Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz tildy #228 üzenetére

Fel sem merul benned, hogy a pelenkan, a mosason , a fozesen kivul egy not mas is erdekelhet? Es nem akar otthon ulni, mert nem olyan?

Na épp ez az. Ha senki nem akar otthon lenni, és mindenki karriert épít, akkor az miért család? És ki neveli a gyereket? Az a helyzet ugyanis, hogy egy gyerek nem tudja saját magát felnevelni. Az óvoda, és iskola pedig nem fogja ezt a szerepet betölteni, mert lassan már arra is alkalmatlan lesz, hogy egyáltalán bármit is megtanítson a gyerekeknek, nem hogy nevelje.

Nem tudom neked tökéletesen pontosan leírni hogy milyen a tökéletes családmodell, de abban biztos vagyok hogy ami most van, az messze nem az. És ha az ilyen DK féle terveknek teret engednek, akkor még egy homi házaspár is nevelhet majd gyerekeket... ahol ugye apu van, meg .... másik apu. Itt látszik mennyire elfajzott a világ. De nem is ez a legnagyobb baj, hanem hogy normális családok híján gyerekek sem igazán születnek, ergo amikor te öreg leszel, és a karrierkedésbe már rég beleuntál, akkor nem lesz aki nyugdíjat termeljen neked, és hova tovább, még talán nemzet sem lesz, amiben most élsz. Amilyen gyerekek meg mégis vannak, azok félhülyén jönnek ki az iskolákból, nem tisztelik a szüleiket egy cseppet sem, hiszen amúgy is alig látják őket, mert apu meg anyu is dolgozik, és nem látja mennyire semmi értelme az egésznek ebben a formában. Nem, ez biztosan nem a normális családmodell. Nekem pl apám sem volt, és anyámnak is állandóan dolgoznia kellett, hogy legyen valami pénz. Örültem volna neki, ha rendes család van, és nem egy olyan, ahol ugyan tudom ki az anyám, de egy nap láthatom vagy egy órát, és annyi. Közös programok? Mikor? Soha.... Hát ennyi. És ez nem egyedi, hanem általános. És most jöhet hogy bezzeg nagyanyám... és igen. Akkor más volt. Szerinted előreléptünk? Boldogabbak vagyunk mint ők? Nem hinném. Akkor jó az ami most van? Koránt sem.

Es nem normalis az az apa, aki ezt viszont atvallalja?

Szerintem egy nő, egy anya jobban kell a gyereknek az első 15 évében, de ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy ezen feladatokat akár az apa lássa el. Ez már megegyezés kérdése, és a pár kapcsolatán múlik. Én azt tartom rossznak, ha a család minden tagja karriert építget, amivel a gyerek kb kitörölheti a .... azt. És a szülők is, amikor majd rájönnek, hogy elcseszték az egészet. Mire azonban az emberek erre rá szoktak jönni, rendszerint már késő.

• Khelben

nagyúr

válasz tildy #228 üzenetére

Bocs, hogy megint személyes kérdést teszek fel, nem kell rá válaszolni, ha nem akarsz. De szeretem tudni, milyen tapasztalat áll egy-egy vélemény mögött. Szóval neked hány gyereked is van?

Új hozzászólás Aktív témák