Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Katonai alkalmazás: életjel monitor, stratégia monitor, online kapcsolat a csapattagokkal, UAV-kal, UAV vezérlés, automatikus sérülés jelentés -segélykérés - helymegjelölés stb
Utcai viseletre már írtam példát, a nanotechnológiával ötvözve a ruha tulajdonságainak vezérlése, sarkkutatóknak - kondicionáló vezérlés, sportruhákhoz millióféleképpen, a ruhád mozgás közben felületi áramot termel - ergo töltőként hasznosítható... meg még ami csak eszedbe jut. A ruha újába bevarrható a flexibilis, mosásálló vagy cserélhető érintőkijelző.
A katonai alkalmazás más komoly fejlesztés alatt, polgári felhasználásban az órák és szemüveg csak a kezdet, hogy érteni lehessen, miről van szó.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
nyunyu
félisten
válasz Fritz Teufel #14 üzenetére
SMSt kuld, ha pelenkat kell cserelni?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
E.Kaufmann
veterán
-
Reggie0
félisten
válasz E.Kaufmann #29 üzenetére
Http szerver mar a 20 evvel ezelotti 8 bites mikrovezerlokon is elfutott.
-
bteebi
veterán
válasz Fritz Teufel #30 üzenetére
Egyáltalán ki az, aki okosruhát akar viselni magán? Valószínűleg sajnos elég sokan, de én nem tartozom közéjük. Szerintem jóval több hátrányuk lenne, mint előnyük.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Fritz Teufel #32 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem, csak drágább hozzá egy programozó.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz E.Kaufmann #31 üzenetére
Azok majd szolgáltatókon keresztül fognak futni, nem a gatyád fogja szolgáltatni. Katonai viszonylatban, eleve hálózatra vannak tervezve ;-) Hidd el, működik...
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Fritz Teufel #30 üzenetére
Már bocs, de pl hogy a hűtőt és a mosógépet távolról lehessen kezelni, nem árt pl egy http szerver szolgáltatás sem. uc-n meg csak körülményesen fut egy Linux.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz E.Kaufmann #29 üzenetére
http szervernek?! Ki az a hülye, aki http szervert akar viselni magán?! Miről beszélsz ember?
Inkább ne írjatok megjegyzést, ha nem tudjátok, hogy ez mire való...Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
oraihunter
aktív tag
A méretéhez képest, a tudása, és fogyasztása valóban lenyűgöző! Grat!
[ Szerkesztve ]
oraihunter felhasználónak 391 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
bteebi
veterán
válasz Jim Tonic #24 üzenetére
"Nem, ahová ez kerül, ott a fogyasztás a legfontosabb."
Akkor igen, ha az adott alkalmazási terület nem (nagyon) számításigényes. Ez céleszközöknél elképzelhető. Amúgy a JZ4775 még csak 65 nm-es gyártástechnológiával készült. Mondjuk a 4780-as már 40 nm-en.#25: "Kicsit úgy érzem, mintha egy számológépet akarnál összehasonlítani egy számítógéppel"
A (tudományos) számológép ma az esetek nem kis részében (okos)telefon. Egy okostelefon pedig az átlag felhasználó számára majdnem ugyanazt tudja, mint a PC - a kényelemben persze jelentős eltérés van."Csak néhány ötlet a felhasználásra: motoros sisakba épített navigáció/kommunikáció, smart home rendszerek, a cikkben említett "fehér áru", Google Glass szerű cuccok, stb."
És ezekre a területekre mennyiben másabb/jobb, mint egy ARM alapú, okostelefonokba/tabokba szánt SoC? Méretben azok is nagyjából hasonlóak. Amúgy egy hűtőnél vagy mosógépnél nem igazán számít sem a chip mérete, sem a fogyasztása (persze a teljesítménye se) - a centrifugálás (saccra) több 100 W-os fogyasztása mellett az már nagyon mindegy, hogy az SoC 5 vagy épp 300 mW-ot fogyaszt. A Google Glass persze más tészta.Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Trolluska
tag
"De ha a méret ennyire baromira lényeges, akkor meg lehetne csinálni tizedekkorára is, mondjuk századekkora teljesítménnyel és jóval szerényebb tudással, de milyen király volna már, mert kicsi..."
Ebben tényleg az lényeg, hogy ekkora méretbe beleraktak egy komplett miniszámítógépet. Kicsit úgy érzem, mintha egy számológépet akarnál összehasonlítani egy számítógéppel, elvégre az tényleg kisebb. De az csak egyvalamire jó. Csak néhány ötlet a felhasználásra: motoros sisakba épített navigáció/kommunikáció, smart home rendszerek, a cikkben említett "fehér áru", Google Glass szerű cuccok, stb. -
nagyúr
Ha már nagyon pontosak szeretnénk lenni, akkor ez fail, mert a teljesítmény/fogyasztás fontosabb.
Nem, ahová ez kerül, ott a fogyasztás a legfontosabb.De ha a méret ennyire baromira lényeges, akkor meg lehetne csinálni tizedekkorára is, mondjuk századekkora teljesítménnyel és jóval szerényebb tudással, de milyen király volna már, mert kicsi...
Vannak olyanok is. Azokat megint máshová szánják.Az a baj, hogy nem tudod, ez mire való, és úgy próbálod megítélni.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
bteebi
veterán
válasz Jim Tonic #15 üzenetére
"valószínűleg nem vagy se villamosmérnök, se informatikus. De ezen felül is kb. csak PC-ben megy windowsban gondolkodsz."
Az első fele igaz, a második fele viszont nem.
"Nem, mindig a fogyasztás az elsődleges..."
Ha már nagyon pontosak szeretnénk lenni, akkor ez fail, mert a teljesítmény/fogyasztás fontosabb. Az már valahol mindegy, hogy adott fogyasztáshoz a lehető legnagyobb teljesítményt, vagy adott teljesítményhez a lehető legkisebb fogyasztást szeretnénk elérni.
"Úgy általában, aki a büdös életben nem dolgozott ilyennel, miért nem inkább olvas?"
Köszönöm kedves szavaidat . Amúgy majd ha univerzálisan használható lesz egy ilyen SoC (tényleg kicsi, filmvastagságú, és mondjuk hajtogatható/mosható is), akkor térjünk vissza a kérdésre. Addig viszont a legtöbb (de legalábbis sok) esetben gyakorlatilag mindegy, hogy SD kártya, vagy épp bankkártya méretű. Okostelefonban bőven elfér(ne), sőt többek között még okosórában is, attól kisebb eszközöket meg én nem nagyon szeretnék sehova se, mert például könnyű lenne összetörni/elhagyni őket. De ha a méret ennyire baromira lényeges, akkor meg lehetne csinálni tizedekkorára is, mondjuk századekkora teljesítménnyel és jóval szerényebb tudással, de milyen király volna már, mert kicsi...
-
nagyúr
Nagyfrekvenciás komponensek ill. az antennák elhelyezésénél néha muszáj megtörni a szabványos formát. Az is lehet, hogy jön mellé valamilyen kiegészítő, pl. akku, interfész, stb., ami passzol ehhez a formához. De ezen a terven talán az látszik, hogy valamilyen készülékbe kerül ebben a formában.
Úgy kell rá tekinteni, hogy belefoglalod egy téglalapba. Ők a felesleges területeket kivágták, mivel úgy is csak a furatokkal kell számolni. Egyébként annyira lovagolsz rajta, mintha ez egy valós probléma lenne. Áthúzta a számításaidat valamilyen fejlesztésnél?[ Szerkesztve ]
-
bloomberg
tag
-
kirukris
tag
Ez a jövő kéremszépen
-
atus72
őstag
válasz E.Kaufmann #5 üzenetére
Továbbra sem értem, ez egy új deizájn elvileg, ha igen miért nem a konvencionális és használható téglalap alakúra csinálták meg, tele van apro chipekkel ergo simén lehet az alakját úgxy tervezni hogy a felület ne változzon, felfoghatatlan
-
nagyúr
Felületre kb. ugyanaz. Mi a bajod vele?
#10: valószínűleg nem vagy se villamosmérnök, se informatikus. De ezen felül is kb. csak PC-ben megy windowsban gondolkodsz.
Szerintem viszonylag kevés helyen igazán kritikus az SoC fogyasztása és a mérete, a teljesítmény sokkal fontosabb. Nem, mindig a fogyasztás az elsődleges...
Úgy általában, aki a büdös életben nem dolgozott ilyennel, miért nem inkább olvas?
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
-
buzus
aktív tag
válasz Fritz Teufel #11 üzenetére
Nyáron kabátot hordasz majd hogy informáljon arról vajon érkezik-e az eső? Kalóra, lépésszámláló? Ott a telefonod Elvinnéd magaddal mégis inkább a kabátodat? Tudom, ez a cucc még vízlepergető kivonatot is ki tud választani Most csak kötekedni akartam, de ez a felhasználás éppen tök hidegen hagyna
-
Fritz Teufel
addikt
SD szabvány: 32 x 24 x 2.1 mm
Newton: 38 × 22 mm
Valóban, közel SD kártya méretű. Ha a szerelési pont nem lenne a tetején, még kisebb is lenne picit. Egyébként meg nem számít semmit, ez már viselhető méret, a hangsúly azon van. Ahhoz képest, meg brutális a tudása!
Aki nem tudná, hogy ezeket minek fejlesztik: képzelj el a kabátod úján egy kijelzőt, ami informál az időjárásról, futáskor a megtett kilométerről és fogyasztott kalóriáról, jelzi a bejövő hívást, és esetleg majd a ruha tulajdonságai is vezérelhetőek lesznek általa: szellősről, mondjuk átállítom vízlepergetőre mert éppen eleredt az eső stb. A képzelet szab határt a felhasználási területnek. Én innentől könnyen belátjuk, hogy egy ekkora a viselésre szánt eszköznek nem kell HD videókat lejátszania... egyenlőre.Remek felfejlesztek, csak így tovább!
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Jól mondod, hosszú távon. Lehet, hogy nagyon maradi vagyok, de egyelőre én nem nagyon látom értelmét ezeknek a nagyon mini platformoknak. Tényleg poén, hogyha egy gombostűfejnyi térrészbe bele tudják "zsúfolni" egy 20 éves PC teljesítményét... de kinek, minek? Akkor már inkább 20 gombostűfejnyi méretben egy 5-6 évvel ezelőtti teljesítményt, már ha lehet választani . Engem még az se érdekelne, hogy az előbbi beéri 10 mW-tal, az utóbbi viszont már 150 mW-ot fogyasztana - pláne, ha van mellette egy több 10 W-ot fogyasztó kijelző/monitor, ami nem kapcsol ki percenként, ha épp nincs használatban...
Szerintem viszonylag kevés helyen igazán kritikus az SoC fogyasztása és a mérete, a teljesítmény sokkal fontosabb.
-
DemonDani
addikt
Látott már ugyan SD-kártyát a szerző?
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Zirowe
nagyúr
Azért ez az sd kártya mérettől még kicsit messze van.
Mondjuk egy kompaktabb okostelefonnál is akad már ekkora alaplap, szóval annyira nem nagy szó szerintem.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Peter13
senior tag
Nekem konkrétan leesett az állam. Az agyamat eldobom hogy ilyen kis vackok gyűszünyi fogyasztás mellett mire nem képesek...
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
Garold
senior tag
Ezekről egy régi vicc jutott eszembe:
- Mi van a kezemben?
- Számítógép!
- Igen, de hány?Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Fritz Teufel #4 üzenetére
Max a tervezők fognak anyázni
De mondjuk, ha hűtőbe pakolják, akkor meg oly mindegy hova lökik be, szívem szerint ilyen cuccot ellátnék valami kábelkorbáccsal, beleraknám valami kis hengeres műanyag tokba és kiönteném gyantával.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
atus72
őstag
Ezt nagyon nem értem, miért nem téglalap méretű? Mi ez a buzi forma?
Olyan mintha egy céleszközből kiszerelték volna ahova ez volt az ideális elrendezés.
Ebből akarnak kereskedelmi terméket? Nagyon érdekes elgondolás...[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
Szimpatikus darab, hosszú távon ezeknek van jövőjük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest