Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Polllen

nagyúr

válasz Morden24 #8 üzenetére

A Titánt is próbáltuk, nem rossz, de a fantasy-t inkább kerülöm...

• Polllen

nagyúr

A cikk önmagában sztem nem egy nagy eresztés... :U Olyan mindenről beszélek egy kicsit, így lényegében semmiről sem... ;]

A pc-s játékokat alapból nem kellene összehasonlítani egy élő szerepjátékkal, mert a számítógépen vannak határok, amit soha sem tudsz átlépni... (valószínűleg ez az állítás addig marad fenn, amíg nem lesz M.I.... :DDD ) Az élő szerepjátékban pedig csak a képzelet szabhat határt... (persze elsősorban a KM képzelő ereje... ;] )

Egy MMORPG-ben is lehet jókat "szerepet játszani". Volt szerencsém 1-2 hónapra részt venni ilyesmi kezdeményezésben még anno L2-ben... Persze 5-10 emberről beszélünk egy bazi nagy szerveren, de mi jól szórakoztunk... ;) (Az Eve megkötöttsége pedig igen erősen hasonlít az élethez... Erősen befolyásolja mit tehetsz és mit nem, az hogy hová születsz.) És ilyen szempontból az MMORPG-re még jobban is illik az RPG, mint mondjuk egy Mass Effect-re, ami nagyon jó játék, de a kötöttebb fajtából való., Az MMORPG-ben a küldetések csak arra vannak, hogy színesebb legyen a játék... A többi emberrel nagyon jó kis privát partykat lehet csinálni RPG alapokon... Csak képzelő erő kell hozzá.

Ettől függetlenül csak egyjátékosként játszható "RPG"-ket is mind lehet élvezni, ha tényleg van képzelő erőd és képes vagy beleképzelni magad az adott helyzetbe... (Pl. Mass Effect-ben a főküldetés szála viszi előre a történetet, és ha tényleg az adott feladatot akarod elvégezni - tényleg a főhős akarsz lenni - akkor nem valószínű hogy átugranád...)
    Általában itt kész személyiséget kapsz vagyis nem az van, amit te szeretnél, hanem egy már felnőtt ember szerepébe kell bújnod... Ebbe a kategóriába pedig belefér, hogy terelik a főszálat... Sztem a KM is ezt tenné... ;] (és ugye a technika is köt)

Egyébként élő szerepjátékból nekem eddig legjobban a Star Wars tetszett. Nincs mindenre kiterjedő szabály. Az első szabálykönyv kb. tartalmazza az alapokat, aztán tégy saját belátásod szerint... :) Ha valaki szereti az SW univerzumot, jobbat el sem lehetne képzelni...Meg még Shadowrun-ztam, az sem rossz.

U.I.: Sztem két cikk megjelenése között több idő telhetne el, hogy jobban végiggondoljátok, mert még az eleje nem volt rossz, de az erőből megírt black ops cikk és ez... háááát... :U

Új hozzászólás Aktív témák