Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rosand86

csendes tag

válasz QwErTy42 #32 üzenetére

Igen abban igazad van, hogy az üzleti gépekkel szemben elvérzik akkumulátor kapacitás tekintetében (talán még tartósságban is). Mert nem arra vannak. Általános munkahelyi gépnek inkább valami üzleti sorozatbeli gép való ez tény. Bár én is jobban örülnék egy Qosmio céges gépnek akkor lehet meló után még játszani is rajta. :) ÉS szerintem LBandi is hasonlóra gondolt. De átlagos üzleti felhasználásra valóban nem való. Főleg ahogy nézem a munkahelyemen a főnököknek van ilyen vállalati gépük, akik Word-öt meg powerpointot használnak rajta. És amennyire értenek hozzá kell is a tartósság és a support :( Tényleges fejlesztésre már nem biztos hogy olyan jók, mivel alacsony fogyasztású komponensek vannak bennük, amiknek a teljesítménye is kisebb. Ott már lehet értelme egy Gamer laptopnak is vagy egy teljesítménycentrikus vállalati gépnek, de az már nem fog napi 8 órát akkuról elmenni.

Az én Toshiba laptopjaim (Igaz csak középkategóriás Satellite sorozat) napi 20-22 órát mennek (illetve az előző csak addig amíg én használtam, most ismerősnél biztos kevesebbet). Nappal velem van munkahelyen, és dolgozgatok rajta míg a nagy gép fordít/telepít stb. Éjszaka meg linux kerneleket tölt le/seedel :D
    És bírja, bár 4 év után a winyónak kezd hangja lenni.

• rosand86

csendes tag

válasz QwErTy42 #30 üzenetére

Komoly grafikai munkában megnézném az általad említett Dell Precision, HP Elitebook vagy Lenovo Thinkpad hármassal mire mennél. Ezeknek inkább a Toshiba Tecra az "ellenfele".
    A Qosmio Gamer/multimédia laptop. Azért ne keverjük az Iveco-t a Ferrari-val. A kettő más-más területen nyújt maximális hatékonyságot.
    Játékra/multimédiára vannak az Asus ROG, Alienware (Dell gamer noti brand). Ugyanaz a kategória mint a Qosmio, na azzal lehet összehasonlítani. Nem mondom hogy jobb ezeknél, de szerintem ugyanaz a kategória.

Tartósság tekintetében nekem csak jó tapasztalataim vannak a Toshibával:
    * Toshiba L40 2006-ban vettem, még működik.
    * Toshiba L650 most is arról írok (2010-es). Az akku még mindig megy 2 órát netezéssel. Battlefield 4-et még végigtoltam rajta.
    * Meg a családban még van pár c650-es, amikkel szintén nincs gond.

Gagyinak biztos nem gagyi. Van garancia kiegészítés, de szerintem ha az első két évben nem jön elő komoly baja, akkor sokáig társad lehet egy Toshiba. Persze itt is előfordulhatnak anyagfáradások.

A szépség meg relatív.

Ezek jó érvek?

• rosand86

csendes tag

válasz rosand86 #25 üzenetére

Illetve ár/érték arányban ugyanazt tudja mint a Lenovo, csak sokkal több RAM, SSD. Csak ezekre nem feltétlenül van szükségem. A jelenlegi gépemben van BluRay ÍRÓ! amit még soha nem használtam. DE annak idején itt csak ezzel lehetett megvenni a gépet ezzel a videókártyával. Németországban 70ezerrel olcsóbban volt sima DVD írós változat.

MIÉRT KELL RÁM ERŐLTETNI???
    Illetve nincs rám erőltetve, csak így ugrott a márkahűségem :(

• rosand86

csendes tag

Azért az furcsa, hogy Amerikában kapni i5-el, 750GB-os merevlemezzel kb fele árban (1000 USD+adó). Itt meg csak a csúcsverziókat árulják. De hát Magyarország jobban teljesít. Úgy néz ki a Toshiba Magyarország csak a propaganda adásokat nézi.
    Még Szerbiában is kapható olcsóbb SSD nélküli változat átszámolva 400-450ezerért. Komolyan nem értem miért nem lehet szélesebb termékskálával megjelenni a piacon.

9éve Toshiba laptopjaim vannak(összesen kettő!, ráadásul a szélesebb családban is van vagy 4, és mind hibátlan), éppen esedékes a harmadik, és mivel az előző kettő nagyon jól bírja szerettem volna, hogy a következő is Toshiba legyen. De ennyit nem vagyok hajlandó adni érte, nem kell nekem SSD!
    Úgyhogy szerintem Lenovo y50 vagy y510p lesz belőle (azonos teljesítmény, fele ár, remélhetőleg nem sokkal rosszabb minőség). Aztán ha a Toshiba leszállt a magas lóról, lehet visszanézek.

Új hozzászólás Aktív témák