- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mindkét cég gamer procijai kihajtják a gamer vga-kat, csak az ár / érték arányban egy Zen2-es AMD-vel jársz jobban. - Mint 13 éve kb. mindig.
Meg ha találnak még 1-2 foltozandó rést az Intel procikban amire kérdés nélkül kapod a lassító patchet oprendszerbe építve, akkor jöhetnek még kellemetlen meglepetések Intel oldalon...Várd meg az első hivatalos Zen2 teszteket.
-
Tibiajax
nagyúr
urak!
érdemes most egy zen-re beruházni, mondjuk ha nagyon sokat játszom, vagy maradjak az intel-nél, ahogy teszem azt 13éve? -
régi lapod meghalt, cpu-d pl egy 1800X megmaradt.... egyelőre lapot vennél, de később elgondolkoznál egy többmagos, 3xxx-en, amit meg is hajtanál, szal akkor legyen már most egy jó lap... BANG, nem lehet.
költs el egyben 140 ezret!
---
(#61) warrior93 : tehát a 3 generáció támogatása az ugyanaz nálad, mint a 2 gen támogatása (intelnél).... ééééértem: amíg nem háromszor jobb valami, addig az nem jobb, az ugyanaz
-
warrior93
tag
Nálam ez már felér az Intel féle ide-oda-amoda nevezetéssel.
A 4 generációs AM4 = 4 generáción át nem nevezik át. Kompatibilitás megy a levesbe.
ezen a ponton örüljek a B450-emnek, hátha a 4-es szériát még támogatja, mert most úgy tűnik, hogy nagyon nem fogja... -
Televan74
nagyúr
Azért kíváncsi leszek mennyire fog működni a 3600 -as CPU a meglévő X370 lapban,béta bios már rajta van.De jövőre lehet nézek egy lapot a B550 -es kínálatból.De jó lenne a jelenlegi lapommal kihúzni 2021 -ig,ha addig nem lesz igény a PCIex 4.0 kihasználására.
-
SaGaIn
senior tag
Kérdés...
Mennyi esélyt láttok rá, hogy a 12/24 magos Ryzen9 ben lévő letiltott 4 magból bármennyit is engedélyezni lehet mint anno a 2-ből 3-4 magossá moddolható AMD Phanom procik esetén...
-
DudeHUN
senior tag
Szerintem meg mivel ugyanaz a foglalat nekünk csak az lenne a jó, ha minden azzal kompatibilis CPU-t támogatna. Csak ugye a spórolás és az új termékek tolása megy itt is.
Ez a régi lapokra béta BIOS marhaság is nevetséges valahol. 2 év ilyen szintű support ma már extra? Nagyon engedékenyek vagyunk a gyártókkal. -
M@cika
őstag
Meglátjuk hogy alakul a BIOS meg az árak a nyár folyamán. Nekem amúgy tökre megfelelne egy karakteres BIOS is a B350-es lapra. Most azt gondolom csak jövőre váltok, a sima 1600 addig elég lesz.
-
skyrush7
aktív tag
Lehet csak én nem értem a logikát, de abszolút nem értem miért baj az, ha a vadiúj alaplapba nem támogatott a legelső generáció. Mármint, azért eléggé drága lesz az X570 a B szériához képest, miért venne valaki drágábban új alaplapot, ha processzorra meg csak a régire van pénze?
Szerintem pont fordítva logikus: ha valaki spórolni akar, akkor inkább megveszi a régebbi lapost, és egy új generációs processzort vesz bele.
Szerintem nem sok kivetnivaló van abban, amit az AMD tegnap prezentált, én személy szerint erősen fontolóra vettem az i5-4690 leváltását egy 3600-ra. -
komi77
senior tag
Szerintem várjuk meg az új lapokat. Ebben a formában nekem se bejövős az új platform. Majd kiderül ha már kaphatóak, hogy mi lesz.
-
törölt tag
-
ttt
senior tag
Gondolom amúgy sem lesznek az új chipsetes lapok olcsók, akkor meg mi a faxért nem raknak bele nagyobb méretű bios-t? Ez amolyan sz.rrágás. Rányomnának +10%-ot az árra és kalap - még a gyártók is jól járnának.
Az Asrock rokonszenves ezzel a karakteres bios változattal. Amúgy is felesleges a gui, mert - a tuningosokon kívül - egyszer belövöd aztán a fene se akar bios-t buherálni minden nap. Max profilt váltasz, de arra meg már megint nem kell a bios.
Az persze biztos, ha benevezek egy ilyen új lapba teszek mellé olyan procit is ami ki is használja. Én olyan ösztönzés szagot érzek emögött a döntés mögött, de még mindig tisztességesebb, mint amikor megszívattak az S939 foglalattal, akkor váltottam is a kékekre vissza...
-
pandras83
őstag
MSI B350 PC Mate megkapta az új mikrokód beta verzióját ma reggelre. Elvileg Zen2 ready mostantól, kérdés hogy elbírna a vrm egy 105 wattos 8magos R7-et... Lesz itt valaki aki hasonló mezei B350-es chipsettel vállal egy R7 3700X-et például?
-
törölt tag
B450M lapom van, de egyenlőre elég a 2200G. Kb. 5 év múlva váltok, addigra kiderül, hogy lesz e 25000-em új lapra, a proci mellett...
-
törölt tag
csabito
msi x370 sli plus-om van es szinten kint van az uj bios:
"
Description
- Update AMD ComboPI1.0.0.1
- Support new upcoming AMD cpu.
Note:
Do not update the BIOS when using the cpu listed below.
A8-9600/A6-9500E/A6-9500/A12-9800E/A12-9800/A10-9700E/A10-9700/970
" -
Plexicushio
senior tag
B550-et a népnek!
-
törölt tag
válasz
#38075904 #24 üzenetére
Ez totál felesleges intel-lover szájtépés volt, amit nyomattál
Amiről a te linked származik, annak lapnak ....:
Tessék, pontosan annak a lapnak a jelenlegi processzor támogatása és minden adott processzorhoz, az ajánlott BIOS verzió :
[link]...de ezen kívül említették már a b450 lapot is.
Tehát, hol a gond? Közel sincs semekkora, ellenben, mint inteléknél....Sajnos, ezúttal nem nyert. Kérem próbálkozzon újra!
-
-
Geller72
veterán
Na végre, ezt már vártuk, de nagyon. Túl nagy volt a ködösítés..
AB450 lett a tuti befutó öszvér deszka.
.
-
törölt tag
Akkor kaszálták a b550- t, és új lapok lesznek b450 szerelve?
-
Foglalt név
addikt
Szerintem a Cinebench a ludas, az Intel is megmondta!
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
Egyébként mennyivel kerülne többe, ha dupla akkora bios rom chipet raknának a lapra?
-
-
törölt tag
Szerintem azért akarna, mert az amd-sek erre tépik.
Hogy ó hát intel uj alaplap minden generációnál??? Mekkora ótvar egy cég.!!!
De amikor amdnél esik meg
akkor HÁDE KIJAKAR OLYAN cépéjut peletenni hát nem izs értem.
Ennél már sokkal hamarabb beállt a káosz, csak nem nagyon publikálódik, már egy x470 es lapnál is az A12 - stb szériák kiestek a gyíkba rég, és ott meg is állt a bios support.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X470-AORUS-ULTRA-GAMING-rev-10#support-dl-bios
F30 tól no bistrol nyalóka.
Note: Due to BIOS ROM size limited, no Bristol Ridge APU supportCsak hát ugye nemhangzik olyan jól, meg álom dőlne össze.
-
schwartz
addikt
Csak azt nem ertem miert nem lehet kilapatolni a BIOS-bol azt a nyomorult hasztalan GUI-t.
-
válasz
andy19770128 #20 üzenetére
A hivatalos supportról volt szó. Annak örülök, hogy a Gigabyte-nál lesz támogatás, remélhetőleg más gyártók is követik majd.
-
andy19770128
aktív tag
hát rákérdeztem a Gigabyte tech supportnál és ők azt állitották hogy béta verzióban készitenek megfelelő mikrokódos biosokat kifejezetten a 2200 as és 2400 as ryzenekhez. A amd ajánlása nem kötelező. Az asrock azt nyilatkozta hogy készitenek classik bios dizájnal (nem garfikus alapú) biosokat amik támogatjáka teljes pelettát.
-
VirsLee
őstag
Az inteles híreknél azt szoktuk nehezményezni, hogy kijön egy új proci, ami nem lesz jó az előző foglalatba. Még akkor se, ha ugyanaz a foglalat
Ha valaki vesz 40-60e forintért egy jó alaplapot, szeretné, ha azon belül még tudná fejleszteni a processzort úgy, hogy nem kell új alaplapot vennie...
Szóval a régi alaplap tulajdonosoknak fáj, hogy az új procival nem kompatibilis, nem az új alaplap tulajdonosoknak fáj, hogy a régi procival nem kompatibilis. Nagyon más a kettő. -
válasz
andy19770128 #17 üzenetére
ismét idézem a cikkből:
"ezek az alaplapok már nem támogatják az első generációs Ryzeneket, vagyis a Ryzen 1000 sorozatú CPU-kat, illetve 2000 sorozatú SoC APU-kat." -
DudeHUN
senior tag
Akkor mondjuk igazán morcos leszek, ha ősszel amikor megvenném a 3000-res Ryzenem az nem menne a X370-es Croshair lapomban. Nem kell az XFR 2. Csak támogassa és tudjam finomhangolni.
-
Oliverda
félisten
Az X570-nek lassan több a hátránya, mint az előnye.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megmondták mi a probléma, egyszerűen nem fér bele az összes Ryzenhez kellő mikrokód a jelenleg használt bios chipekbe, így valaminek mennie kell.
A régi CPU-hoz bármikor fogsz tudni venni picit régebbi lapot... Egy olcsóbb B450 lap megoldás minden problémára. Hol van itt a gond?
-
Eléggé meglepett, hogy nem támogatja a 2xxxG APU-kat se az 1xxx Ryzenek mellett. Gondolom a Bristol Ridge támogatás is ugrott.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A B450-nek lesz megfelelője az X570 mellett? Szóval lesz B550?
-
gothic20
aktív tag
Igazság szerint mért akarna valaki egy X570-es lapba rakni egy 1xxx szériás procit. Nem nagy érvágás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az X570-es modelleknél az első generációs Ryzeneket el kell felejteni, viszont az A320-nál az új generáció van kizárva, legalábbis hivatalosan.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest