Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

válasz jerry311 #119 üzenetére

Olvastam ezt a hsz-t, de nem nagyon értem, mitől az a 60W...
    A 40W még oké a plusz egy winyó, többet fogyasztó proci és a nagyobb táp miatt.
    Az én esetemben:
    Adott egy i440BX-es lap, amin nincs egy szál hűtőborda sem, és ennek ellenére maximális terhelésnél is szobahőmérsékletű az északi híd (picit langyos).
    Van egy riva128, amire ugyanez elmondható, és 2db hálókártya, dettó.
    A winyó adatainál megnéztem, hogy 7.4W üresben, 9,4W terhelve (régi 60GB seagate).
    Az 1db 100Mhz-es SDram sem ehet húde sokat.
    A legnagyobb fogyaszó a proci, ami max. terhelésen 23,4W-ot vesz fel, üresben/torrent közben nyilván jóval kevesebbet.
    A táp hatásfoka még beleszólhat, de mivel a gyári bordák vannak benne venti nélkül, és nem megy tönkre, feltételezem, hogy az sem túl meleg.
    Ha az általam linkelt PH tesztben egy kétmagos gép, ami tele van paklova bordákkal (gondolom, nem véletlenül) 41W-ot eszik, akkor az enyém sem fogyaszthat 30-nál többet. Ráadásul a tesztben szereplő tápegységnek biztos rosszabb a hatásfoka ilyen kis terhelésnél, mint egy 200W-osnak.
    Persze, én csak próbálok logikusan gondolkodni, lehet, hogy valahol hibázom...

mod: Egér, billentyű, és egyéb periféria nincs a gépen. A BIOS-ban az összes port (USB, soros, párhuzamos, floppy, második IDE) le van tiltva.

Új hozzászólás Aktív témák