- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jerry311 #119 üzenetére
Olvastam ezt a hsz-t, de nem nagyon értem, mitől az a 60W...
A 40W még oké a plusz egy winyó, többet fogyasztó proci és a nagyobb táp miatt.
Az én esetemben:
Adott egy i440BX-es lap, amin nincs egy szál hűtőborda sem, és ennek ellenére maximális terhelésnél is szobahőmérsékletű az északi híd (picit langyos).
Van egy riva128, amire ugyanez elmondható, és 2db hálókártya, dettó.
A winyó adatainál megnéztem, hogy 7.4W üresben, 9,4W terhelve (régi 60GB seagate).
Az 1db 100Mhz-es SDram sem ehet húde sokat.
A legnagyobb fogyaszó a proci, ami max. terhelésen 23,4W-ot vesz fel, üresben/torrent közben nyilván jóval kevesebbet.
A táp hatásfoka még beleszólhat, de mivel a gyári bordák vannak benne venti nélkül, és nem megy tönkre, feltételezem, hogy az sem túl meleg.
Ha az általam linkelt PH tesztben egy kétmagos gép, ami tele van paklova bordákkal (gondolom, nem véletlenül) 41W-ot eszik, akkor az enyém sem fogyaszthat 30-nál többet. Ráadásul a tesztben szereplő tápegységnek biztos rosszabb a hatásfoka ilyen kis terhelésnél, mint egy 200W-osnak.
Persze, én csak próbálok logikusan gondolkodni, lehet, hogy valahol hibázom...mod: Egér, billentyű, és egyéb periféria nincs a gépen. A BIOS-ban az összes port (USB, soros, párhuzamos, floppy, második IDE) le van tiltva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi haladó szinten
- Tudományos Pandémia Klub
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motoros topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- MILC felhasználók szakmai topikja
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Watch Ultra 2 TiTanium 49mm !! aktiválástól 1ÉV Nemzetközi APPLE GaranciáVAL
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest