Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Visszaolvastam a témában, mert pár hasznos infót találtam ami segíthet.
Sajnos nem D-Link modemem van (1-2 éve örök vadászmezőkre költözött), így a szolgáltató ZTE csodáját használom.
Ebben a hsz-ban találtam meg a lényeget.
A nettel nincs nagyobb bajom, mondjuk ha valósan hozná az elméleti sávszélt az nem volna rossz, de ugye az nem létezik. A problémám, hogy a lakásba bejövő kábel megsérült egy padlástéri pakolászás közben... nem rögzített tökön-babon keresztül menő kábel és elakadtam benne, de mivel egy szögbe volt "fel akasztva" a szög meg erősebb mint a kábel így elszakadt. Mázlimra a szobám felett volt így oda dobtam egy RJ11 falon kívüli dobozt és lehoztam a kábelt, a modemet meg rákötöttem... persze ahogy kell, de nem csavart érpárral, viszont splitter van itt is és a teló előtt is hogy ne szedjen össze-vissza minden a vonalon.
A hozzászólás szerint az átadási pont a homlokzaton található kis doboz, ez nálunk egy kerek falon kívül szerelhető dobozka lenne... gondolom nem tévedek (invitel). Mivel az én hibámból szakadt el a kábel gondoltam kicserélem SFTP kábelre onnantól kezdve és az eredeti helyéig bekábelezem.
Sodort érpárú vezetékkel, ha nincs, akkor CAT5-e-vel.
Gondlom Narancs-fehér és Narancs vinné az adatot, a többi az árnyékkal összekötve menne az aljzat földjére.
Azt nem tudom hogy az aljzat földjét összekössem-e a villamos hálózat védőföldjével? (szerelők nem kötötték össze a kinti dobozt sem, mert nem látni + kábelt ami a földhöz menne.
Így jó, vagy van valami amire figyeljek, esetleg az átadási pont a modem felőli oldal? Akkor a szakadt vezetéket még ki tudom vinni a homlokfalig, mert elér és ha valami később lenne, akkor nem kötekednek a szerelők, hogy hozzá lett nyúlva.Itt egy kép a modem/router web oldaláról, ami a hálózatot mutatja:
Szerk: 10Mbps ADSL előfizetésem van, jók az értékek, vagy ráférne egy kis "tuning"?
Köszönöm előre a válaszokat!
Boldog Új Évet Kívánok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Metal topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Diablo IV
- Építő/felújító topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- OLED monitor topik
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LÉ-ZE-RE-ZÉS!!! Laptop billentyűzet bármilyen nyelvről - magyarra!!!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest