- iPad topik
- Radeon RX 9060 XT VGA-k az ASRock elképzelése szerint
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumia
csendes tag
Végre sikerült beszereznem egy ilyen monitort.
Elsőre kicsit fáztam az ívelt kijelzőtől. És egy excel ablakot nem is érdemes kitenni rajta teljes képernyőre mert zavaró lesz hogy nem egyenesek a vonalak. De ez nem is arra való, hogy egy baromi széles ablakot nézz rajta. Hanem hogy a munkavégzés során a középső ablak mellett minél több panel / segédalkalmazás férjen el rajta. Így viszont már nem zavaró, hogy ívelt. Sőt kimondottan előnyös (én is az íveltséget ellenzők táborába tartoztam eddig)
Hogy miért ezt választottam?
1: 3840 széles. Nem akartam full 4K szélességnél kisebb felbontású kijelzőt. Pedig a 3440-esekkel dunát lehet rekeszteni.
2: 1600 magas, így még nem a résen átnézek kategória.Függőlegesen is nagy a munkaterület (de nem túl nagy) Korábban próbálkoztam 4K TV-vel, iszonyatosan zavart, hogy túl magas volt és fel le is mozgatni kellett a fejem hogy belássam.
3: 110ppi Ez még pont az a méret aminél nem szükséges a scaling, ami máig nem működik megfelelően windows alatt, mivel az alkalmazások jó része szétesik tőle másik része pedig egyszerűen nem is skálázódik egyáltalán.
4: HDR támogatás. Tudom kamu ilyen fényerővel, de ez engem hidegen hagy, nem az kell, hogy lebarnuljak a monitor előtt, így is 30% fényerőn használom. Csak azért kell, hogy a játékok engedélyezzék a HDR bekapcsolását. Így az ezt támogató játékokban sokkal szebbek a színek, és kontrasztosabb a képi világ. Kissé úgy is érzem, hogy ez az egész HDR túl van lihegve, semmi akadálya nincsen szerintem hogy HDR támogatás nélkül is hasonlóan nézzen ki egy-egy játék és ne legyen olyan egyhangú szürke.Pozitívumok
- 4K filmekhez ideális a felbontás
- Játékra kiváló
- Munkára szintén remek, 110ppi éppen ideális és nem kell bólogatni sem
- Szép dizájn,
- stabil, állítható magasságú talp
- Super resolution+ remekül működik, nem tudom hogy csinálja az algoritmus de sokkal élesebbnek tűnnek vele a desktop alkalmazások is.
- joystick (más gyártó miért nem képes ilyen jól használható egyszerű kezelőrendszert csinálni?)
- szoftver, amivel két-három, vagy négy monitorként is használható a kijelző, így osztva meg alkalmazások közöttNegatívumok
- Gyári beállítás fertelem volt, vagy 1 hetembe telt mire elfogadható színvilágot csikartam ki belőle
- Bárcsak Freesync helyett G-Sync-es lenne.
- Az SLI-t nem támogató játékok sajnos még ebben a felbontásban se túl gyorsak. (csak 25%.al kevesebb pixel mint a full 4K)
- csak 75hz, legalább 100-at szerettem volna de már nem bírtam tovább várni olyan képernyőre
- csak legerősebb overdrive módban viselhető el a reakcióidő
- gyári preset opciók egytől egyig lebarnulásra valók 100% -ra előre beállított fényerővel
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- Google Pixel topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest