- Milyen billentyűzetet vegyek?
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
De ha ez tényleg ugyanaz, akkor itt a példában szerinted miért az építési vállalkozónak kellene fizetnie és miért nem fuvarozónak aki a tényleges szolgáltatást igénybe veszi? (A nem tervezett terhelést adja.)
A fuvarozó megfizeti az extra díjat, amit beépít a díjaiba és az építési vállalkozó meg megfizeti ezt a fuvarozónak.
Userként nincs különbség, hogy a szolgáltatónak fizetek többet, mert többet netezek vagy a netflix előfizum magasabb, ha jól végiggondolt a kivitelezés.
Elolvastam a többi kommented is, ennek fényében akkor nem az isp-knek kellene összefogni és költségmegosztást megvalósítani? X megsápoltatja ahogy eredetileg is írtam a netflixet majd ebből adnak minden érintettnek arányosan. Nem kell mindenkinek sápolnia.
-
Polllen
félisten
Nekem ez picit olyannak tűnik - az autópályás példánál maradva - mintha az autópálya-üzemeltető az ott fuvarozott áruk hasznából szeretne lecsípni egy kicsit, mert hát milyen dolog az, hogy ők drágán utakat építenek és valaki ebből hasznot húz. Nonszensz.
Amúgy mint isp nem értem, miért fáj, hogy mire használják a hálózatot... Elméletileg az isp dolga az, hogy biztosítsa a hálózatot, erre szerződik. Ha nem szegem meg a felhasználási feltételeket, nem mindegy, hogy mit csinálok és hogy ebből származik-e hasznom vagy sem?
Ha jól értem, egyértelműen közműként akarnak rá tekinteni. Ott is úgy van, hogy az ipari felhasználó külön díjcsomagban van. A fenti példákban pl. a netflix-nek lesz egy szolgáltatója, aki ezt kiszabja. De a többi ips hálózatán ennek a forgalomnak csak töredéke fog átmenni, amit a user generál, aki vele van szerződésben.
Hol a gond? Én szerződést kötök a xy szolgáltatóval, de ők még le akarják húzni a netflix-t, mert a felhasználói állandóan azt nézik? Kicsit nonszensz. Vagy mit nem értek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 4
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VoLTE/VoWiFi
- Autós topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Playstation 5 Játékok
- ROG Strix G614JV 16" QHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- IPhone 17 Pro max 256GB bontatlan iStyle 3 év jótállás
- Új Gamer PC Ryzen 5 9600X/RTX 5060 8Gb/2x8Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NV3 NVME SSD/2-3Év gari
- Új Gamer PC Ryzen 5 9600X/RTX 5060 Ti 8Gb/2x8Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NV3 NVME SSD/2-3Év gari
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
- FRISSÍTETT LISTA - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Lenovo Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest