- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
blackrat
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez beférne mellé?
http://ipon.hu/webshop/product/kingston_khx_fan_b/165160
Előre is köszi a válaszokat.
-
stvnppp
senior tag
válasz
Franticfox #20 üzenetére
Köszi, ez alapos volt! -
mghltm
addikt
válasz
#65675776 #26 üzenetére
kozben rakukkantottam a korabban forgalmazott termekekre es tenyleg van itt minden, mint a bucsuban: talaltam titan, arctic cooling, thermalright, akasa, gelid, thermolab, etc gyartasuakat. most mar vegkepp nem ertem oket, ennyire jo arcok, hogy a sajat konkurenciajuk hutoit is forgalmazzak?
-
törölt tag
válasz
kromatika #24 üzenetére
A tükröződés és a felületi érdesség nem függ össze közvetlenül. Sokat számít a megmunkálás jellege is.
Egyébként meg sokat ér a tükörfényes felület ha nem sík. A síklápúság inkább számít.
tiborandras: A Scythe korábban is forgalmazta más cégek hűtőit. Megtalálod az archívumukban pl a Coolink Bat-et és Bear-t is.
-
Akula
őstag
válasz
Franticfox #20 üzenetére
király vagy!
-
kromatika
veterán
Gondolom az utólsó képre gondolosz.Miért nem látszik a talp minőséginek?Hiszen nem látszik a polirozás minősége,mert nincs oda rakva semmilyen tárgy ami vissza tükröződhetne. scythe hűtőire,eddig lehetett 1 rossz dolgot mondani,hogy nehezen voltak szerelhetőek.ez most már megoldódott.viszont a talp kidolgozottsága mindig is kiváló a scythe-nál,nem úgy mint pl régebben a thermalright-nál.miért is lenne most másképpen?
-
Jégtörő
aktív tag
Az a talp nem tűnik valami bizalomgerjesztőnek.Nem túl minőségi,vagy közvetlenül érintkezzen a hőcső, vagy normálisan dolgozzák össze.
-
Balrog
tag
válasz
#97716736 #17 üzenetére
A mérete alapján sokkal nehezebbnek tűnt nekem mint 1,2kg. Az én hűtésem is megvan dőlve 1 fokot az acélmerevítés ellenére is, pedig csak egy Alpenföhn Groß Clockner és alig nehezebb 800g-nál. Mivel én 1,5kg+-ra saccoltam a Giant Ninja-t, nem csoda ha arra számítottam hogy kiflibe hajtja az alaplapot.
-
Potzee
addikt
A manapság oly divatos magas, hűtőbordás ramok jó barátja!
-
Franticfox
tag
Turbulens áramlás esetén jobb a hőcsere a hűtő és a levegő közt, pusztán lamináris áramlás esetén a levegő "átsuhan" a bordák közt.
Lényegében te is ugyanezt írtad le mondjuk.
A lényeg, hogy nem, nem jobb ha a levegő gyorsan átsuhan, "nincs idő" a hőcserére. Csak belinkelek egy lamináris áramlás sebességprofilt, hátha úgy érthetőbb...
Szóval talán látható, hogy lamináris áramlás esetén a levegő nagy része középen átrobog és "hideg marad", míg turbulencia esetén jobban keveredik a levegő, és így hatékonyabb a hőcsere.
-
mghltm
addikt
nem tudom milyen kapcsolat van a 2 ceg kozott, de a japan scythe oldalon megtalalni a megahalems hutoket is:
-
törölt tag
-
Silentfrog
veterán
Ha megnézed akkor itt is látható,hogy nem az a cél ,hogy a levegő minél jobban áramoljon a lamellák között.
(#15) XharX ha adnak a kinézetre is akkor jobban el lehet adni bármit. Van olyan ami szép hűtő de semmire sem jó?
-
XharX
aktív tag
válasz
Silentfrog #9 üzenetére
Hát igen, az elődhöz hasonlóan esztétikailag ez is, fogalmazzunk úgy, hogy érdekes(bár nem pofára szoktam hűtőt vásárolni)
-
stvnppp
senior tag
"a lamellákban található kisebb töréssel a gyártó a turbulenciát próbálta növelni"
Én - mint aki utoljára öt évvel ezelőtt volt mondjuk középiskolás szinten fizikából - kérdezem a jártasabbakat, hogy nem pont csökkenteni kellene a turbulenciákat, hogy a lamellák között gyorsabban, "örvények nélkül" áthaladjon a levegő, ne pedig az örvények okán beszoruljon a lamellák közé?
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #12 üzenetére
Akkor hiába vársz a Giant-ra
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #10 üzenetére
Szerintem ekkora felülettel már 40 pár fokos differenciával meg lehet küzdeni 55W-al, csak a kéményhatást felhasználva.
Nem akarják tönkretenni a ventilátor gyárakat, így titkosították 50-évre a terveket, a prototípust meg eldugták valamelyik mérnök gépében -
Silentfrog
veterán
Ha egy hűtő tud szép lenni akkor ez borzasztó ronda!
Viszont a melegedősebb lapoknak biztos jót tesz ez a fajta kialakítás pont a fetekre és a ramokra megy a levegő.
(#5) TESCO-Zsömle így baromi jól néz ki de a plexi házból csak a táp ventije húzza ki a meleget,a teteje ha jól látom zárt.
Bár gondolom itt a Scythe cuccok /cpu hűtő,hdd hűtő/ és a többi motyó láthatósága a lényeg és nem az,hogy működjön is stabil hőfokokkal. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #5 üzenetére
Azt lehet tudni mekkora hőtermelésű cpu van alatta? Ugye csak a táp-ventillátor az ami besegít neki?!
Aranyos ez a keresztes hűtő is, de nem az igazi a helykihasználás szempontjából, de tuti nagyobb a felülete mint az előző verziónak, és a lefogatás is fejlődött
-
Balrog
tag
válasz
TESCO-Zsömle #5 üzenetére
Te jó ég!
Az egészet az alaplap tartja meg? -
mghltm
addikt
-
.mf
veterán
A mérete igazán bele kerülhetett volna a leírásba, hiszen ennek a kialakításnak szvsz pont az lenne a lényege, hogy a szokásos toronyhűtőknél alacsonyabb, így olyan házakba is beférhet, ahova azok már nem.
-
Meridian
senior tag
Remélem, AMD CPU-kra is könnyű lesz feltenni, mert az első verzió az brutális felfeszegetős módozatú volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Scythe Mugen 4 után befutott a Grand Kama Cross sorozat második tagja is.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest