Új hozzászólás Aktív témák
-
Deadzone41
őstag
elfogadnám
-
veterán
Hát használnám szívesen,de ez profiknak készült profi áron.Lehet tán kezelni sem tudnám
duree54
-
kowk
tag
hahaha, 720 motion jpeg, 24 fps, mono mikrofon.
2009 FAIL.
-
Szten Márs
nagyúr
"Az elődnél megszokott nagy képponttávolság természetesen maradt"
Ez mi akar lenni? -
Ijk
nagyúr
A profi eszközök céleszközök. Aki ezt a vázat veszi munkára akarja használni, amire a dslr videó funkciója alkalmatlan. Magyarul párszor játékból kipróbálja és soha nem lesz használva, viszont benne van a videófeldolgozó processzor, ill. felesleges gomb, felesleges menü. Egy amatőr, hobbi vázba már építhetnek videót is, habár nyilván nem ez az elsődleges funkciójuk.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
v.tom
őstag
Mondjuk azt az ISO 102400-at megnézném magamnak úgy egyszer.
-
fgordon
senior tag
Hát, inkább Canon 1Ds mark III, vagy 1D mark III, vagy 5D mark II, de a Canon 1Ds mark IV biztosan minden szempontból felülmúlja ezt, sajnos az árában is...
Viszont a Nikon fanok ma pezsgőt bontanak és ISO 102400-on fotozzák egymást...
Meglepően jól fejlődik a Nikon az utóbbi években, RAW-ban fotózva már bizonyos esetben eléri a Canon minőség szintjét, de jpeg-ben nem igazán sikerül még...
Örülök a Nikon fejlesztéseinek, mert részben miattuk is olcsóbb a Canon.
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
Dare2Live
félisten
"Hát, inkább Canon 1Ds mark III, vagy 1D mark III, vagy 5D mark II, de a Canon 1Ds mark IV biztosan minden szempontból felülmúlja ezt, sajnos az árában is..."
Te meg nem Troll vagy és nem Flamelni próbálsz ráadásul úgy, hogy még közben nem beszélsz hülyeségeket is.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
nord_
veterán
Ejha, te aztán tudhatsz valamit... még senki se lőhetett vele tesztképeket, de neked már kialakult véleményed van...
jpeg, raw: netán egy túlórázó canon-dolgozót köszönthetünk köreinkben?
Találós kérdés -> 100% crop egy Nikon és a Canon fullframe váztól, jpeg-ben lőve; melyik a Canon, melyik a Nikon? -
Konflikt
addikt
(mellesleg a D3s-el egyidoben megjelent a Nikkor AF-S DX Micro 85mm F3,5G ED VR is. talan errol is lehetett volna 1-2 szot ejteni.)
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Mercutio_
félisten
"fejlesztésekor fotósok ezreinek visszajelzéseit vették alapul" - mintha ezt nemrég a másik márka új gépénél is olvastam volna
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
fgordon
senior tag
válasz Dare2Live #11 üzenetére
Hú, egész életemben Nikont használtam, már az oviban is Nikon volt a jelem, Nikon logo van a homlokomra tetoválva. ( Ez így ugye nem flame, mert jó dolgot írok.)
Nekem most is Nikon fényképezőgépem van, elégedett vagyok vele, de egy családtagom hasonló kategóriás Canon-jával látványosan szebb képeket csinálok.
Ha te ekkora nagy király szakértő vagy, írd meg, miért írtam hülyeséget, hogy leírtam, hogy a most megjelent új Nikon fejlesztés ellenére is régebbi Canon termékeket vennék.
Írhatod, hogy még nem is próbáltam. Igen, nem próbáltam az új D3s-t, de nem kell kipróbálnom, hogy tudjam, hogy az 5D mark II vagy az 1Ds mark III által adott felbontásra és minőségre van szükségem inkább, mint a D3s szolgáltatásaira.
Kérlek oltsál le, hogy miért írtam hülyeséget. Bizonyítékra van szükségem, hogy lássam, igazi Troll vagy!
-
werttzui
addikt
Kár a topikért!Egyikőnknek sem lesz ilyen ,akinek meg van 5000 eurója csak a vázra az nem ezt a topikot fogjha olvasni !Bár álmodozni lehet...
PENTAX
-
fgordon
senior tag
"Ejha, te aztán tudhatsz valamit... még senki se lőhetett vele tesztképeket, de neked már kialakult véleményed van..."
Én a Mpixel felbontása alapján mondtam, lásd előző hozzászólásom.
"jpeg, raw: netán egy túlórázó canon-dolgozót köszönthetünk köreinkben?"
Természetesen a Canon ügyvezetője vagyok, és minden eladott Nikon fáj, így mindent megteszek, hogy egy alig ismert, szárnyait nyitogató portálon/fórumon győzködöm az embereket. Remélem minden kérdésedre válaszoltam.
Úgy látom, te sem figyelsz a részletekre. Ezt írtam:
"RAW-ban fotózva már bizonyos esetben eléri a Canon minőség szintjét"
Eléri, a kép bizonyos részei élessége, felbontása lehet olyan jó is. Sőt, összehasonlítva bizonyos Canon gépekkel, jobb is lehet, csak kevés rá a gyakorlati példa valamiért.
Kb 9 éve követem a DSLR gépek fejlődését rendszeresen, napi/heti szinten, és fotózom is.
Látok sok sok profi géppel készült képet. Sok nagyon kép profin van megkomponálva, csak nem elég éles, nem elég jó minőségű, de lehet csak rosszul konvertálták RAW-ból jpeg-be... Látok jópár igazi profi Nikon-os képet is, de legtöbb esetben Canon géppel készülnek a SZÁMOMRA legszebb képek. És nem azért jó, mert Canon-nal készült, hanem látom, WOW, és kiderült, hogy EZ IS azzal készült. Canon is csesz el sok mindent, de néha sikerül gyöngyszemet is alkotni ( 5D, 5D mark II, portréra EF 85L II).De ez off, hiszen ez a Nikon gép sportfotózásra készült az alacsony mpixel, váz kialakítása és a sok FPS miatt, így szerintem az 1D mark III ellenfelének szánták. Mivel újabb, több mindenben szolgáltatásilag jobb. Képminőség majd kiderül, de kinézem, hogy lehet akár olyan jó vagy jobb is, mégsem ezt venném... ( Konkrétan jó tapasztalataim vannak a Canon L-es obikkal, az árukat kivéve... Pld: 1D mark III + 135L, esetleg extenderrel, vagy 70-200L IS USM-mel... sportot fotózni... )
Én is tudnék képet kivágni, ahol rosszul szerepel a Nikon és királyul a Canon, de nem célom, én csak véleményt mondtam, de hiba volt.
Akkora Troll vagyok, hogy beláttam hogy hiba volt egy fórumon véleményt mondani, aminek ez lett volna a célja...
-
Konflikt
addikt
hat tudod ennyiert akkorsem kene, ha 10K euro kp it fekudne a billentyu elott. mert nekem felesleges lenne. aki ebbol el, es olyan szinten is dolgozik es szuksege van ra, ha ugyis megfogja venni. ha ph-zik ha nem
mod: ja amugy 4699 EUR az ara, nem 5000. nem mintha szamitana itt mar
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Szten Márs
nagyúr
Nézd, akkor butaság volt az a hozzászólás, hogy én nem is reagáltam rá. Nyílván ezt márkától függetlenül mindenki érezte, aki kicsit mélyebben benne van a fényképezőgépek világában, meg ezzel szoros öszefüggésben a fotózás világában. Nem baj az, ha valaki nem nagyon foglalkozott ezzel, de akkor az inkább olvasgasson, próbálja megérteni, hogy mit miért és hogy, ahelyett, hogy elkezdi osztani az észt egy forumban. Már ha érdekli a téma. Ha nem érdekli, akkor sincs baj, de akkor pláne ne kezdjen sületlenségeket beszélni. Na, de lássuk, hogy mi is volt a baj a hsz-eddel:
1, Kevered a kategóriákat. Fogalmad sincs, hogy hova kell tenni a Nikon D3s-t, ha olyan gépekkel hasonlítod össze, mint az 5D mark II. A Nikon D3s egy profi kategóriába tartozó gép, 300ezer expóra tervezett zárélettartammal, 9 kép/másodperces sorozatsebességgel, beépített portrémarkolattal, 51 pontos AF rendszerrel, amiből 15 kereszt típusú. Az 5D mark II egy alapvetően hobbista gép, akkor is, ha természetesen sok olyan célra megfelel, ami a hivatásos fotózás tárgykörébe tartozik. Mindenesetre más terhelésre tervezték, kevesebb, mint fele akkora sorozatsebességgel, 9 pontos AF rendszerrel, ahol mindössze a középső fókuszpont kereszt típusú. Teljesen más használatra van tervezve, és bizony igen sok helyzetben, sokféle munkára az 5D mark II nem lenne alkalmas, amire a D3s tökéletesen az.
Ezen túl az 1D mark III, meg 1Ds mark III is egymástól különböző célterületeket céloz meg, és mindkettő teljesen más célterületeket, mint az 5D mark II.
Ennyit a hozzászólásod első feléről, fogalmazzunk úgy, butaságokat írtál.
A második - pezsgőbontós - része meg egyértelműen flamekeltés, teljesen felesleges, sőt, mint látod, ellenérzéseket szül. Az ilyen megjegyzések nem valók ide. Egyik fél részéről sem. A JPG minőségről linkeltek neked tesztábrát. Nem olyan egyértelmű ez a dolog sem. A D3/D700 JPG-je, pontosabban a csúcsfények lekezelése nem volt a legjobb, való igaz, de ezen túl azt hiszem a Nikon modellek JPG motorjai egyáltalán nem szoktak rosszabbak lenni, mint a Canonoké. Ennél a gépnél meg még senki nem látta hogy is néz ki egy JPG, és hogy kezeli a képeket a JPG feldolgozó motor - ergó tök felesleges ezen rugózni még. Nem mellesleg ha komolyan fényképezel, akkor RAW
Több dologban a Nikon gépek - főleg ez a 12MP-es FF CMOS - nem elérték a Canon szintjét, hanem meghaladták. Ez az érzékelő gyártja jelen pillanatban a legzajmentesebb képeket, ez használható a legmagasabb érzékenységekig mellékhatások nélkül, vagy kevés mellékhatással, ezen nincs mit vitatkozni. Ez az erőssége, erre épít, és az vesz ilyen gépet, akinek ez kell. Akinek más a fontos, mondjuk, ahogy te írtad, a nagy felbontás, az D3x-et, ha Nikont akar - szintén különböző modellek, különböző igényekre. Szóval ez a mostahi hsz-ed is butaság volt, egyszerűen nem látod át a gépkínálatot."Nekem most is Nikon fényképezőgépem van, elégedett vagyok vele, de egy családtagom hasonló kategóriás Canon-jával látványosan szebb képeket csinálok."
Ez meg végleg beteszi a kaput, azt hiszem. Milyen objektív, milyen jpg beállítások, milyen helyzetek, miben jobb, mit takar az "azonos kategória" konkrétan stb stb... Valamint n = 1 géppár (Canon-Nikon) összehasonlításával nyert tapasztalatokat vetítetted ki a két márka egészére, ezt azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy mennyire butaság. Arra a két modellre lehet igaz - lehet nem - de a két márka egészére ezt egyszerűen nem lehet kivetíteni, ha megteszed, nos, abból szintén az jön le, hogy nem látod át a helyzetet
Összességében a hsz-ed a tipikus példája annak, hogy okosabb maradtál volna, ha csendben maradsz
-
Szten Márs
nagyúr
"Eléri, a kép bizonyos részei élessége, felbontása lehet olyan jó is"
No, a részletgazdagság és élesség bizony bőven nem csak a szenzortól függ. Lehet ez meg fog lepni, de itt az objektíven is legalább akkora, de inkább jóval nagyobb hangsúly van. Az objektív vonalfelbontása fogja meghatározni, hogy egy nagyobb pixelszámmal rendelkező érzékelő egyáltalán profitál-e a többletfelbontásból, valamint az objektív karakterisztikájának megfelelően romlik a széleken a képminőség, nem csak felbontásra, bár arra is, hanem egyéb tulajdonságokra nézve is. Így bizony bőven lehet, hogy egy 21MP-es Canon géppel készített kép jóval gyengébb lesz részletgazdagságra, mint egy 12MP-es Nikonnal készített. Vagy, ha profi objektívekről bezsélünk is, hiába a horror árak, és nagyon jó objektívek, bizony képszéleken fullframen vannak gyengeségeik, van amelyiknek kevésbé, van amelyiknek jobban, és ez nagyon nagyban fogja befolyásolni a képet.
zen túl lsd amit írtam: a Nikonnak is van 24MP-es modellje, aki nagy felbontást akar, azt vesz, ilyen egyszerű a dolog."Kb 9 éve követem a DSLR gépek fejlődését rendszeresen, napi/heti szinten"
Na, ez egyáltalán nem látszik
"És nem azért jó, mert Canon-nal készült, hanem látom, WOW, és kiderült, hogy EZ IS azzal készült."
Ez lehet azért van, mert Canon gépből van a legtöbb forgalomban. A Nikon persze néhány piacon az elmúlt 1-2 évben leelőzte, de összességében Canonból van a legtöbb. Na meg netes méretben egyszerűen a közepes objektívek képei is tökéletesnek látszanak - még akkor is, h az átlagostól nagyobb méretben publikál valaki neten. Ha mégsem, az user error. De ha annyit foglalkozol a fotózással, amennyit, ezt illenék tudnod. Ezzel szoros összefüggésben - és lépjünk túl a netes képeken és képméreteken: Igencsak jó minőségű fotóalbumok akár A/4 méretű képeihez is több, mint elég a 12MP. Még a 8 is bőven elég oda. Fotós újságokhoz dettó, sőt nyílván még jobban. Ahhoz, hogy neked tényleg kelljen 20 feletti, kissé combosabb méreteket kéne nézni. Úgyhogy kíváncsi vagyok, mire használod a gépedet, ahova ilyen felbontást akarsz
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #21 üzenetére
neked aztán van türelmed..... én meg nagyon örülök válaszoltál helyettem....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
leeate
senior tag
Szerintem igenis kell fejlett videó ff rendszerbe. Ezzel szvsz akár már teljes filmeket is le lehet forgatni anélkül, hogy behemót kamerarendszereket kéne használni. De lehet, hogy nem jól gondolom..
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Dare2Live #22 üzenetére
Áhh, rövidre fogtam, szóval annyira nem volt türelmem
Igazából ez a hozzáállás, hogy látunk ilyen-olyan képeket, és ebből levonjuk a következtetést, hogy melyik márka a jobb, ez az abszolút kezdőkre és laikusokra jellemző. Aki egy kicsit is mélyebben átlátja a dolgokat, az tudja, hogy ennél sokkal komplexebb a dolog és ezer dolog alakítja a végső kinézetet - mind mind a maga módján.. A netes publikációknál nagyon gyakran pl az utómunka az, aminek a hatását leginkább látjuk, és köze nincs a használt vázhoz.Lényeg a lényeg: az egész mentalitás, a következtetések, gondolkodásmód mind tipikus abszolút kezdő/laikus szemléletre vall.
[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
válasz Szten Márs #5 üzenetére
A többihez képest jóval kevesebb megapixel van benne,
ergó a pixelek messzebb vannak egymástól.
Márhogy a közepük. Aztán hogy a széleik között mennyi a hely az kérdés,
de valószínűleg jutott hely bőven a szigetelő sávoknak.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
keopsz
HÁZIGAZDA
Price (body only) • US: $5199.95 (946 400)
• UK: £4199.99
• EU: € 4699 (1 278 400 ft)mai árakon. cép.
cantante di sampietrini
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #24 üzenetére
ezt is szépen leírtad....
BEE: Sony a vezetékezést át akarja rakni(vhol már át is rakta) a másik oldalra így kvázi megszünik a vezetékek miatt elpazarolt részek, meg ugye a mostaninál komolyabb jelerősítőt is lehet azonnal a lapkára rakni(sokkal kevésbé fog bezavarnia termikus zaj.)
Külön szépsége a dolognak, hogy tudtommal D3Sen ez még nem történt meg... majd D4/A2t is elkell adni. büdös kapitalisták....szerk: cikk a hátulra vezetékelünkről: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
Nem.
Megvenni úgysem tudnám, ha ajándékba kapnám, akkor pedig csak a szívem fájna, hogy nem tudom igazán kihasználni a gép adta lehetőségeket. Hát ezért.Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
ROBOTER
addikt
Ez nem lesz túl meggyőző érv azok számára, akik végignézték a közel mozi minőségű filmeket amit az 5DII-vel rögzítettek. (1080p)
Sokkal inkább az ergonómiai kialakítás teszi alkalmatlanná a komoly videó feladatra az új dSLR-eket, de már erre is van megoldás, és kiválóan működik.
-
hibavissza
veterán
Dslr-t használnak mozgó kép rögzítésre sok helyen. Ott, ahol nem kell jó hangminőség pl. videoklipp vagy egy két snitt a riportanyaghoz, valamint, ha nem kell gyors mozgású témát filmezni stb., ezekben az esetekben broadcast minőség. Mondjuk a fém állványon a vállamon elég bénán néz ki a cucc, de ez nem szempont.
-
ROBOTER
addikt
válasz hibavissza #31 üzenetére
Én a legnagyobb jelentőségét a tanulásban látom.
Kipróbálhatja az ember magát egy olyan világban, amire eddig esélye sem volt. A fényképezőgépet a video funkció nélkül is megvenné, mind a gyártónak, mind a vásárlónak szinte ingyen van ez.
Ha megszereti és sikereket ér el vele, akkor elkezdhet komolyabban foglalkozni a filmezéssel, esetleg már céleszközzel - bár szerintem a video mód is fejlődni fog a közeljövőben.
-
Dare2Live
félisten
-
madgie
titán
válasz Dare2Live #33 üzenetére
Némi segédeszközzel már ez az ergonómiai malőr is száműzhető
-
Dare2Live
félisten
-
KTTech
veterán
válasz Dare2Live #36 üzenetére
Ha igazán pro a videó (vagy éppen rendes filmet nézel), akkor nincs AF ;) képzeld el milyen jó kis hányinger, amikor pl. a 200/2-es objektívvel az AF próbál vadászni (a videokamerák is megteszik, csak ott a mélységélesség nagyon jól jön sok esetben).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
ROBOTER
addikt
Aki vesz egy ilyen vázat és szeretné kipróbálni a videózást, nem fog venni még + fele annyiért egy másik vázat.
Ezért mondom, hogy ha mondjuk az 1D vagy 1Ds következő verziója tudni fogja az 1080p-t (miért ne tudná, hiszen az 5DII is tudja) akkor elég rossz érv, hogy ez úgysem videóra való.
Azért ez nem középformátum, egy rakás embert ismerek, akinek profi Canon/NIkon váz van a birtokában, és abszolút amatőrök. Ez külföldön sincs másképpen.
-
Dare2Live
félisten
"Aki profi videót akar, az eleve nem dslr-ben gondolkodik..."
Mért ne tenné? szituk kemény részében agyonveri egy pl okáért Canon 5DM2 bármit ami 6millió alatt van kamerában? tizedannyiba kerül és sok helyen jobb? Akkor?
-
Dare2Live
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek