Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ronyman

aktív tag

válasz Sancy01 #50 üzenetére

Tavaly kitalálta a kedves önkormányzatunk, hogy úgy kezdjük az évet, hogy az akkori elsősöknek ne csináljunk informatikából csoportbontást. Persze, azért, hogy ezen is spóroljanak és kevesebb bért kelljen kifizetni a tanároknak.
    Megkérdeztük, hogy 20 gépünk van, akkor mégis hogy tanítsunk, hogy osztályozzunk?Be se fértek annyian a terembe, mert nem volt annyi szék. Az okosok annyit mondtak csak, hogy oldjuk meg!

Szerencsére csak 1 évig tanítottunk így és csak az 9. osztályosokat.

• Ronyman

aktív tag

válasz lmisi #41 üzenetére

Félreértesz. Nincs semmi gond a linuxszal. Nem rólam van szó mint infótanárról, hanem a többi kollégáról, akik még a windowst is alig tudják használni.

Digitális napló:

A mi digitális naplónkat is megnézheti bárki, bármilyen oprendszer alól. Ez a rész webes, viszont a könyvelő/adminisztrációs rész csakis windowson fut. Azaz az üzemeltetéséhez az iskola részéről kell egy windows-os szerver, illetve sql szerver (ezekkel nem én foglalkozom, tehát lehet nem pontosak az adataim, egy biztos csak windows jó). A tanárok könyvelő modulja is csak windowson megy sajna, ezért írtam a hozzászólásomban, hogy linux alól emulátorral kell valószínűleg könyvelni.

Más digitális naplóra hirtelen nem tudunk szerintem átállni, ugyanis
    1. Mi lesz az eddigi adatbázisunkkal?(diákok adatai, hiányzások jegyek stb.) Nem hiszem, hogy simán átlehetne menteni.
    2. Mi lesz a tanárokkal? Új rendszert bemutatni, oktatni így év közben elég nehéz. (A digitális napló bevezetése is úgy történt, hogy előtte egy fél évig a papír, illetve a digitális napló párhuzamosan futott.)

A többi a digitális naplóban ugyanúgy működik, mint ahogy te is leírtad.

• Ronyman

aktív tag

válasz fodorzsolt #15 üzenetére

Már szóltak ez ügyben az iskolának! Szóval biztosra mondható, hogy nem lesz tiszta szoftver sajna. Állásfoglalást mi is szerettünk volna kérni, de az önkormányzat már nem ad, mivel hozzá csak dec. 31-ig tartozunk, az állambácsinál meg még nem adnak, mivel egyelőre nincs kitől kérni.

A nyáron felhívták a microsoft terméket árusító boltok figyelmét, hogy iskolai licenszeket ne adjanak már el.

A tiszta szoftver honlapon, eddig még kint volt a megrendelőlap az iskoláknak, tanároknak, hogy licenszet igényeljenek, most már nincs!!!

• Ronyman

aktív tag

válasz fodorzsolt #11 üzenetére

"
    Tájékoztató a Tisztaszoftver megállapodás alá tartozó Microsoft licencek használhatóságáról

A közoktatási intézmények licenc ellátására vonatkozó megállapodás meghosszabbításáról folyó tárgyalások a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft között befejeződtek.
    A megkötött szerződés értelmében, a szerződés végéig, a programban használt szoftverek licencei az intézmények számára felhasználhatóak, telepíthetőek.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kormányzati Informatikáért Felelős Helyettes Államtitkárság"

Forrás:[Tisztaszoftver.hu

A honlap már nem üzemel egy ideje... csak a fent említett dolog van kiírva. Nincs pénz elkülönítve erre a jövőévi költségvetésben.

• Ronyman

aktív tag

Sajnos itt tart az ország. Egyre megyünk lentebb. Informatikát tanítok, de hogy minek.... kezdem bánni, hogy tanár lettem. A fősuli után úgy léptem ki a nagybetűs életbe, hogy írtam, egy korszerű oktatóprogramot. Mindenki dicsérte. Amikor felvettek az iskolába tanítani, akkor szembesültem vele, hogy hiába megírtam a legkorszerűbb ismereteket átadó hardver oktatóprogramot, nem nagyon tudom majd használni :( Közölték velem, hogy a sulinak csak 1 projektora van. A teremben középen félig válaszfal csak az egyik oldalon ülők látják a táblát.... na ha ezt a fősulin látta volna a pedagógia tanár....

Megszűnik ugye a tiszta szoftver program. Mi lesz áttérünk linuxra? Készen állnak erre a tanárok? (nem csak az informatika tanárokra gondolok)
    Akik eddig minden nap a suliban az informatika órán windows operációs rendszeren nőttek fel, érettségizni linuxon fognak?

Most már az iskolák egy része digitális naplót használ. A mi naplónk csakis kizárólag windows alatt fut. Na most akkor egy gépre tegyünk fel linuxot is meg windowst is? (persze tudom, hogy linux alatt esetleg megoldható emulátorral, de az is csak bonyolítás)
    Nincs minden terembe gép és a tanári mint egy felbolydult méhkas szünetekben, hogy mindenki le tudja könyvelni az óráit. Mi lesz még később....

Lassan valami más meló után kell néznem :( vagy ha más nem megyek külföldre, mert a magyar oktatás már a béka hátsófele alatt van :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés