Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fefy

csendes tag

válasz dchard #1109 üzenetére

Mivel lejárt a szerkesztési idő, így kénytelen vagyok megint választ írni :)

Szóval jelenleg itt tartok:

Szerinted ez még javítható vhogy, vagy egyáltalán érdemes javítani?
    Egyébként azért kérdezem, mert jelenleg kb 4 méternyi fali kábel van feltekerve (mivel a modem eredetileg máshol volt és még nem volt szívem eldarabolni :D), valamint még ebbe csatlakozik a gyári kb 1 méteres lapos "lengő" kábel. Ezen viszont változtatni akarok, mert ez a sok vezeték nem csak ronda látvány, de sztem feleslegesen rontja a vonalat is. Nagy hülyeséget viszont nem akarok csinálni így a biztonság kedvéért kérdezek, valamint a padláson a magentás szakik is érdekesen oldották meg a problémákat. A régi "fehér" vezeték a padláson kb 1 méterre a külső csatlakozástól el lett vágva (az ok mindegy, lényeg az, hogy régebben ez el lett vágva) és amikor tavaly kihúztak új vezetéket, akkor szimplán csak hozzászigszalagozták az új vezetéket és "nesze paraszt, használd" módon le is tudták a problémát (ezt másnap láttam sajnos). Esetleg ha ezt a megoldást felváltanám azzal, hogy visszahúzok kb 1-másfél métert a mostani feleslegből és közvetlenül kötném az utcai vezetékhez, az szted járható út? (magentásokat nem hívnék ezért, mert tavaly azt is be akarták adni, hogy 5 mbitnél többet nem lehet nálam elérni, ezért is mérek állandóan 12-13-at...).

• Fefy

csendes tag

válasz dchard #1109 üzenetére

Bocsi, hogy csak most írok, de a helyzet a következő volt: A víruskergetőm + a winem szívatott meg :D A k..g avast vmi miatt megfogtam a gui script-jeit, így az nvram-ba a semmin kívül más nem íródott bele. Továbbá a win se állt a helyzet magaslatán, de másik gépem kipróbálva, már rendben volt a dolog :)

Most már az nvram is normális értéket mutat. Amint ráböktem a mentésre már egyből megjelent az nvram tartalma is, szóval minden happy :) Habár az SNR értéke elég gyér letöltés irányába (9.4dB, up irányba a 15.4-el már meg tudok barátkozni), de ezzel majd játszok egy keveset :) (egyébként a dsl ledjének manuális bekapcsolására nincs vmi parancs? :DDD (ez csak egy költői kérdés volt :U)) Egyébként köszi a türelmet, így már minden korrektül működik :R

Új hozzászólás Aktív témák