Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
De ha ez tényleg ugyanaz, akkor itt a példában szerinted miért az építési vállalkozónak kellene fizetnie és miért nem fuvarozónak aki a tényleges szolgáltatást igénybe veszi? (A nem tervezett terhelést adja.)
A fuvarozó megfizeti az extra díjat, amit beépít a díjaiba és az építési vállalkozó meg megfizeti ezt a fuvarozónak.
Userként nincs különbség, hogy a szolgáltatónak fizetek többet, mert többet netezek vagy a netflix előfizum magasabb, ha jól végiggondolt a kivitelezés.
Elolvastam a többi kommented is, ennek fényében akkor nem az isp-knek kellene összefogni és költségmegosztást megvalósítani? X megsápoltatja ahogy eredetileg is írtam a netflixet majd ebből adnak minden érintettnek arányosan. Nem kell mindenkinek sápolnia.
-
Polllen
félisten
Nekem ez picit olyannak tűnik - az autópályás példánál maradva - mintha az autópálya-üzemeltető az ott fuvarozott áruk hasznából szeretne lecsípni egy kicsit, mert hát milyen dolog az, hogy ők drágán utakat építenek és valaki ebből hasznot húz. Nonszensz.
Amúgy mint isp nem értem, miért fáj, hogy mire használják a hálózatot... Elméletileg az isp dolga az, hogy biztosítsa a hálózatot, erre szerződik. Ha nem szegem meg a felhasználási feltételeket, nem mindegy, hogy mit csinálok és hogy ebből származik-e hasznom vagy sem?
Ha jól értem, egyértelműen közműként akarnak rá tekinteni. Ott is úgy van, hogy az ipari felhasználó külön díjcsomagban van. A fenti példákban pl. a netflix-nek lesz egy szolgáltatója, aki ezt kiszabja. De a többi ips hálózatán ennek a forgalomnak csak töredéke fog átmenni, amit a user generál, aki vele van szerződésben.
Hol a gond? Én szerződést kötök a xy szolgáltatóval, de ők még le akarják húzni a netflix-t, mert a felhasználói állandóan azt nézik? Kicsit nonszensz. Vagy mit nem értek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen autót vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest