Új hozzászólás Aktív témák
-
Q.R.
csendes tag
Vicces, és ugyanakkor egyben komoly is a felvetés...
[Orvelli] vízió...?? 1:20-tól [Mace Griffin Bounty Hunter] -
Én mielőtt állást foglalnék ebben, kíváncsi lennék az Oculus miért vetette el ezt a megoldást. Mert megnyugodhatsz, biztos hogy ezt is vizsgálták. Biztos meg volt a hátránya ennek az állítható lencserendszernek, ha elvetették. Illetve nem tudjuk még hogy végül mit fognak majd kitalálni helyette. Ismerik a problémát, Carmack is szemüveges, Abrash is szemüveges, stb...
Szóval jól hangzott amit a Totemnél mondtak, de nem hinném hogy ilyen egyszerű lenne, hogy mozgatható lencsét kell elétenni és kész
-
aizen92
addikt
válasz
Menthirist #37 üzenetére
WoW! köszi a linket!
Nagyon érdekes volt számomra! Sok mindent tisztába tett
-
válasz
Menthirist #37 üzenetére
Nekem ez kimaradt.
-
Célszerű megnézni a tegnapi Oculus Connect Keynote-ot. Aki ki akarja hagyni a marketing szöveget, annak 1:12:00 körül kezdődik Abrash előadása és 2:30:00 körül lehet bekapcsolódni Carmack-éba (valami zene vagy hang jogi szarság miatt előtte nincs hang), és meg lehet nézni miért ilyen bitang nehéz ezt elérni, mikre kell figyelni, miért nincs még kinn, stb. Elképesztően érdekes. Szóval ahogy én ezt a videót nézem, el tudom képzelni miért nem adták még ki, miért nem lesz még sokáig tökéletes az élmény, de miért lesz várhatóan mégis nagyon ütős. Ilyen kutatási és technológiai alapot kétlem hogy egy Totem jellegű cég le tudna akasztani a fogasról, mint Abrash vagy Carmack.
-
Komplikato
veterán
Az új prototípus a Crescent Bay legalább annyira különbözik a DK2-től, mint a DK2 a DK1-től és még az SEM a végleges termék ugye.
A Totem lehet el fog tűnni, de nem nyomtalanul. A HW jelfeldolgozás és a HW lencse torzítás számítás ér annyit, hogy mások felvásárolják ha nem jön be nekik az üzlet. Akár az Oculus ...
Viszont az Oculus nem azért nem jobb, mert nem lehetne, hanem azért mert a célja a VR és arra való igény elterjesztése (ugyanezért van az elsőre értelmetlennek tűnő mobil VR fejlesztése is), ehhez pedig egy lélektani határhoz árban (350-400USD) tartaniuk kell magukat. 550-ért bele tudnának passzírozni még pár jó dolgot nyilván. Az majd a következő termékre marad, addigra talán nem csak 128x128-as felbontású fókuszálható kijelző lesz, mint most az NVidia prototípusa.
Egyébként a Totem annyira nem új, ha április óta kapom a hírleveleiket. Szerintem.
Meg ott van még a taiwani AntVR is. -
Rebourne
aktív tag
Az Oculus ezzel ki is nyírta ezt a Kickstartert:
http://www.oculus.com/blog/oculus-connect-2014/
Nem kellett volna belevágniuk a srácoknak addig, amíg nincs fogalmuk az OR fogyasztói változatának specifikációiról. Mondjuk még ez is csak prototípus, de ebből sokkal jobban kitalálható, hogy mi várható.
-
törölt tag
De komoly. Nem hittem volna, köszi.
-
Szőrös
veterán
-
blaca83
őstag
Jó lenne màr valami komoly áttörés ami jól működik. Itt lenne már az ideje, hogy elterjedjen ės mindenki ilyen kütyüvel tudjon játszani otthon.
-
haxiboy
veterán
válasz
Alchemist #25 üzenetére
Ha jól emlékszem az Ocolust már használják a seregnél. Bár szerintem túl sok komoly funkciót nem tudnak egy ilyen szemüvegbe rakni, a legtöbb ígyis kényelmi funkció. Ha a késleltetés minimális lesz, nagyobb felbontású panelok lesznek, minél nagyobb látószöggel, onnan már nem lehet fokozni, maximum a hozzáadott extrákkal pl : premium 3d fejhallgató stb stb. A seregnél esetleg a droneok irányításánál, illetve a tankoknál tudna jól jönni.
Lassan ott is battlefieldet nyomnak -
válasz
Menthirist #1 üzenetére
Miért kellett ennyit várni a VR megjelenésére? Már a 90es években reménykedtünk hogy el fog terjedni.
-
törölt tag
Majd veszek egyet, ha olyan szinten lesz a VR, mint mikor álmodik az ember
-
Szőrös
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #21 üzenetére
Nos igen , meg önkontroll.
-
haxiboy
veterán
Sajnos ez így van, és ez fokozottan igaz Amerikára, mert ott ha kellően körbeírja az ember akár még a levegőt is levédetheti...
Sajnos ez a 3D dolog is olyan mint a sinus hullám. Egyszer felkapott utána meg senkit nem érdekel. A hologram lenne a valódi csúcsa a 3d technológiának, illetve a 100%-os virtuális valóság mint mondjuk a Star Trekben...ha egyszer beléptél nem tudhatod hogy kiléptél
-
Szerintem azért nincs sok esélye ha nem vásárolják fel őket, mert:
-eleve drágábban kell adniuk, hogy finanszírozzák a jövőbeli kutatás költségeit, és a felvett hiteleket, míg egy nagyobb cég kevésbé érzi meg ezeket az összegeket, és reklámokból és termékkapcsolásból visszahozza a többszörösét-kevésbé tudnak komoly szerződéseket kötni. Jó, a Totem is szerződött a Texas Instruments-el az fpga alapú hardveres distortion motorral kapcsolatban, de mégsem egy olyan jellegű megállapodás, mint pl a Samsung és az Oculus között van (kutatási eredmények, prototípusok, és várhatóan kedvezmények)
-Már bőven vannnak mások is ezen a piacon, ráadásul azoknak már jócskán nagyobb a neve, illetve nagyobb emberek állnak mögötte (pl Carmack, Abrash)
-nem igazán fognak tudni kellő mennyiségű gyártó kapacitást leszerződni, úgy hogy nemzetközi szinten tudják terjeszteni. Oda ugyanis sok pénz kell, illetve leányvállalatok, leányszervezetek világszinten, a raktározásról és szállításról nem is beszélve. Nemzetközi szinten gyártatni és terjeszteni egy terméket nagyon nem könnyű.
-
Pityu.
nagyúr
Ez kell a sok hülye gyereknek,virtuális valóság.Majd lehet meg kapjátok élőben is.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ez nem igaz. Ha a személyes haszon volt a cél, régen is az volt a legbiztosabb, ha eladtad az ötletedet valaki másnak. Legyen övé a tényleges kockázat. Persze így nem lehet megváltani a világot, de az igazán nagy hasznot akkor se te szakítod, ha megtartod az ötleted és csak befektetőket keresel hozzá. Saját pénzzel meg sosem volt egyszerű betörni egy létező piacra, ha nem születtél milliárdosnak.
-
priti
addikt
Reméljük azért lesz valahogy.
Ha belegondolok, hogy '58-ban változtatták egy cég nevét Sony-ra és hogy milyen szintű technikai fejlődéssel parallel maradt egy ilyen cég mindvégig nyertes az nem kicsit ilyesztő. Aztán jön hozzá egy ilyen mesterségesen létrehozott Samsung például, ami már mindent gyárt és már csak azon csodálkozom, hogy egy 2500-ban játszódó sci-fi-ben miért nem írják rá a hologram talpára, hogy Sony vagy Samsung vagy valami hasonlót. Olyan szinten statikus kezd lenni az egész ... a nagy felhozatal. Ahogy kitalálták a rendszert, ami garantálja, hogy a legjobb ötlet mindig az övék lesz. Csak a nagyoké lehet. -
priti
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #7 üzenetére
Na igen.
Egyébként eddig is lenyúlták az embereket, csak a termékfejlesztés költségeit a befektetők által ismételgetett megtérülési idő miatt a friss termékek felárában, a piacra dobás után azonnal szedték be az emberektől és emiatt viszont aránytalanul drága a legújabb elektronikus kütyü. Ha túl drága könnyebb betörni az új ötlettel. Az új verzióban előre eladják a cuccot, kisebb a kockázat is meg a költség is. Ezt imádja a tőke. Mégnehezebb lesz betörni. Gyakorlatilag szerintem már lehetetlen. El lehet érni, hogy felvásároljanak és ezzel passz. Szerintem egy emberélet egyre rövidebb lesz. Ez a Mark Zuckerberg pont kapóra is jön, mert legalább lehet rá mutogatni, hogy nem lehetetlen bekerülni a nagyok közé, aztán ha másnak nem jön össze az az ő baja. Biztos nem volt elég ügyes. -
aizen92
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #10 üzenetére
Teljesen jogos. Érdekes mindenesetre, hogy milyen gazdasági stratégiákat alkalmaznak egyes cégek. Régen ilyen szerintem elképzelhetetlen volt.
-
RyanGiggs
őstag
"beépített fókusz, ami a szemüvegesek számára lényeges tényező, hiszen a látásuk minőségéhez szabhatják a rendszert"
Az O.Rift-ben miért nincs ilyen?
Tulajdonképpen csak ez a hiánya miatt nem fogok venni, és nem a 300$-os ár miatt. -
priti
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #3 üzenetére
Nincs ilyen verseny. Maga a termék nyer egy versenyt, de a cég nem, hiszen vicc a piaci részesedése. Szinte nem is létezik.
Amikor az eredmény egy "kis" cég felvásárlása, akkor végső soron nem történik más mint az, hogy egy nagy cég működött ezzel a módszerrel. Például az Oculus Rift példáján a Facebook magántőkét volt képes felhasználni termékfejlesztésre aminek a költsége a felvásárlási ár volt. Mire költik a felvásárlási árat? Túlnyomórészt termékfejlesztésre. Hiába vágnál közbe, hogy de az előtte egy kisebb cég volt és azok az emberek nem Facebook alkalmazottak voltak. Végső soron azok voltak csak nem tudtak róla.
Meggazdagodnak páran a felvásárlás során? Adnak anyagi szabadságot pár embernek, de eddig is sokan gazdagodtak meg. Most változtak egy kicsit a dolgok. Pár dolog egy picit másképpen megy, de olyan nagyon azért nem állt a feje tetejére minden.
Sokan kezdik megérteni az új rendszert. Hogyan választanád szét a nagy céget a kicsitől, ha a beolvadás a cél? Sehogy. Nem is kell.
Másképpen kezdtek a nagyok piackutatni, terméket fejleszteni, humán erőforrást alkalmazni. Egyszerre alkalmaznak mindenkit és senkit. Ez így olcsó és több a jó ötlet.
Ez nem szabadságharc csak egy új verzió. A tőke irányít, ahogy eddig is tette. -
aizen92
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #3 üzenetére
Őszintén? Nem. Ezért is jó, hogy a facebook felvásárolta az ocolust, félő volt, hogy elhal, mint a közösségi finanszírozások nagy része.
-
haxiboy
veterán
válasz
Menthirist #1 üzenetére
Remélhetőleg minél több ilyen szemüveg kerül a piacra. Így mindenki arra törekszik majd (remélhetőleg) hogy lekörözze a másikat. Legalább nem ül a Facebook a babérjain.
-
Az még kimaradt, hogy a distortion shadingot is hardverből akarják hozzáadni fpga-val... Ennek ellenére látszik hogy nem halad annyira, kb 20 ezer dollár jött össze az elmúlt két-három napban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Totem nevű termék az Oculus Rift DK2 és a Project Morpheus legjobb tulajdonságait ötvözné.
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Politika
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest