- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
almi
senior tag
Sziasztok!
NP900X3C laptophoz keresek magyar billentyuzetet. Valakinek esetleg bontott?
Udv.
almi -
Allat1
csendes tag
Ti hun vettétek ezt a csoda masinát?
-
Bathory
csendes tag
Lehet még kapni valahol ezt a típust? Egyelőre sehol semmi, pedig rácsapnék, ha találnék belőle valahol. Hol érdemes nézelődni, már felkutattam a neten (új vagy kitűnő állapotban lévő, azaz alig használt, garanciás gép jöhet csak szóba).
-
tekk
tag
Egy PassMark Peformance Test eredménnyel tudna valaki szolgálni?
i5-öm van, gyári Win 8-al, azaz már 8.1-el, de nekem lassúnak tűnik, még sima böngészés is néha... -
ifo2
csendes tag
Már miért ne lehetne telepíteni rá linuxot? Hozzá teszem nem tennék ilyet, de a google első találatokból:
http://blog.jospoortvliet.com/2012/09/linux-and-samsung-series-9-np900x3c.html
A bővíthetőség problémát sem értem. mit kéne ebbe rakni még?
Én nagyon meg vagyok elégedve ezzel a laptoppal, egyedül az egérrel van néha gond mert lefagy és csak a ki be kapcsolás segít az újraindítás sem oldja meg. A neten több helyen lehet olvasni, hogy gondok vannak a touchpaddal
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Még mindig a legszebb noti Kíváncsi vagyok ebben az évben mennyit csiszolnak rajta .
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
Miután fizikai képtelenség, hogy beleférjen egy DVD, így nincs is benne, de teljesen felesleges is, nem is értem, mire kell még átlagos felhasználásnál DVD 2013-ban.
Akinek van ilyen, az segítsen már abban, hogy mit kell állítanom, milyen driver kell, vagy milyen program, hogy menjenek a multitouch gesztusok a touchpaden?
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
bsafran
csendes tag
Sziasztok, sajnos nem vagyok otthon a témában, de az lehetséges hogy ennek a laptopnak nincs lemez meghajtója?
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Hogyan lehet kikapcsolni az automata fényérzékelőt, valamint az érintőpad görgetési irányát melyik szoftver szabályozza?
-
fojuzer
aktív tag
Sajna bizony nehezem bövithetöek,javithatok.Kevés csatlakozo kerül beépitésre, Figyelem.Samsubg Laptop-Notebok Csak Win 7-( Fos Op-OS-t tudják futtatni! LINUX (Ubuntu_Kubuntu) NEM,mert nem ara vammak tervezve,kizárolag csak 1 fajta OS- a WIN fosra.Na ennyit a Samsung maradi elavult hozzáállásárol.Képviseletük is beismeri ök csak ilyenekt gyártanak adnak el-Bruha-Ha!
föolvaso
-
ifo2
csendes tag
Szia!
sajnos én is már csak win8 al tudtam venni, de gond nélkül fel ment rá. A BIOS ban kell átállítani egy paramétert, hogy a telepítő lefusson, mert anélkül lefagy már az elején. De elég egyértelmű, csak már nem emlékszem, onnantól kezdve gond nélkül felmegy. Driverek a samasung oldalán fent vannak.
Üdv
Attila
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Vásároltam egy ilyen szépséget, és az lenne vele kapcsolatba a kérdésem h gyárilag win8 van rajta. Gond nélkül felpakolhatom rá a win7-et ugye? Előre is kösz a válaszokat.
Üdv
Intel & ATI
-
SidCorky
őstag
Hello!
Tudom, ez nem játékgép, de egy GTA San Andreas, vagy COD2, esetleg COD4 elfutna rajta játszhatóan, lagg nélkül? Nem fogom ezért nem megvenni, de azért jó lenne tudni
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
addikt
Sziasztok!
Volt szerencsém közelebbről is megismerkedni egy ilyen készülékkel.
Azt kell mondjam, hogy nagyon rendben van Az összeszerelés minősége a billentyűzet, a hangja, melegedése (ezt hosszabb távon nem próbáltam).
Macbook Air-t szerettem volna venni eddig, de ~100K-s felára lenne... gondolkodóba ejtett...+A kijelzője kategóriáján belül hibátlan, tényleg egy élmény (ips + a nagyobbacska felbontás)
+ Billentyűzetvilágítás
+Windows az árban
+Ára: ~345K 3 év garanciával.
- Lehet valakinek kevés a 2db usb slot (és külön átalakító kell az rj45nek)Ami miatt mégis elképzelhető, hogy mac lesz belőle az a mágneses tápcsatlakozó (20 forintos cucc, de levédették, nem is értem, miért nem akarja licencelni senki...)
OSX nekem nem játszik, azért előny a windows a samsungnál.Aki gondolkozik bátran vegye meg, nem fog csalódni benne!
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Wave86
tag
Nekem az előző Series9 ultrabookom van, és nagyon bejön. Igazából nekem az jobban tetszik (nem vagyunk egyformák) a szerényebb teljesítménye mellett is (duralumínium rulez! ).
A WiFi erőssége megfelelő, nekem max-on van. Igen, a műanyag kávára vigyázni kell, de ez a legkevesebb (egy ilyen értékű gépre amúgy is vigyáz az ember). Viszont kicsi, könnyű és szinte bárhol elfér.
Jól mondták a többiek korábban ez a gép nem játékra való (a Samsung sem arra tervezte), üzleti célokra viszont ideális. -
Squirrel
őstag
Erre mennyi a hivatalos garancia? Itt 3 évet írtatok, a Samsung magyar honlapján notebookokra 12+12 hónap van írva (általánosságban), külföldi oldalakon mindenhol 1 évet találtam. Azon gondolkodom, hogy ha itthon valóban 3 év a gari rá, akkor érdemesebb itthon megvenni annyiért, amennyibe kerül, mint 260-70 ezer Ft-ért az USA-ban, mivel ott tényleg csak 1 év a gari. Itthon mennyi felára van a 256GB-os SSD-nek? 8 GB RAM-mal tényleg nem lesz kapható? Egyáltalán van előnye ebben a kategóriában a plussz 4 GB-nak?
-
chipesz
őstag
Azért az tetszett, hogy a Samsung a Series 9 notebookját, nem az eddigi legjobb notebooknak, hanem az "Eddigi legjobb notebookunk"-nak nevezte a reklámjában. Csak mert a gyártóknak szokása, hogy a sajátjukat a Földkerekség legjobbjának kiáltják ki.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24
-
DarkByte
addikt
válasz Robertoq #183 üzenetére
Ez amit linkeltél szerintem microUSB->HDMI átalakító és az MHL képes tablet-ekhez és mobilokhoz van (pl. Galaxy S2). Az S9 esetében microHDMI -> HDMI adapter kell, erre figyelj. És nem miniHDMI van rajta, arra is érdemes ügyelni. Én elsőnek olyat vittem haza a boltból mert nem volt nálam a noti.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
-
Robertoq
őstag
Köszi. Van hozzá egyébként gyári kábel, br 10e Ft, de az VGA. Mire gondolsz, hogy nem is létezhetne
-
erdoke
titán
válasz Robertoq #183 üzenetére
Attól eltekintve, hogy ezen kábelek egyike sem létezhetne, elvileg működni fog.
Apropó, tegnap megtapogattam az öcsém gépsárkanyát, és nagyon meggyőző a vas. Egyedül a kijelző fényerejét találtam kevésnek. Nálatok ez a paraméter rendben van, ha más laptopokhoz viszonyítjátok?
A legjobb aláírás a héten
-
Robertoq
őstag
Van egy hdmi - dvi kábelem. szerintetek ha veszek egy micro hdmi apa - hdmi anya kábelt akkor rá tudom kötni monitorra?
-
Dare2Live
félisten
válasz BroCreSt #180 üzenetére
Na mondjuk nekem kb 30-40perc volt mire felment az össz frissítés + MS security essentials, igaz eközben kért újraindítást is.....
Meg gyűjti az újlenyomatokat és lehet meg kellett volna várni a 256gbs SSDvel szerelt verziót, a 128gbs így, hogy samsung cuccok is jól beleharapnak azért nem túl nagy.... de végül is nem nekem lett véve.
Billentyűzete amúgy nagyon kellemes, kihozták kb amit ebből a méretből ki lehet. Nem egy Thinkpad bill de nem hinném ennél sokkal jobbat össze lehet rakni ekkora vastagság mellett. A világításuk is szép.
Uígy az egész készülék jó merev, nem nyeklik, hajlik, rendesen egyben van. Gyakorlatilag hangtalan.
btw eredetileg Thinkpad X230 vagy T430 lett volna véve csak gondoltam megmutatom az új tulajnak milyen is egy igazán szép dizájn. Na ebből lett az, hogy ez neki kell, hiába mondtam neki, hogy rosszabb rajtagépelni, nem lehet annyira dobálni, nincs dokkoló, nincs 9cellás 10ht bír aksi....
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
t72killer
titán
válasz BroCreSt #180 üzenetére
Próbáltál már rajta 3D-bluray filmet lejátszani? Egy olyan subnotira pályázok, ami ezt tudja (3DTV-re dugva) - röccenésmentesen, és tökéletes képminőséggel. A korábbi intel grafikáknak nem ment, de az ivy-vel elég sokat igérnek a kékek...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
BroCreSt
aktív tag
válasz kchris78 #179 üzenetére
Igen, igen, veszek külső HDD-t, a programokat az SSD-re telepítem,
zene, film meg a winyón lesz.Egyébként tényleg brutál a gyorsasága, 10-11 mp. alatt feláll az egész rendszer,
a bekapcsolástól számítva.
Plusz amikor lefrissített a Win, az is eszméletlen gyorsan ment!
Emlékszem a Vaio-nál majdnem 10 percet vártam, mire kikapcsolt az első frissítés után.Egy DVB-T USB-t már kapott, így a MinDig TV már jön rajt, és ezzel a kijelzővel már lehet TV-zni is!
Szóval tetszik!
Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
-
t72killer
titán
Kérdés: ezzel a procival/igp-vel le lehet játszani 3D-bluray tartalmat?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
BroCreSt
aktív tag
-
-
BroCreSt
aktív tag
Üdv,
Én vettem egy "ilyen" masinát, mondjuk olcsóbban hozzájutottam Samsungos kapcsolat révén.
Előtte, 3 hétig volt egy Sony Vaio Ultrabook T-m, ami ugye szintén friss darab,
hát ég és föld a különbség!A Sony-nak rendesen megvan a ventillátor hangja, itt szinte semmit nem hallani, nagyon jó!
Amikor bekapcsoltam vártam mikor erősödik fel a hangja, de semmi,
sűvítés sem, ahogy a tesztben említve volt.Egyébként ez is változó, hogy hogyan van összerakva a masina, mert a haverom is vett egy Sony Vaio Ultrabook T-t, és ott valamivel halkabbnak tűnt a ventillátor.
Sőt, nekem elég "vájtfülem" van, mivel reklám, és rádiós szignálkészítéssel is foglalkozom,
és még a hangszóró is más volt a két gépben, mert ami nekem volt,
azon annyira nem jött ki a mélyhang, már amennyi ezekből ugye kihozható,
az Ő gépén viszont lehetett hallani bent egy kis "dübörgést", ha olyan zene szólt.
A beállítások természetesen ugyanazok voltak.Na de visszatérve a Samura!
A kijelző előtt emelem a kalapom!
Gyönyörű, tényleg!
Ezen már örömmel végig nézek egy filmet, ja és szebb a Zenbook kijelzőjénél,
ezt a HD+-osra értem, ugye mivel ez is HD+-os.A hangszórója is erősebb valamivel, mint Sony-é, hangzásban is jobb,
természetesebbnek hallom, nem olyan "dobozosnak".
Hallgatható rajt a zene!A Mammut Extreme Digital-ban kint van a gép, bekapcsolva,
és nem az idióta demo fut rajt, mint az MM-ben, meg a Satrurn-ban lévő gépeken,
tehát teljes mértékben kipróbálható, van nyílt Wi-Fi, tehát netezni is lehet vele.
Érdemes megnézni!Sajna az SSD valóban pici, viszont újraindítás után 13-15 mp. alatt feláll a Win7,
meglepően gyors!A csomagolása is elsőrendű, lehetett volna erről is pár képet felrakni.
Nagyjából ennyi!
Persze itt is kompromisszumot kell kötni,
de aki megelégszik a kevés tárhellyel, és inkább a gyorsaság, a gyönyörű kijelző,
és a hordozhatósága a fontos, és nem Apple fan,
valamint persze ha megengedheti magának mindezt anyagilag,
ezt a gépet válassza![ Szerkesztve ]
Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
kchris78
veterán
ami még eszembe jutott:
Egy Ultrabooknál nem az a lényeg hogy még gépet is viszek magammal külön notebook táska pl hanem a papírok közé besüllyesztem mert olyan a formája hogy ezt meg lehet tenni. Egy TP-nél ez nem hiszem hogy szempont volt .
Tapasztalat tekintetében meg, 2 évig használtam egy HP nc4200-at (2 TP közt) ami méretben/súlyban kb pariban van az x200-al, igaz sokkal régebbi konstrukció. -
kchris78
veterán
imádom amikor ezeket olvasom, minek vitázunk ha valaki le is írja hogy nem érdekel mit mond a másik .
Vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de nem érdekel a másiké?Amikor én unbody mellett voksolok akkor a 11"-os MBP-ra gondolok, a 13-as nekem nagy hurcibálni. Ha bővíteni kellene akkor ott van rajta a ThunderBolt port rajta, de nem izgat, dealextreme-ről nemsokára jön a DVI/VGA/HDMI trióadapter (elvetemültebbeknek Cinemadisplay amin aztán minden van FireWiretől elkezdve USB portig.. Billencs egér meg Bluetooth külső, nem szeretem a vezetékeket). Teljesen igaz hogy más igények mentén lettek megkreálva ez jó gondolat. Viszont ez a gép már 1kg-s és 5-6 órát ez is hoz, tényleg akkora (és olyan vékony) mint egy A4-es mappa/jegyzetfüzet, itt már érezhető a difi hogy 1.5 helyett 1kg.
SSD cserélhető benne (igaz nem szabványos, ez hátrány), akksi cserélhető benne. Nem kell úgy megijedni hogy le van zárva, ebayen van ócsóér alkatrész és csavarhúzó csak pár csavar és cserélhető. Igaz memória nem bővíthető ez is egy hátrány, de aki okosan dönt egy gépbeszerzésnél az nem utólag jön rá hogy ja, kellene bele még 4GB RAM. Akksinál kíváncsi vagyok hogy aktívan mennyien cserélik, szerintem a túlnyomó többségnek csak "szárazabb biztonságosabb érzés" ha le tudja róla csattintani (dettó telefon), én is így voltam vele és utáltam az almát. Ma már látom azokat a különbségeket megközelítésben ami miatt sokan szeretik. Barátnőmnek is ilyen kellene irodába, kevesebbet bosszankodna (OSX).[ Szerkesztve ]
-
Dr.LEW
tag
Van ez olyan jó ennyi pénzért mint egy macbook? Amugy szépnek szép.. s
Pénz & Sárm
-
Alchemist
addikt
válasz #41635072 #165 üzenetére
Maradjunk abban, hogy a Mac-es laposok és a ThinkPad-ek is remek gépek, csak éppen más-más szempontok szerint lettek konstruálva.
És persze a Lenovo korántsem olyan innovatív/igényes, mint annak idején az IBM volt.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
franc0
őstag
válasz #41635072 #164 üzenetére
Attól, hogy te még nem láttál horpadt és/vagy kifényesedett MBP-t, más még láthatott.
Én láttam. (Mondjuk kifényesedettet TP-ből is láttam, de horpadtat nem. Viszont 5-10 ezerből kicserélem a megfelelő elemet.)
Szóval nem különösebben érdekel mit mondasz, mert több a tapasztalatom a témában.
Nekem a legjobb kell, neked jó az ultrabook. Így szép a világ.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
törölt tag
Mindegy feladom, mert egyesek úgyis csak a TP-t istenítik észnélkül minden topikban, nem lehet velük vitázni. Tisztelet a kivételnek.
-
törölt tag
válasz Alchemist #162 üzenetére
De az a vékony alu még egyszer sem horpadt be, pedig nem egyszer esett le az asztalról, és nem is fog elkopni, kifényesedni.
Nálam a súly az elsődleges szempont, ezért csak UB jöht szóba.
Háttértár általában cserélhető az UBk-ben is.
franc0: Nem kell hanyatt esni, de tény hogy jók/legjobbak.
[ Szerkesztve ]
-
franc0
őstag
válasz Alchemist #160 üzenetére
6c akkuval, 3-4 óra az üzemidő.
Van egy 9 cellásom is hozzá, azzal kb 1,65kg és 6 óra.Ha tudom hogy sokat kell bírnia, felpattintom a 9 cellásat. Ha nagyon sokat kell, akkor magammal viszem mindkét akksit.
Egyébként azt imádom a prohardverben, hogyha valaki nem élvez a gatyájába az apple gépektől, az nyilván még nem fogott a kezébe olyat... Nagyon nevetségesek itt páran.
-
Alchemist
addikt
válasz #41635072 #157 üzenetére
Unibodynál meg nehogy már masszívabb legyen egy TP
Nem titánról, hanem (vékony) alu unibody-ról van szó, ugyanakkor számít a kijelző védelme és a zsanérok masszivitása is.
Az UB nem arra van, hogy még a szomszéd monitorát és 32 nyomtatót ráköss.
Igen, az ilyen feladatokra lett kitalálva a business kategória, dokkolóval együtt. Nálam alaphelyzet, hogy 3-4 USB port használatban van.
Egyébként ugyan úgy javítható minden része, kivéve a RAM-okat, mert akkor az egész LogicBoard-ot cserélni kell.
A vinyó/SSD és az akku otthoni cseréjének lehetősége eléggé alapkövetelmény lenne...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
törölt tag
válasz Napfénysüti #158 üzenetére
Jó de a 13.3 annyira van a 12.5-től, mint a 11.6-tól.
Design persze, hogy szubjektív, de a többség azért szívesen választana vékonyabb notit.
Ha lett volna könnyű (1kg körüli) minőségi és nem irtó régi TP, akkor én is azt vettem volna, de nincs.
UB tényleg egy más kategória, szerintem felesleges hasonlítgatni a kettőt. -
Napfénysüti
nagyúr
-
törölt tag
1,08kg a 11.6-os Air..
Unibodynál meg nehogy már masszívabb legyen egy TP.
X szériás thinkpadekben mind gagyi kijelző, vastag ormótlan design, mini touchpad, stbstb.
De aki nem fogott még UB-ot az úgysem fogja megérteni, hogy klasszisokkal kényelmesebb egy iylennel rohangálni, mint egy TP-del.
Az UB nem arra van, hogy még a szomszéd monitorát és 32 nyomtatót ráköss. Egyébként ugyan úgy javítható minden része, kivéve a RAM-okat, mert akkor az egész LogicBoard-ot cserélni kell.[ Szerkesztve ]
-
-
Alchemist
addikt
válasz kchris78 #153 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy egy 12" ThinkPad (X sorozat) kb. azonos súlyban van az ultrabookokkal, viszont masszívabb azoknál és a képméretet kivéve kevesebb műszaki kompromisszumot jelentenek (többféle akku, dokkoló, javíthatóság, stb).
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
válasz Napfénysüti #142 üzenetére
12-es BC notiból sincs túl sok és azok sem olyan masszívak, mert azok is könnyebbek.
-
z0d1AK
nagyúr
Nem kell pengének lennie. Megfelel az összes Intel követelménynek, így joggal ultrabook.
-
bendegruz
őstag
válasz matteo_szg #146 üzenetére
sorry,samsung akart lenni,csak már álmos voltam csöppet
Asus Rog Strix Scar III
-
bigkrisz96
tag
Nagyon szép az alja és a lekerekítések
Miért nem 3.0-ás mind a kettő USB?Kicsit drága
-
bendegruz
őstag
Nem azért,de a vaio,amit a napokban vettem-szinte mindenben odaver ennek a toshibanak...
Kicsit elszálltak a beárazásával szvsz..Asus Rog Strix Scar III
-
franc0
őstag
Én már nehezen lennék meg nélküle. Első a külső egér, második a trackpoint (csak a ThinkPad), többi a futottak még (Apple included).
Mondom ezt úgy, hogy nyolc évig használtam csak touchpadot. Hülyének lenni jog, ugyebár.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Napfénysüti
nagyúr
Ezek pillesúlyú notebookok nem mindig olyan masszívok. Nyilván ez az ára a súlynak és fordítva.
Akinél nagyon számít a súly és nem akar 12-es notebookot annak lehet jó talán ez az ultrabook kategória. Árban meg azért ezek már közel BC szinten vannak.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
sdombi
tag
válasz Napfénysüti #140 üzenetére
Cserébe meg nehéz és akár még drágább is (pl ilyen felszereltségű latitude 6320 kizárt hogy 400 alatt legyen már csak az ssd miatt is, arról nem is beszélve, hogy annak milyen hányadék felbontása van.....)
pöcökegér...... valahogy azért lehet nélküle élni sztem (jelenleg is pöckös notim van, de alig használom )[ Szerkesztve ]
-
-
DarkByte
addikt
válasz kchris78 #135 üzenetére
Mint írtam az enyém lassan 1 éves lesz, december elején vettem tavaly. Már vannak karcok az alumínium fedélen, fénynyel megvilágítva oldalról látszik, egyébként nem. Igaz nem mindig hordom nekivaló táskában. A másik ami kopik az a lenyitható ajtóknál a belső lemez felülete. A fejhallgató csatlakozó környéke tipikusan, sötétben nem mindig találom el a jack dugóval és leszedi a festést. Még egy dolog van: a gombok hozzáérnek egy kis kosz után a kijelzőhöz és meglátszik a kocka alakjuk mint zsír lenyomat.
Egyébként semmi más negatívum nincs eddig. SSD-vel nincs gond, akkun sem vettem eddig észre hogy jelentősen csökkent volna az üzemidő (igaz le van korlátozva hogy csak 80%-ig töltse fel, elvileg ezzel kíméli az akkut).
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
igen ez az ami hiányzik, egy tartósteszt. Jöjjön ki hogy mégis mit bír egy Zenbook, mit bír egy ilyen Samsung9-es.. Mit bír egy MBA.. Összevetve egy üzleti notival. Nekem azért az az érzésem tartósabbak hogy "divatnotiként" funkcionáljanak kizárólag. Én azért akartam mindenféleképp hogy (ha nem is a legdrágább) de valami ThinkPadem legyen hogy 2 év használat (ami nem a napi 1 szeri kinyitást és becsukást jelenti, és ne főjön meg) után is működőképes maradjon. Amíg nem létezett a mostani 80-140ezres kategória addig nem volt ez probléma..
Kérdés: melyik LCD panel technológia a jobb? Ez a Samsungos vagy az IPS-es Zenbook?
-
kchris78
veterán
válasz Napfénysüti #133 üzenetére
én használtan vettem így le lehet vonni azt a luxus költséget amivel többe kerül mint az embernek a fájdalomküszöbe. Ha azért tetszik, simán ki lehet fogni garanciális, olyan példányt amin nem látszik semmiféle használati nyom. Lehet vannak rossz sztorik is de én csak jókat hallok a szervízeikről is (gari lejárta utáni részegységcsere, etc..).
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz kchris78 #128 üzenetére
Múltkor megnéztem az itthoni Apple árakat hátha mégis elcsábítanak. Na a végeredménye annyi lett hogy megerősített abban hogy nem lesz Apple gépem (mondjuk nem is vagyok oda tűlük).
Szomorú de ez van, nyugaton jobban keresel és még olcsóbbak is ezek a termékek.Més que un club!
-
Dare2Live
félisten
vkinek vmi ötlete, hogy milyen difik vannak az
A01/A02...A07es NP900X3C között?
Mert ahogy láttam több verziuóban is kapható pl 256gbs ssdvel.... http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=NP900X3C
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
sdombi
tag
MB Air-nél olcsóbb lett kb 30k-val. Viszont a panel az kincs és ritkaság. Szerintem minden pénzt megér!!! Egy tartós teszt jó lenne egy ilyen géppel, hogy bírja-e úgy mint egy thinkpad/latitude/elitebook, mert azok azért gari lejárta után is jól szolgálnak még pár évig.
z0d1AK: nagyon el vagyok tévedve ezzel a 150-ezres árral. Ezt a minőséget meg kell fizetni de jól is szolgál cserébe. Acerben bízom kicsit, de ott a panelokat mindig kispórolják, valami hányadék felbontást dobnak bele.....
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
szép gép meg minden, de számszung közel 400-ért...gold starba' nincs ilyen?
-
kchris78
veterán
az a helyzet hogy előbb utóbb lesz ilyen konfig. Csak épp a lényeget fogják belőle kifelejteni. A fém/egyéb strapabíró anyagból készült házat és a rendes hűtést. Mert ez az aminek a kihagyásával még gép lesz a gép és 150ezerből ki lehet hozni.
Általánosan mondva a mostani 100-150ezres gép nem azért annyi a 250ezres üzleti helyett mert rosszabb lenne a belbecs hanem csak annyit bír ki hogy ott ücsörög az asztalon, hátizsákban maximum havonta ... és ha hordozhatóságról beszélünk akkor pont a masszivitás ami elsődleges.
van MacBook Air-em és üzleti notebookom (ThinkPad), de ezt a dumát hogy "nekem csak üzleti notebook kell ilyen nem" kicsit sznobnak érzékelem... Mi az amit annyira csak az üzleti tud? Ultrabook is van 8GB/Core i7/matt/fém ház/etc.. és sokkal hordozhatóbb mint egy 2kg-s üzleti. Az üzleti kategória is túlárazott. Kivétel akinek ThinkPad kell mert szó szerint terepen használja, de oda már üzletiből sem mindegy hogy melyiket veszi.
-
kchris78
veterán
válasz Napfénysüti #116 üzenetére
az a baj hogy jobb országban (USA) a gép is olcsóbb. 2012-es MacBook Air corei5 (3rd gen) 1000dollár. Aki kíváncsi az itthoni árára csak óvatosan a megnézéssel, sokkal drágább .
-
Gianni27
senior tag
A felbontás azért a gyártóktól függ, jelenleg a notik legnagyobb hibája a kritikán aluli legolcsóbb szemét TN panelek használata, kategóriától függetlenül, mert még a 450 ezres gépek is ilyenek.
Más kérdés, hogy nekem igazából nem hiányzik a full HD még 15.6-ra sem feltétlen, de a jó minőségű IPS panel az igen.
-
franc0
őstag
válasz Gianni27 #125 üzenetére
Erre azért nem bazíroznék.
Szerencsésebb országokban nem annyira divat a 15,6". Nálunk ezeket terítik a disztribútorok, mert ezt keresik a vevők. Mert olcsó, hiszen olcsó előállítani.
És ezért mainstream nálunk ekkora képátlón az 1366*768-as felbontás.[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Gianni27 #123 üzenetére
Lesz az, max nem most. De hát ez ilyen, semmi sem lehet azonnal sajnos.
Jelen pillanatban nem létszükséglet a noti, elférek azon a néhány tableten, ami mindig nálam van, aztán majd utána ráérek keresgetni még, ha szükség is mutatkozik részemről.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Gianni27
senior tag
Ilyen konfig nem lesz ennyiért, azt elhiheted nekem Az ultrabook, pláne ez a felsőbb kategória, olyan mint egy 8 milliós Audi A1 kisautó, a pénzedért nem itt fogod a legtöbb vasat kapni, az biztos. Ez egy drága divatcikk, azoknak akik meg tudják, és akarják is fizetni a luxust.
De szép lassan a kommerszebb kategóriákba is szivárognak le az egyre könyebb és jóval olcsóbb gépek. Pl. Az Acer V5 szerintem egy jó és megfizethető alternatíva 11.6-ban. SSD-t lehet tenni bele - utólag. Biztos lesznek hasonlók 13.3-ban is, de nem gyári SSD-vel 150 ezerért, az tuti.
A legolcsóbb hivatalosan is ultrabook, pl. a Lenovo U310 13.3-as, 190 ezer körül van:
http://www.argep.hu/product_2084704.html
Természetesen fényes TN paneles, és nem SSD-s, ráadásul nehéz is picit (1.7 kg). Akkor már a V5 sokkal inkább ultabookosabb - nekem.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Gianni27 #117 üzenetére
Igazából ahogy látom sokan, többek között Te sem tudtad jól értelmezni azt, amit írtam. Én nem egy 150 ezres Series 9-et képzelnék el magamnak.
Annak örülnék, ha ultrabook érkezne a következő specifikációval, 150 ezerért (itthon, nem Németországban)
- Intel Core i3
- 4 GB RAM
- 128 Gbájt SSD
- ODD nélkül
- 13"-os matt kijelzővel.
És persze azért kéne ultrabook, mert az könnyű, vékony annyira, hogy hordozható legyen. Én útközben használnám, de oda bőven sok (és nagy) lenne az üzleti széria tagjai (EliteBook, ThinkPad X230).Igazából ha a paraméterek megvannak, akkor az ultrabook jelző sem feltétlenül kellene. Mint írtam, a Dell Vostro 3360 pl tökéletes gép volna erre a célra, csak ilyen konfig nincs 150-ért sajnos.
Mivel én elsősorban írok a gépen, netezek, esetleg méretre vágom a képeket, így nem kell Seires 9-es konfig, felesleges az i5. Ellenben ha volna utólagos WWAN opció, akkor aztán földig nyalnám a gépet. A Vostro-ban elérhető lenne a bővítési port, viszont antenna nem került beléjük, csak azokba, amelyeket gyárilag 3G-vel szerelnek...
-
-
Napfénysüti
nagyúr
Persze ez igaz. Jobb országban ugyanilyen melóval havi fizuból röhögve kijönne egy ilyen 9-es Samsung. Én alapból annyira az ultrabook kategóriáért nem vagyok oda nem igazán látom az értelmét. És persze nem olcsók ehhez hasonló tudású gépekhez viszonyítva. Ilyen összegért nálam csak business class notebook jöhetne szóba.
Més que un club!
-
legiaap
félisten
válasz Napfénysüti #114 üzenetére
Sajnos az az igazság, hogy ennyi és kész. El kell fogadni. Mindenhol a világon kb. ilyen áron árulják, csak valahol jobban élnek az emberek és megtehetik, hogy vesznek ilyet. Azt a kis hazánk kedvéért nem fogja a Samsung lejjebb vinni az árát, szóval fogadjuk el.
De a szerkesztőktől kérdezném, mi a helyet a wifivel. Jobb, mint az előzőben?
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Napfénysüti
nagyúr
Szép gép meg jó a kijelzője de nálam ennyi ami jó pont. Viszont nagyon drága.
Més que un club!
-
bandras0226
aktív tag
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
Dare2Live
félisten
Az reális hogy szeretnék venni egy ilyet és visszadobnak avval, hogy nem kapható mert akármi és majd talán egy hónap múlva....
-
Dare2Live
félisten
Nálunk 27%os az ÁFA, míg USben sok helyen 0%.
Erre rájön a szokásos $->eur konverzionál általános ~10%, pár %nyi járulékos költség és máris megvan az a 40-50% amennyivel nálunk drágább.
-
Ringman
nagyúr
válasz Alchemist #106 üzenetére
sőt még a 4:3-as képarányú X60-nál is, pedig az elég keskeny
az meg ne felsőkategóriás notebook-kiváltság legyen, hogy megvan minden gomb a billentyűzeten.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Alchemist
addikt
Még a jobb 12"-os szubnotikon is kiférnek ezek a gombok... úgyhogy ha ez egy "Tesco gazdaságos" kategóriájú laptop vagy netbook lenne, még csak megérteném, de ennyi pénzért mindenképpen elvárható egy normális billentyűzet.
-
stifi
senior tag
+ ÁFA, VÁM, és van 1 angol klavis, angol szoftveres géped.
de nem kell ilyen messziről venni, itthon is vannak szlovák áfacsaló cégek akiktől meg tudod venni áfa nélkül.. hja és garancia nélkül.. mindent meg lehet találni olcsóbban, de nem az átverés feeling miatt kerül ez ennyibe itthon, hanem mert ez a rendes fogyasztói ára...
Nincs időm kedvesnek lenni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" M1 Pro - 2022 gyártás, 32/512GB, garancia
- Macbook Pro 14" M3 Pro - 2024 gyártás, 18/512GB, 100%, Apple garancia, doboz
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.