- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
az a helyzet hogy előbb utóbb lesz ilyen konfig. Csak épp a lényeget fogják belőle kifelejteni. A fém/egyéb strapabíró anyagból készült házat és a rendes hűtést. Mert ez az aminek a kihagyásával még gép lesz a gép és 150ezerből ki lehet hozni.
Általánosan mondva a mostani 100-150ezres gép nem azért annyi a 250ezres üzleti helyett mert rosszabb lenne a belbecs hanem csak annyit bír ki hogy ott ücsörög az asztalon, hátizsákban maximum havonta ... és ha hordozhatóságról beszélünk akkor pont a masszivitás ami elsődleges.
van MacBook Air-em és üzleti notebookom (ThinkPad), de ezt a dumát hogy "nekem csak üzleti notebook kell ilyen nem" kicsit sznobnak érzékelem... Mi az amit annyira csak az üzleti tud? Ultrabook is van 8GB/Core i7/matt/fém ház/etc.. és sokkal hordozhatóbb mint egy 2kg-s üzleti. Az üzleti kategória is túlárazott. Kivétel akinek ThinkPad kell mert szó szerint terepen használja, de oda már üzletiből sem mindegy hogy melyiket veszi.
-
Gianni27
senior tag
Ilyen konfig nem lesz ennyiért, azt elhiheted nekem Az ultrabook, pláne ez a felsőbb kategória, olyan mint egy 8 milliós Audi A1 kisautó, a pénzedért nem itt fogod a legtöbb vasat kapni, az biztos. Ez egy drága divatcikk, azoknak akik meg tudják, és akarják is fizetni a luxust.
De szép lassan a kommerszebb kategóriákba is szivárognak le az egyre könyebb és jóval olcsóbb gépek. Pl. Az Acer V5 szerintem egy jó és megfizethető alternatíva 11.6-ban. SSD-t lehet tenni bele - utólag. Biztos lesznek hasonlók 13.3-ban is, de nem gyári SSD-vel 150 ezerért, az tuti.
A legolcsóbb hivatalosan is ultrabook, pl. a Lenovo U310 13.3-as, 190 ezer körül van:
http://www.argep.hu/product_2084704.html
Természetesen fényes TN paneles, és nem SSD-s, ráadásul nehéz is picit (1.7 kg). Akkor már a V5 sokkal inkább ultabookosabb - nekem.
-
-
VRomi
tag
Aki 150ert akar gepet venni az vegyen 150ert es ne a 300-400 ezres kategoriaban nezelodjon. Abbol kiindulva h mennyire szar az a vaio (szemelyes tapasztalat, a billentyuzeten egyszeruen nem lehet irni), a MacBook Air vagy es a Samsung siman meger annyit amennyiert aruljak. Nem a hardver kerul benne annyiba amennyibe kerul, sokan elfelejtik es ez a i5 370k-ert erveles nem allja meg a helyet. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
stifi
senior tag
van pár 11,6-os gép core i procival azért a piacon
az árával kapcsolatban pedig: a Samsungnak elég kiforrott üzletpolitikája van, tapasztalat szerint a friss modelleket drágán adják, lesz itt még egyik napról a másikra árletörés szerintem... kivéve persze ha ennyiért is viszik
[ Szerkesztve ]
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
kekegsm
őstag
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
sing1ep1ayer
őstag
A megfogalmazott specifikációk alapján nekem egy márkásabb netbook ugrott be, amit megfejelsz a 120 gigás SSD-vel. Így tényleg kijönne 150-ből.
Amúgy szép ez a 9-es Samu, csak az a bajom vele, hogy míg feature-ök tekintetében sokmindenre ráfogták, hogy "kompromisszumos megoldás" a méret miatt, addig az árán nem látom ezt a kompromisszumra való hajlandóságot.
-
franc0
őstag
Hát, az early adoptereken mindig is lehetett nyerészkedni.
Bennem azért okoz ambivalens érzéseket ez a kategória, mert hordozásra lett kitalálva* (a súly miatt), ugyanakkor úgy kell vele bánni, mint egy tojással. De legalábbis nem bírja azt, mint mondjuk egy ThinkPad X széria.
*nyilván az emberek kopasztására találta ki az Intel, de ettől most tekintsünk el
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
rudi
nagyúr
Szerintem az a notebook, amit Te 150k-ért szívesen megvennél soha nem lesz (vagy nem lesz huzamosabb ideig), mert ártana az üzletnek. Majd ha ez a Samu vagy az aktuális MacBook és csúcs Zenbook kifutó lesz, akkor talán ki lehet majd fogni egy-két jóárasított darabot, amire már rámondod, hogy egye fene, annira jó, hogy adok érte 200k-t
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
blueMerle
veterán
Ennyiért én sem vennék (sőt, semmilyen ultrabookot sem vennék) csupán tetszik, piszkosul jól néz ki, de nem tudnám elképzelni hogy ezen dolgozzak, rengeteg általam felálított kritériumnak nem felel meg (az én feltételeim csak a business class laptopok tudják teljesíteni, mindenki, aki napi 10+ órát dolgozik gép előtt az érti miről beszélek)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest