- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas1977
csendes tag
Tud róla valaki, hogy az 580 lightning elérhető-e már valamelyik
magyarországi üzletben? -
KKaresz45
senior tag
Az azért hozzá tartozik a dologhoz, hogy már az az 5770 silent is inkább hasonlít valami építőipari termékre, mint videokártyára. A 6850-ről készült (nem hivatalos) képek pedig már egy Ytong elemmel is felveszik a versenyt, szóval annyira nem egyszerű ez a téma. Kell hozzá egy jó szellős ház, anélkül bele sem szabad vágni. Nekem azért vannak kétségeim, hogy sikerül-e. Még ha be is indul a cucc, kérdés, hogy a terhelést mennyire bírja.
yakuza.tora: OK, igazad van, nem feltétlenül a ventik számától függ a hangerő. Konkrétan arra gondoltam, hogy a belinkelt kártyák közül egyik sem kifejezetten silent típus.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
- = Zk = - #16 üzenetére
Ha nincsenek megcibálva, akkor felesleges. Ha megvannak, akkor megint akad egy gond. A kártya hűtésének vastagsága.
Az MSI Lightning hűtése csak 2 slotos!!! Ha alá akarnak tenni egy normális bordát, ami mondjuk 8-10mm, akkor meg kell emelni a hőcsövek és a borda magasságát. Ezzel mindjárt ugrik is egy újabb slot... Szal ezt is figyelembe kell ám venni.toldy #27: A Lightning nem pusztán a hűtése miatt különbözik a többi kártyától! A fémlap a memó és a fesszabályzó hőjét hivatott minél nagyobb felületen eloszlatni. A hátlapra semmi szükség ilyet tenni, mert éppen ellenkező hatást érne el. Nem tudna tőle távozni a keletkező hő...
-
yakuza.tora
addikt
válasz
KKaresz45 #18 üzenetére
"Azt komolyan kétlem, hogy egy kétventillátoros kártya halkabb lenne, mint egy egyventis."
Erre azért ne vegyél mérget! A keletkező zaj nagyságát és zavaró jellegét nem feltétlen a ventik száma adja meg. A belinkelt két vga-k hűtése ráadásul teljesen más, ahogy a két kártya (teljesítménye) is.
Hallgass meg egy db ventivel szerelt ref 6970-et és utána ugyan ezt a kártyát, az AC 3db ventivel szerelt vga hűtőjével! Nagyot fogsz csodálkozni... -
toldy
őstag
Most olvasom az overclock3d tesztet az msi villámjáról és hoppá, mi van a kártya hátoldalán, valamint van egy fémlap a kártyán a hűtés alatt, de a hátúljára már nem raktak.
Ettől függetlenül nagyon tetszik ez a kártya.
-
-
KKaresz45
senior tag
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy a TwinFrzr III parasztvakítás. Pl. radeon 6870-ből van Twinfrozr II és III is. A II az 920 Mhz-en megy, a III pedig 930-on. kemény 1% különbség. Szerintem itt arról volt szó, hogy TwinFrozr II hűtőt már 5XXX-re is tettek, egyszerűen frissíteni kellett a márkanevet.
S*Tom*:: A másik kártya sem referencia, amit Dave501 linkelt, másrészt pedig üresjáratban panaszkodott rá, nem terhelésen. De igazából a lényeg az, hogy szerintem nincs extrém különbség a kettő között, ezért nem érdemes váltani. Én komolyan gondolkoztam korábban a passzív 5770-en pont a hang miatt, de ahhoz a felbontáshoz szerintem kevés.
-
KYZRR
őstag
Csak nekem tűnik fel, vagy télleg kiment a divatból a kék nyák?
Jó VGA-k a Twin FRoZr III-ra kíváncsi vagyok, hogy mennyivel biztosít °C-ban elődjéhez képest.
-
Dave501
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy mi a véleménytek erről :[link]
Nekem egy olyan káryta kellene aminek van elegendő teljesítménye ahhoz hogy öreg játékokkal (pl
OD 5 és társai) tudjak néha játszani nagy felbontásban(2560*1460), de viszont amikor nem használom ki a teljesítményét legyen minél halkabb.
Eddig egy [link] ilyen Sapphire volt a gépemben, de nem voltam vele elégedett mert üresjáratban is ez volt a gép leghangosabb komponense.
Ha valakinek van valamilyen tapasztalat ezzel kapcslatban vagy tud linket ahol összehasonlítják különböző kártyákat a szerint mennyire zajosak kérem ossza meg velem.
Köszönöm !
-
xdx@
aktív tag
A két ATI jöhetne ide hozzám, Nvidia se rossz, csak ATi párti vagyok.
-
Devid_81
félisten
Tényleg erőset odavertek a designerek az MSI-nél
Mindenesetre a kártyák ára jól jönne szűkösebb napokra...avagy bármikor -
superecneB
őstag
válasz
fondorlatos #11 üzenetére
Szerintem annyira nem vészes, tekintve hogy nem egy olyan hűtőt kapsz rá amit azonnal dobhatsz is ki a kukába mert vagy porszívó hangja van vagy nem hűt semmit vagy mind kettő
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
A két ati jöhetne
-
fondorlatos
aktív tag
Jól összehozták a mérnökök ezt a twin frozr hűtőcsaládot, ami igencsak hűvösen tartja a kártyákat még tuning mellett is. Másik dolog, hogy az árukat is megkérik, de rendesen.
-
Kroni1
veterán
szépek!
-
S*Tom*
aktív tag
A hőcső alatt és a kártyák tetején is látszik a képen, hogy van rajta borda. A felső kategóriából már nem merték lespórolni.
Egyébként már a [GTX 570 Twin Forz II/OC]-n is volt borda.
Ma randeltem volna ilyet, de én sem mertem beválalni egy rossz 560 után. -
bartucc
addikt
Mostanában elég kevés Lightning szériás termék jelent meg, de ha hasonló áron vannak, mint a többi gyártóé, akkor jó vétel lehet, hisz elvileg strababíróbbak, a tuningos felépítés miatt.
F34R: szerintem igazából nincs is nagy jelentősége, hogy Nvidia vagy Ati, a legtöbb vásárlónak. Minél jobbat kapjon a pénzéért, más nem igen érdekli őket.
-
DemonDani
addikt
Nagyobb a hangja mint a lángja némelyik Lightningnak, reméljük ezek újra olyanok lesznek mint az elején voltak a Lightningok
-
LackoMester
addikt
Nem rosszak ezek Lightning szériás kártyák, bár nálam az MSI valahogy nem jött be.
-
Nagyon nagy eltérés van a 2 MSI doboz design-ja között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A PowerColor a PCS++ sorozatot, míg az MSI a Lightning szériát frissítette.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest