Hirdetés
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
napos2600
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
nem hiba. (ettől még változhat a színe
) -
Tetszik, jobboldalt alulra nem lenne jo a tortenelem rovat?
-
WonderCSabo
félisten
A fórum főoldalán alul a statbox barna sötétkék helyett. Ez hiba?
-
A fórum mobil változatán az off topic hozzászólás színein még lehetne dolgozni.
-
Graphics
Jómunkásember
Annyi észrevétel, hogy a főoldalon nem elérhető a történelem rovat, de link alapján én pl rá tudok menni, ez a réginél is megvolt, hogy régebbi történelem cikkeket nem lehetett olvasgatni.
-
ArchElf
addikt
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Már javítva lett -> cache törlés megoldja.
AE
-
napos2600
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
hamarosan az is javítva lesz!
-
InfiniteReality
őstag
Tetszik az új arculat. Úgytűnik kicsit gyorsabb is lett a oldal működése.
1-2 apró megjegyzés:
A "Címlap Archívum Fórum Apróhirdetések" menü egy kicsit rossz, 4 menüpont van, de a grafikában csak 3 blokkra van osztva.
A kék szín nagyon szép, de kicsit kevésbé látszódnak itt ott a kis kék nyilacskák. Azaz ha egy fórumban vannak újabb blokkok, akkor nem annyira feltünő ez, a színösszeállítás miatt. De lehet ez is csak megszokás kérdése. -
Narxis
nagyúr
Jó ez az új arculat, gratula!

-
napos2600
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igen, direkt. de szerintem nem annyira világoskék. a fehérhez képest kevésbé hangsúlyos ami a legfontosabb szempont.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ez napos asztala, szólok neki, hogy nézze a topikot.
-
no, frissítettem, lehet csekkolni. egyszerűen felül lett írva a ph-s rss-sel, kösz lezso....

-
1. "Látszik, hogy értitek mire való az rss... -.-"
ami a konkrét problémát illeti: ha jól értem, volt egy ilyen feed, hogy rss hardcore cafésoknak, gondolom ebben nem voltak benne a veletech hírek, illetve most már nincs az rss választóban.
egy kis műhelytitok amúgy: abszolút hozzá sem nyúltunk az rss-ekhez, egyszerűen csak ráhúztuk a prohardveres/mobilarénás engine-t/skint az it caféra, és valószínűleg itt esett áldozatul az említett rss. tehát kifejezetten nem szándékos. mindjárt megnézem, hogy fel tudom-e éleszteni.
-
1. nem neveztem senkit értelmi fogyatékosnak.
2. azt hiszem, egyszer már jártam így a ph lapcsaládnál és akkor is szóltam.
3. a stílusra: dühös voltam (most is az vagyok) mert nem kevés plusz munka ez most nekem. (és tudom, hogy "ingyen van és örüljek egyáltalán, hogy használhatom", de ha ilyen alapvetően rosszul kezelitek, akkor inkább ne legyen)a lényeg, a rss a hardcore café-soknak feed.en az utolsó bejegyzés az ez (Új arcunk van) előtti. nem frissült jan 12 óta. mivel az rss feed-ek között már nem szerepel, joggal feltételezem, hogy megszüntettétek (ez még önmagában rendben van, kicsit át lettek rendezve az rss-ek, ahogy nézem).
-
szeretnék gratulálni, hogy rögtön rosszat feltételezve bunkó módon értelmi fogyatékosnak hívsz minket, és fel sem merül benned, hogy esetleg nem szándékos dologról van szó, hanem bugról. valamint, hogy mindezt az anyázást úgy teszed meg, hogy még ki sem derül belőle, hogy mi is a baj pontosan. igazán meghoztad az ember kedvét ahhoz, hogy foglalkozzon az észrevételeddel.
-
Szeretnék külön gratulálni ahhoz, hogy úgy szüntettetek meg egy rss feed-et, hogy erről nem került rá ki értesítés. Látszik, hogy értitek mire való az rss... -.-
Mára vált gyanússá, hogy egy ideje nincsenek cikkek az itcafé-ról, most vagy 50 bejegyzést futhatok át, igazi öröm. -
WonderCSabo
félisten
Hiba
Lejárt az időlimit (00:05), a hozzászólás már nem módosítható!
A fenti üzenethez mintha hiányozna a stílus.
-
ArchElf
addikt
PM-ekben az új
hozzászólásoküzenetek színe elég szörnyű. Lehetne kicsit narancsosabb árnyalatú.AE
-
WonderCSabo
félisten
OFF hsz színe a régi szürke, viszont az OFF hsz fejlécében a szöveg világoskék. Ez direkt van így?
-
ez a kék klasszisokkal jobb.

-
ctrl + f5 mindenkinek a hiányzó ok gombnál stb.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Chrome(ium) alatt még mindig nem kék amúgy...
-
ArchElf
addikt
Nekem a felső taboknak (Címlap, Archívum, Fórum, Apróhirdetések) szét van csúzsva a szélességük. IE8
Pontosabban ahogy nézem, a négy menüre három tab van betéve...
AE
-
ok, ránézünk ezekre, thx
-
Örülök hogy az IT Café fórumra visszakerült ez a kékes színvilág.

Viszont van némi hiány is. (Firefox, Chrome, IE9 alatt is)
Plusz komment írásakor nincs OK gomb, csak a felirat.
(#117) Parci
Nem
-
kicsit sok lett a webfejlesztő ebben a topikban (is), nem?
nem neked, hanem általában: 1024 a webes standard most. nem fogunk kilógni belőle, már csak azért sem, mert az összes oldalt át kellene tervezni hozzá. nem szeretnénk. ugyanúgy nem fogunk opera v12-re, meg html5-re, meg anyámtyúkjára optimalizálni most. szerencsére ezek a dolgok már csak ilyen konzervatívan működnek, valóban pont azért, hogy mondjuk az is el tudja olvasni normálisan, akinek netbookja van. az az a pici izé, amiből egy csomót eladtak itthon, és hát nem egy felbontásbajnok.
de a hirdetések is a mindenkori standardhoz készülnek, ha nálunk más a jobb hasáb mérete, vagy túl kicsi, vagy túl nagy lesz. meg még egy csomó oka van, és mi nem szeretnénk túl sokat vizelni széllel szemben, mert örülünk, hogy élünk, a szabadságharcot meg meghagyjuk másoknak.
-
Csakénvagyok
őstag
Ez nekem még mindig fapad.
Jó, nem kell a csilivili, de azért ennél többet vártam. Úgy színekben, mint általános kinézetben.
Hát, ez szinte semmivel sincs előrébb az előző Cafenál.
-
Penge_4
veterán
"És az sem igaz, hogy egy modern weboldal dizájnját csak úgy lehet megoldani, hogy 10-es alapértelmezett betűméretet használnak. Ez csak egy ostoba trend, hogy vegyék az emberek a faltól-falig monitorokat."
Magyarázd már el, hogy ezt hogyan sikerült kikövetkeztetni? Mert én éppen azt látom, hogy már 10 éve vannak a piacon wide monitorok, lassan már a legalsóbb kategóriás laptop is 1366-os vagy 1440-es, ennek ellenére még mindig csak a pár népszerűbb fórummotor dinamikus szélességű, az is akkora betűkkel, hogy egy sor végigolvasása 60°-os fejkörzés.
Ez olyan szempontból jó, hogy lehet oldalt egyik oldalon az oldalsáv és másik oldalon Operában (vagy Firefoxban kiegészítővel, esetleg Chrome-ban 50 pixel szélesen, olvashatatlan címekkel, átméretezhetetlenül) a fülsáv. Esetleg még a Windows tálca is.
Mindezt azért, mert a világ webfejlesztői (tisztelet a kivételnek) képtelenek egyszer normálisan megírni egy oldalt, hogy a dinamikus szélességnél se csak a már meglévő dobozokat pakolja oldalra, hanem bizonyos szélesség fölött tegyen mellé egy másikat (itt például lehetne egymás mellett az "itt szóltam hozzá" és a "kedvenceim", ha túl széles a böngészőablak, vagy bármi értelmes elrendezés).
-
Syron
tag
Nekem tetszik, átlátható és letisztult.

-
válasz
{Zodiac}
üzenetére
a vakegerek meg a kismonitorúak számára készítettek külön verziót a rendszerből.
akkor azt a verziót, amit a nagymonitorú nem vakegereknek szánnak, miért nem tervezik nagy monitorra, nem vakegereknek?ez kb. olyan mondat volt tőled, hogy azért áruljanak a benzinkutakon csak dízel üzemanyagot, mert vannak dízel autók, közben elfelejtkezel arról a tényről, hogy a benzinkúton több kútfej is van.
szerk: "bazz, most nézem, hogy PH nagyúr.. akkor csak szopatsz, nem?": nem, a vélemény igazságtartalmát nem az határozza meg, hogy kezdő user vagy jómunkásember mondta, hanem az, hogy mit mondott.
-
Polesz
addikt
Nekem jobban tetszett az itcafe előző kék színe, a belső barna kombinációt nem szerettem a ph-n sem ezért az itcafe-n keresztül olvastam a fórumokat. Természetesen ízlések és pofonok, de stylish csodákra képes

-
{Zodiac}
senior tag
a felbontás növekedésére és a monitorok méretének növekedésének miértjére szerettem volna rávilágítani (ezek szerint hiába), a weboldalakat meg azért optimalizálják 1024-re, hogy azoknak a vakegereknek se kelljen jobbra balra görgetniük, akik 15 colos crt monitort használnak 2012-ben... no komment.
magyarul hülyén közelíted meg a kérdést, így sosem fogod felfogni mit akarok magyarázni, de tőlem duzzoghatsz tovább, hogy mennyire csak a pénztárcádra mennek.
a monitorok azért nőnek és azért nagyobb a felbontásuk, hogy könnyebben tudj rajta dolgozni, ne kelljen két monitort használni mondjuk egy avid-hez, de közben gondolni kell a vakegerekre is, akik nem ilyeneket használnak és sosem fognak after effects-et elindítani... kompromisszum, érted már?
(bazz, most nézem, hogy PH nagyúr.. akkor csak szopatsz, nem?
) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

)