem a gyakorlatban is jól fog működni. Ahogy olvastam, az a lista elég fontos lesz. Ha a program gyorsan, szinte észrevétlenül frissít, s bizony meg is lesz az eredménye, akkor van létjogosultsága, nem is kevés. Csak működjön a szoftver.
Azt csodálom, hogy az intel engedi a műsort. Bár majd az Ion2-re leszek kíváncsi, gondolom ott már nem lesz ennyire 'elnéző'."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 10xx FE, Hybrid
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- HP OEM NVIDIA GeForce RTX 3080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest