Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

Láttam szóba került már, hogy átlagfelhasználók számára van e érezhető különbség.

Három gépet használok mostanában napi rendszerességgel:
    - Phenom II B45 (4x3GHz), 6GB DDR2, Ati HD3200 igp / Hd3650 / hd6670 (pár hete)
    - Core i5 760 (4x2.8GHz), 4GB DDR3, Nvidia G210
    - Core2Duo T7100 (2x1.8GHz), 4GB DDR2, 965 igp + Broadcom Crystal Hd dekóder

Szóval a lényeg: netezéshez, (HD)filmnézéshez, youtubehoz, doksiíráshoz bőven jó mindegyik gép. A négymagosok virtuális gépek kezelésében is jól szerepelnek. Az intelt visszafogja időnként a "kevés" ram.
    Ha nem játszom, akkor mindegyik közel hasonló felhasználói élményt nyújt. A core2 noti kevésbé reszponzív, de ez valószínűleg a notivinyó számlájára írható inkább, de szükség esetén egy virtuális gép is elszalad rajta megfelelő sebességgel.

Nemrég (2-3 hétig) a desktop gép karbantartásának szükségessége folytán csak a notit használtam otthon (persze nagy külső monitorral, egérrel). Azóta sem költöztem teljesen vissza az asztali gépre. Főleg játék kapcsán használom a nagy gépet.

Tehát a saját szubjektív tapasztalatom, hogy hiába van nyers erőben nagy különbség, megfelelő összeállításban sokkal kisebb teljesítményű gép is jól használható.

A legfontosabb paraméterek egy jó gépnek:
    - legyen benne bőven elegendő ram
    - hd és flash video gyorsítás
    - nagy monitor, kényelmes billentyűzet és egér.

Ezt szinte minden mai igp és cpu tudja hozni. Aki komolyabb játékokkal akar játszani, vagy számításigényes dolgokat használ, annak pedig az aktuálisan elérhető jó ár/teljesítményű középkategóriás rendszer is megteszi. Ha sok a felesleges pénz vagy kifejezetten üzleti célra kell a gép, akkor pedig határ a csillagos ég.
    ---

Ja igen: a cikkbeli teszt és az amd youtube-os videója a nyers teljesítmény helyett a felhasználói élményre megy inkább rá. Nyers cpu erőben biztosan jobb lesz az intel, ha valami vga is van mellette, akkor a gyenge igp-je sem sokat számít. Persze ezért valószínűleg drágább is lesz némileg, mint egy jobb igp-s amd rendszer. Az átlagember meg lehet észre sem venné a különbséget.

Új hozzászólás Aktív témák