Hirdetés
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
Üdv!
A címben szereplő routerem van, lassan 2 éve OpenWRT-vel üzemel gond nélkül eddig 120Mb es nettel.
A gondom, az hogy holnap jön a szolgáltató modemet cserélni és utána 500Mb es netem lesz (UPC)
Emiatt vissza szeretném tenni az eredeti firm et, mert ugye abban van csak hardveres NATolás, anélkül 200-220Mbit ha jól tudom a plafon.
Van külön nas amin fut a torrent, így nem lesz nagy érvágás.Ha jól tudom lehet lucin visszarakni az eredetit, csak arra kell figyelni, hogy boot nélküli legyen.
A kérdésem az, hogy tudna valaki ehhez linket adni ? Mert a TP-link oldalon nincs, a legrégebbi nevében is benne van a boot szó. :SA fórumban ezt találtam:
[link]
De ez a 3600 ashoz való, így nem tudom, hogy ez jó e az enyémhez ?(3 antennás zöld ledes)
Illetve utána akkor már mehet e rá erről a firmről a legfrisebb bootos a TP-Link oldaláról ?Előre is köszönöm!
Illetve van olyan 3rd party firmware amivel megy a hardver nat?
-
-
törölt tag
Igen volume 1-ként szerepel, de csak a futtatásból értem el eddig.
-
suste
veterán
válasz
#33101952 #5293 üzenetére
Megoldhato, csak fel kell venni halozati meghajtokent a router altal megosztott hdd-t.
Regen "volume1" neven lehetett elerni, de keress ra akar a tplink oldalan, hogy a mostani fw-ben mi a megosztasi nev.Viszont az efajta letoltesnel sokkal jobb, amikor a router maga a letokto eszkoz. Igaz ehhez mar custom fw kell.....
-
törölt tag
Üdv!
Van egy ilyen routerem és ha rádugok usb-n egy külső rack-es 500GB HDD-t akkor gond nélkül elérem a smart tvm-ről a filmeket, tartalmakat stb.
Ez működik, már kipróbáltam.
A kérdés már csak az, hogy Utorrent-el tudok-e közvetlenül erre a hdd-re letölteni? és ha igen akkor hogyan? -
Bdanyy
addikt
válasz
Kicsirics77 #5284 üzenetére
Nem elérhető egyik ap sem, annak Net nélkül is kéne mennie. Valamelyik gyári fw van rajta.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Reggelre a notim 5 és 2.4 GHz-en is limited módban tudott csak kapcsolódni a routerhez. Kikalcsoltam, majd be, azóta viszont egyáltalán nincs wifi. Bekapcsolaskor kb fel percig elérhető mindkét hálózat limited módban, utána eltunnek. A ledjeik sem világítanak, csak a csillag villog. Ezzel tudok valamit kezdeni? Kábelen sincs Net.
-
embe
nagyúr
Hali!
Ilyen routerem van. Kétszer előfordult már, hogy gondolt egyet, és a wifin nem lehetett a netre csatlakozni. Semmilyen korábban hozzápárosított eszközzel. Kábelen van net, csak a wifi-n szűnt meg. Csatlakozni csatlakozik, de nincs net.
Rebootolom a routert, utána minden ok. Legutolsó hivatalos firmware van rajta.Mi lehet a gubanc?
-
m_kovacs
tag
Tiszteletem!
A TP-Link TL-WDR4300 router 4 LAN portja gigabítes a leírása alapján. Csatlakozik hozzá 2 PC, gigabítes
hálózati kártyával. A két pc közti (routeren keresztül) a másolás sebessége csak 100 Mbit.
Tud erre valaki javasolni valmit, hogy mitől lesz ez gigabítes hálózat?
Köszönettel m_kovacs -
Pali79
aktív tag
Sziasztok!
Pár hónapja használok egy ilyen routert. Wifin keresztül jól működik, de vezetékesen keresztül valami nincs rendben. A laptopom látja a netet, de pl. ha meg akarok nézni egy videót a youtube-on, akkor ledobja a hálózatot mindenestül. Van rákötve egy xbox is azt egyáltalán nem kap netet. Már minden beállítást átböngésztem, de semmi lényegeset nem találtam. Mi lehet a probléma? -
Tegnap megjött a soros usb adapter Kínából, vissza is tudtam rakni a firmwaret a 4300-ra. Jó móka ez a soros portos unbrickelés, bár a tftp szerver az elején nem volt a topon, de pár reboot meg az ipv6 kikapcsolása segített neki W10-en.
Hegesztek normális tűket a kábelre (most bare kábelvégekkel ügyködtem, tudom, gáz) és megmarad, hátha kell később
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
kicsit más cucc, de hasonló.
TP-Link TL-WDR1043ND v2, friss Digi bekötés, naponta 2-3-szor eldobja magát. Újraindítás után van net.
Mondjuk kicsit régi a firmware, de esetleg valaki futott már bele ilyenbe Digi-vel? -
dh66e
veterán
válasz
huliganboy #5268 üzenetére
Szia!
Dűne gyermeke...
Megoldódott a dolog.Újra reseteltem (szerintem a korábbi az sikertelen volt) beállítottam mindent és most kop kop működik pöpecül.
Elég nekem a gyári fw semmi extrára nem használom a routert. -
dh66e
veterán
Mitől lehet hogy a routeren keresztül elfogy a sávszél mire az eszközökhöz ér?
Leellenőriztem digi 100/50 stabilan jön ha direktbe dugom a notiba,de ha a routerre csatlakozom akár kábelen akár wifin 1.8/0.5Mbps sebességre képes.
Reseteltem a routert ugyanaz a probléma.Gyári utolsó fw van fent.
Tud valaki valamit javasolni? -
xxmerlin
csendes tag
És esetleg a WIFI turbózása ?
-
xxmerlin
csendes tag
Mivel tudnám javítani a wifi teljesítményét ?? ( 4300 v1.7 )
-
xxmerlin
csendes tag
egy linket írnál?
http://susteopenwrt.ipdns.hu/ nem csatlakoztatható
-
xxmerlin
csendes tag
belülről és http-vel.egyszer a menüből másszor a 9092 porton.bejött most de nagyon nehezen ... ennyit még nem kellett várni.
-
xxmerlin
csendes tag
0.8.1 -s firmware.
a szolgáltatásoknál a www_suste-ba nem lép be. Mi a teendő ha belépnék ? -
dh66e
veterán
válasz
huliganboy #5250 üzenetére
Szia,no te is mindenhol megtalálható vagy.
Ugyanazon vlc verzióval többeknek megy simán,de nekem és másoknak meg nem.Tényleg nem tudok másra gondolni mint a router/vlc ütközésére ha létezik egyáltalán ilyesmi.Lehet teljes vakvágány,de gondoltam a profik csak mondanak valamit. -
dh66e
veterán
Sziasztok!
A vlc(2.2.1) nálam nem tud lejátszani jó pár netes streamet amik viszont másoknál mennek.Valami blokkolja ezeket a streameket és én a routerre gyanakszom.Hogyan tudom leellenőrizni hogy a router átengedi e a laptopon lévő vlc-nek a streamet?
Diginet100/50-Lenovo g500 noti ami wifin csatlakozik a wdr4300-hoz..(op.r:win8.1).Routeren gyári utolsó fw van.
Előre is köszi haa tudtok valami megoldást. -
Sziasztok!
Tegnap kicsit fáradt voltam és a 1043 firmware-jét (dd-wrt) raktam fel erre (mert van egy 1043-mam is, és egyszerre szoktam frissíteni a kettőt, csak most hülye voltam és megnyitottam mindkettőt két tabon). No komment.
Elvileg TFTP-vel lehet debrickelni, de valamiért az első alkalommal megállt 85%-nál és bezárta a transfer ablakot és újra resetel állandóan a router. Azóta próbáltam openwrtt tftpzni rá, meg dd-wrt factory-to-ddwrt firmwaret is több verziót (gyári TP-Linket boottal még nem), átállítottam 10 mbitre a hálókártyát, mert sokáig emiatt nem ment a transfer, de hiába végez mindegyikkel, akár TFTPD akár OpenTFTPServert használok, minden esetben sikeres a transfer (Wiresharkkal ellenőriztem) de utána megint reset loopba kerül, nem flasheli a firmwaret. Lehet, hogy a boot is elcsesződött az első megszakadt transfernél?
Van esély arra, hogyha gyári TP-Link firmwaret (boot) próbálok TFTPzni rá, akkor megjavul? Vagy csak soros-USB eszközzel tudom újraflashelni?
(Windows 10-et használok)
-
suste
veterán
válasz
Rottweiler89 #5241 üzenetére
összefoglalóban van egy pár!
-
-
Shummo
senior tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.A 4300asomon DD-WRT v24-sp2 (06/23/14) - build 24461 van jelenleg
Próbáltam már átflashelni az újabb betakkal, webreverttel is vissza gyárira. De semmi (volt amr mindenfactory , 30/30/30)
Van hogy irja, hogy az update sikeres volt, van hogy az is failed lesz.
Valakinek valamilyen ötlet?
Köszike
-
Rottweiler89
senior tag
Tudnátok ajánlani nem gyári firmware-t hozzá?
-
DonMaster
addikt
Ha nem tudná valaki, és T-home -os iptv-je van akkor gyári firm ben van a lan opcionál egy igmp proxy, ha az bevan kapcsolva akkor a setop-box is müködik a routerröl, semmi más babrálás nélkül.
-
rviktor25
tag
válasz
m_kovacs #5233 üzenetére
Reset; visszarak előző fw; restore config; user/password-ot állítsd be az eredetire; save config;
update legújabbra; restore config; megint átírhatod a user/pw-t amire szeretnéd és működni fog1 teljes éjszakám ment rá, h rájöjjek, h a config fájlban a user/pw nem kompatibilis a régi és az új között.
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy van egy ilyen routerem és állandóan ledobál a netről igaz vissza is jön elég kellemetlen mi lenne a probléma tudna valaki segíteni? Köszönöm
-
csabi10
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen routert mert bekötötték nálam a Digi 1000-es netet. Vezetéken 850/200 megabit megvan.
Wifin egy Dell Inspiron 3543 laptoppal viszont csak 40/48 megabitet hoz. Kérdés hogy ez normális-e? -
eFeMeR74
senior tag
válasz
twollah1976 #5199 üzenetére
Rakd fel az eggyel régebbi fw és nézd meg azzal. Nekem sűrűn dobálta az újal ezért ment vissza az eggyel régebbi 3.14.1 150302. Ezzel most jó
Legalább is erre a hibára
-
m_kovacs
tag
Tisztelt Hozzáértők! A segítségüket kérem.
Frissítettem a gyári fw-t,majd hogy ne kelljen mindent újra beállítanom, restore-val betöltöttem
az elmentett konfigot. Innentől kezdve nem tudok belépni az elmentett jelszóval, de az eredetivel sem.
A router egyébként működik. A reseten kívűl nincs más megoldás?
Köszönettel m_kovacs -
-
vargalex
félisten
válasz
Doky586 #5226 üzenetére
Szia!
Nem, nem jól érted. A lényeget már leírtam, de hétvégén csak mobilról vagyok, így nem írok litániát, illetve nem linkelek. De egyébként a static arp az 1043nd topicban már többször le lett írva, ahogy a modem elérése is.
De ha az Openwrt wifi-t megtaláltad a modem eléréssel kapcsolatban, akkor ott a link is ehhez. Pont ezt írtam én is. Azaz, hogy új interface-t kell létrehozni. -
válasz
Doky586 #5225 üzenetére
Jól értem a csendet hogy az openwrt-vel nem megoldható ezen két feladat..?
1.-re ezt találtam, de nálam nincs ilyen pont. alulról hiányzik.
2.-re (WoL): ezt találtam. de nem tudom mit hova kellene beírni hogy a netről érkező mágikus csomag felébressze a telefonon kiválasztott PCt.
DD-WRT-n olyan könnyen be lehetett állítani azon 3 sorral (+1 átirányítással) hogy nem gondoltam hogy az OpenWRT-nek gondja lesz vele..
-
válasz
vargalex #5224 üzenetére
Nemigazán értem amit mondasz...
Két dologra használom ezen parancsokat:
1.: a router elé kötött PPPoE modemet akarom elérni melynek ipcíme kívül esik a lan maszkon (192.168.2.1)
2.: WOL -hoz a telefonról elküldött mágikus csomag így jut be wan-ról lan oldalra (ezen 254-es címre küldött forwardal) és így broadcastolódik. (a routerbe épített WOL funkció nem jó nekem)Ezeket hogyan tudom megoldani openwrt alatt ???
-
vargalex
félisten
válasz
Doky586 #5223 üzenetére
Szia!
OpenWrt alatt az ip neigh add-al (ip parancs utólag telepítendő) tudsz felvenni statikusan az arp táblába.
Az nvram parancsokat felejtsd el, itt minden file szinten (uci config-okban) van tárolva.
Viszont további IP-ket LuCI-ban is tudsz rögzíteni egy új network létrehozásával ugyan arra az interface-ra.
Az induláskor lefuttatandó parancsokat LuCI-ban a System-Startup oldalon tudod rögzíteni. -
-
Headless
őstag
válasz
TomBond #5221 üzenetére
Azért azt ne mondjuk már hogy ez olyan bonyolult nyelvezet lenne, amit nem lehetne kitalálni, az angol nyelv egy olyan dolog ami mindenhonnan folyik. Ennyit azért meg lehet tanulni az évek során.
HOW TO SET UP:
Plug the USB storage into the USB port of the TP-LINK router and wait until the USB LED is solid
greenDugd be az usb-be a hdd-t és várj amíg zölden nem világít az usb ikon. (ezek szerint automatikusan be van kapcsolva az usb share opció sosem használtam gyári fw-t nem tudom.)
Ezzel be is állítottad. az elérésére meg már többször adtunk választ.
Gondolom windows:
Windows Vista/7:
Go to Start
Type “run” in the search box
Open the run application
Input \\tplinklogin.net in the dialog box.
Click OKSzerintem ez is elég egyértelmű. (start menü, run, \\tplinklogin.net).
-
Headless
őstag
válasz
TomBond #5219 üzenetére
Google, itt is le volt már írva szerintem párszor, meg a webes felületen is ott van a segítség az usb-s oldalon. tp-link support
-
TomBond
aktív tag
Szeretnék egy olyan megoldást, hogy a routerre kötök egy külső hdd-t, és annak tartalmát (főleg dokumentumok, meg ilyesmi) a helyi hálózaton meg szeretném osztani. Nem filmet akarok rajta nézni. Gyári szoftverben hogyan kell beállítani, hogy menjen, és minden gép lássa. A windowsban mit kell állítani? Megoldható, hogy csak a helyi gépek lássák a tartalmat, és az internetről ne lehessen elérni?
Amint látszik kicsit sem értek hozzá, ezért kérek segítséget. -
krealon
veterán
válasz
ngabor2 #5208 üzenetére
"Tegnapig OpenWRT volt fenn, ekkor ha a böngészőbe beírtam a NAS nevét (nsa325-v2/), akkor megnyitotta a belépési oldalt. Most gyári fw alatt viszont azt írja ki, hogy nem elérhető az oldal.
[...]
Vagy ez is custom fw feature volt?"Az utobbi.
Az OpenWRT-ben levo dnsmasq a DHCP kliensek neveit automatikusan feloldja, a gyari firmware ezt nem tudja, igy a Windows (Samba) gepek kenytelenek az uzenetszoras (broadcast) alapu NetBIOS over TCP-t hasznalni, amit mar egy felrekonfiguralt tuzfalszoftver is mukodeskeptellenne tud tenni a helyi halozatban. -
suste
veterán
válasz
Dolcevita27 #5216 üzenetére
a wifi patch nincsen benne, hsizen még az 1.1.7 is a hivatalos BB elött készült
3600-asnál vezettük jobban a verzio szerinti szükségletet, és látszik a release is: [link]összeveszés = inkompatibilitás (remélem erről már hallottál
)
-
suste
veterán
válasz
Dolcevita27 #5213 üzenetére
-
Dolcevita27
csendes tag
TP-Link TL-WDR4310 v1 legalabbis ezt irja ki az Openwrt.
WIFI PATCH? Erről még nem hallottam de Gugli sem ad semmit tudnál segíteni?
DMA bejegyzés? Az mi?
Ilyet látok most:
Jan 2 21:30:10 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Jan 2 21:30:11 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: authenticated
Jan 2 21:30:11 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: associated (aid 2)
Jan 2 21:30:20 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Jan 2 21:30:21 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: authenticated
Jan 2 21:30:21 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: associated (aid 2)
Jan 2 21:30:30 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Jan 2 21:30:32 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: authenticated
Jan 2 21:30:32 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: associated (aid 2)
Jan 2 21:30:40 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Jan 2 21:30:41 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: authenticated
Jan 2 21:30:41 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: associated (aid 2)
Jan 2 21:30:48 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA a0:91:69:e7:b0:d1 IEEE 802.11: authenticated
Jan 2 21:30:48 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA a0:91:69:e7:b0:d1 IEEE 802.11: associated (aid 3) -
suste
veterán
válasz
Dolcevita27 #5210 üzenetére
Milyen hw verzio? Wifi patch nem kene ra?
Logban DMA bejegyzesek nincsenek? -
TomBond
aktív tag
válasz
Dolcevita27 #5210 üzenetére
Nekem azóta van rendben (sebességben is) amióta visszaraktam a gyári szoftvert.
-
Dolcevita27
csendes tag
Sziasztok
Sokat Küzdök ezzel a routerrel Vargalex féle Openwrt van rajta.
A legnagyobb probléma hogy a 2.4 Wifin gyakran nem lehet csatlakozni 5 Ghz működik.
LOGban nem találtam magyarázatot - bár nem is tudom mit kell keresni. Próbáltam újra telepíteni újra beállítani de továbbra is előjön a probléma androidos eszközökkel és egy WDS routert is le szokott dobni majd nem tud újra csatlakozni.
A kliens listában általában látszik a eszköz de az IPnél csak egy ? van. Próbáltam statikus IPt beállítani de nem nyert...
-
Mivel nem mondtátok meg mire jó az a beállítás ezért kipróbáltam: sajnos semmi eredményre nem jutottam, mert fix IP-vel AP-ként használom (még) és a beállítás után teljesen elérhetetlen lett, a wifijéről sem jutottam a lan-ra dugott többi gépig, se ő magát nem értem el se lanon se wifin.. úgyhogy hosszú reset + mentés visszarakása lett a vége.
-
ngabor2
nagyúr
A routerre rá van kötve egy NAS (Zyxel NSA325-v2). Hálózat tallózásával, vagy statikus DHCP-vel beállított IP alapján simán el lehet érni.
Tegnapig OpenWRT volt fenn, ekkor ha a böngészőbe beírtam a NAS nevét (nsa325-v2/), akkor megnyitotta a belépési oldalt. Most gyári fw alatt viszont azt írja ki, hogy nem elérhető az oldal. Úgy érzem, csak valami apró beállítási probléma, de nem bírok rájönni, hogy merre lehet ez. Vagy ez is custom fw feature volt?
-
petya2012
őstag
sziasztok
lenne egy kérdésem nem feltétlenül ehez a tipushoz...
,de ahogy nézem ez a topic pörög
szóval van egy 741ND tipusú routerem,de néha ledobál a netről és csak reboot-al jön helyre vagy ha kihúzzuk a 220-ból
sajnos firmware-t nem találok rá,elég idős már,pontosan nem tudom hány éves
az lenne a kérdésem,hogy szerintetek érdemes lecserélni??(a netszakadások lehetnek a router firmware,esetleg életkor miatt)??ha igen,akkor milyet javasolnátok??
lenne rajta egy tv,1 pc és egy laptop,na meg hogy wifi-s legyen(panelház)köszi a segítséget előre is
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
twollah1976 #5201 üzenetére
Bug, de nem akkora, hogy érdemes legyen vele foglalkozni.
-
K82
őstag
válasz
twollah1976 #5201 üzenetére
Mint írtam volt vala, a számítástechnikai cuccoknál.
Legyen már egy kis humorérzéked...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/i5-G7/8GB/256SSD/Magyar)
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G
- Kedvező ár! HP Zbook 15 Workstation laptop (15,6FHD/i7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 370 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/16GB/256SSD)
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest