Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nwis86
aktív tag
Én nem látom létjogosultságát az UHD-nak sőt a FHD -nak is csak minimálisan... Pedig igényesnek tartom magam Évek óta vitázok haverokkal, munkatársakkal, mert többségük azonnal leszedi a camos filmeket, aztán a premier filmeket kibeszélik a munkahelyen is, persze 90% kamerás verziót nézett meg, sőt a fiatalabbak nem is szedik le torrentől se, hanem online filmes oldalakon nézik meg a kamerás felvételt nem értem az embereket... Aztán mire hivatalosan kijön a film és én megnézem HD -FHD-ben addig mindenki el is felejtette a filmet, ha felhozom hogy na én most nézem meg x -y filmet kb ki is röhögnek hogy csak most láttam? Mert hát a többség azonnal megnézte a 320*240es kamerás minőséget Mondjuk ami nagyon érdekel azt én megnézem moziba, csak ez vidéken nem olyan egyszerű, konkrétan Szlovákiába kell átmennem mert ott a legközelebbi mozi, és adnak magyar szinkronnal is filmeket
Na de lényeg én régebben FHD filmeket néztem, de ma már csak 720p-t, mert rájöttem hogy nincs értelme... kivéve 1-2 tényleg látványos szuperhősös filmet vagy egyéb scifit. Én nagyon is látom a különbséget sima hd és fhd közt is, a 4k-ról nem is beszélve, láttam én már több millás 4k oled tv-t is, valami hihetetlen képe van... Csak hogy szerintem 720p felett pont hogy csak kiáltásokon van értelme, vagy 1 kirakatban, 1 üzletben kitéve hogy megcsodálják az emberek, de otthoni filmezésre főleg családi filmezésre egyszerűen értelmetlen, mivel a távolság miatt elvesznek a részeltek, és nem tartom életszerűnek hogy bárki fél méterről nézne tv-t, pont ezért szép 1 kiállításon vagy üzletbe ahol elé áll az ember és leesik az álla, de otthon környezetbe a kanapéból nézve én nem látok különbséget 720p és 1080p közt se, és szerintem senki más se.... 127cm FHD tv van a nappaliba és csak is 720p filmeket nézünk rajta, nem éri meg nagyobb méretbe leszednem, mert 5,5 méterre van a kanapé... a tv miatt meg nem lesz átrendezve az egész nappali, szerintem senki nem fogja berakni a kanapét a szoba közepére, sőt nem is a közepére hanem még előrébb, hogy lásson minden részletet, rohadtul nem életszerű...
FHD és nagyobb felbontás csak monitorba jó, játékokhoz mert ott ül előtte az ember és látja a részleteket... Nekem 29es 21:9 monitorom van, ha nem a családdal filmezek a nagy tv-n akkor a látványosabb scifiket FHD-be nézem a gép előtt, de ha már ágyból nézem 2 méterre akkor itt se látok a 720p hez képest az ég világon semmilyen különbséget, ezért nem is nagyon van FHD filmem, tényleg csak pár kedvenc... Szóval akkor mi értelme van egy 4k TV-nek ha a család leül 3+ métere elé filmezni? (legalább a 3 méter távolság az összes ismerősömnél megvan) Kell a minőség és az igényesség de a ló túloldalára azért nem kéne átesni... Maximum kicsi panelokba lehet értelme ahol tényleg nagyon közel van a tv, vagy az egyedülállóaknak akik rendszeresen a tv előtt 1 métere kuporogva néznek végig 1 filmet...Van több oldal is ami a nézési távolságokkal foglakozik, +/- 5cm eltéréssel mindegyik ugyanazt írja, pl 127cm HD esetén maximum 290cm az ajánlott távolság, FHD esetén pedig 195cm aminél távolabb nincs értelme mert elvesznek a részletek.... 4K-ról nem találtam adatot, de szerintem 5és fél métere a napaliba semmi különbséget nem látnék a mostani fhd tv-n nézett 720p-hez képest
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest