- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS blog: B650 alapokon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
-
Aprósólyom
addikt
Egyéni preferencia. TV-zéshez egyik se lesz rosszabb vagy jobb a másiknál. Ha utálod a madzagot és leszarod az akku időbeni degradációját és a töltésre is hajlandó vagy figyelni akkor jó lehet a BT, de szerintem mindig az egyszerűbbet kell preferálni, amíg egy nyomós érv nincsen a plusz szolgáltatás/bonyolítás mellett.
Ha mondjuk idősnek kell én ilyet klasszikus felépítésűt vennék vezetékesből:
Panasonic RP-HT090E
Azért jó szerintem, mert a felépítéséből fakadóan pille könnyű, nem nyomja le a hajunkat, nem nyomja a fület, miközben kényelmesen tud szellőzni a fülünk. (Nekünk van még ilyen klasszik fülesünk, csak 1,2m változatban. Nagyonkényelmes és a hangminősége is tökéletesen megfelelő TV-zéshez.)
Mivel nem zárt így a külső zajkokat is lehet hallani, illetve ha szólnak a TV-zőhöz. (Szükség lehet rá.) -
Aprósólyom
addikt
Valakinek van tapasztalata ezzel? Még elfogadható áraú cuccnak tűnik a probléma orvoslására.
Mac Audio PrivatEar Hordozható sztereó hangszóró | Euronics Műszaki Webáruház -
"Dobom is ki a pc-met, mert a galád nem kapcsolja ki-be magától a monitorokat és a hangfalat,...."
Ne tedd!
Egyrészt a az írás tévéről szól és nem pécéről. Másrészt Nem a pécé hibája, ha nem tudja kikapcsolni a külső hangeszközt. Mindamellett lehet automatizálni a kapcsolgatást egy master - slave szolgáltatás nyújtó elosztóval. Például.PS (utóirat):
Elnézést kell kérnem tőled!
Nekem nincs vau - vaú abba, hogy te mit dobsz ki.
Sorry!
Ha kidobod, hát kidobod. -
zseko
veterán
válasz
Hieronymus #11 üzenetére
"Nem tudta ki-be kapcsolni a tévé. Nem akartam megszokni az eszközök külön - külön kapcsolgatását. Vettem egy modern AV erősítőt."
Dobom is ki a pc-met, mert a galád nem kapcsolja ki-be magától a monitorokat és a hangfalat, így kénytelen vagyok saját magam négy! gombot is megnyomni, ami akár nyolc másodpercembe is kerül, ráadásul mindezt naponta kétszer! Micsoda fertő, micsoda elavult dolog!
-
Crus
őstag
Szerintem meg egyszerűen kapcsoljon arra a csatornára a "paraszt" ahol FM rádió van és hallgassa. De nem hallgatja, mert az emberek nem a tv-n hallgatnak rádiót, hanem a rádión.
Egyébként az értelmesebb szolgáltatók kínálatában még itthon is benne van az FM adás, hát még odakint. Ez a történet egyik fele. A másik fele meg a bármilyen fej/fülhallgató.Nekem nem egy idősebb ismerősöm van, akiknél pontosan ez az igény merült fel és az összes eljutott arra a szintre, hogy:
a, Olcsójancsi megoldás: Jack hosszabbító + fülhallgató
b, Költségesebb megoldás: Wireless fejhallgató.Akadt köztük 78 éves is, aki a "b"-t választotta.
Jó is az a termék, ami olyasmire kínál megoldást, ami már rég lejátszott meccs.
-
csibe1
addikt
válasz
Hieronymus #11 üzenetére
"Nem tudta ki-be kapcsolni a tévé. Nem akartam megszokni az eszközök külön - külön kapcsolgatását. Vettem egy modern AV erősítőt."
Valahol ez is érthető, de szerintem kezdünk túlzottan elkényelmesedni.
Nekem nem gond ha két eszközt vagy hármat kell bekapcsolni,
hogy tudjak tévézni, filmet nézni.
Az viszont már bosszantó, hogy ha még utána szórakozni kell, mint pl. a bluetooth-nál; mert nem kapcsolódik automatán, és akkor ki-bekapcs vagy menüben keresgélés. -
PROTRON
addikt
40k hufért én már elvárnám hogy valamilyen módon érzékelje ha telefonon vagy kapucsengőn valaki keresi az illetőt.
Valamint tényleg gyászos a 8 óra aksi üzemidő ekkora méretű készülékné.
No meg a transzmittere mit is tud? USB-ről kapja a tápot, tehát legalább annyira modern TV kell hozzá? Pont az lenne a jó ha a régebbi TV-kel is használni lehetne... -
csibe1
addikt
"A célközönség az idősebb korosztály. Nekik nem feltétlen van BT a tv-jükön.
Nagy valószínűséggel már lecserélték a crt tv-t, de vszínű valami totál alap modellre."Szerintem te az itthoni idősebb ismerősök körülményeiből indulsz ki; Japánban kicsit más lehet a helyzet.
Szóval ez így maximum tippnek volt jó a többi hasonló hsz-el együtt. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #12 üzenetére
Utálom, hogy nem tudok gépelni ezen a billentyűzeten....
-
Aprósólyom
addikt
Mostanság én is keresem az alternatívát, de egy sima hordozható speaker szerintem nem a legjobb megoldás. Mert még mindig viszonylag távoli lesz a hangforrás és még mindig böltötnei kell a nagyott hallónak, hogy hallja rendesen.
Szerintem a Bose féle soundwear lenne a jó, csak az nagyon drága erre, alternatíva meg nem nagyon van már, mert kifutottak. Vagy van még 10 000 full noname ebayről...
-
Hát,,,, a hordozhatóságnak nem sok jelentősége van, ha a tévé hangosítása a komoly szempont.
Az akkumulátor csak probléma forrás. Rádiót vagy bármi mást is lehet hallgatni a tévéhez használt helyről."1-2 nap tévézés után, ahogy megint hallják rendesen a dolgokat, hamar meg is szokják ezt a plusz kütyüt,"
Persze. meg lehet szokni. Tavaly kaptam egy HK házi-mozi rendszert ajándékba. Kicsit régi, ám alig használt készülék volt. Nem tudta ki-be kapcsolni a tévé. Nem akartam megszokni az eszközök külön - külön kapcsolgatását. Vettem egy modern AV erősítőt.
Azt gondolom az idősek esetében méginkább az egyszerű használat irányába kell fejleszteni.
A nagymama 82 éves. A közelében van egy Echo dot, Alexa kompatibilis hangeszköz. Tudja hogyan kell használni. Évente 2-3 alkalommal zenét játszik le vele. De ennyi. -
Sinesol
veterán
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
Már hozzászoktak, hogy nem szólhat valami minden beavatkozás nélkül, mivel nem jó a hallásuk, épp erre kell ez a kiegészítő cucc. 1-2 nap tévézés után, ahogy megint hallják rendesen a dolgokat, hamar meg is szokják ezt a plusz kütyüt, mert jelent annyi pluszt, na meg rádiót is kivált, mégy egy dolog, ami miatt amugy is használnák. A problémát egyébként leginkább a hosszu töltés/gyenge üzemidő jelentheti, még én is simán elfelejteném, hogy mindig töltőre kell dobni, plusz a három óra töltés is nagyon sok idő, ha épp nézni/hallgatni akar valamit az ember. Jóval nagyobb akksi kellene bele, vagy valami egyszerűen cserélhető.
-
"...Szerintem ez a termék pont jó nekik."
Nem jó. A jó termék számukra a "láthatatlan". Ha bekapcsolják a tévét, akkor minden további beavatkozás nélkül szóljon mellettük a tévé hangja. Nem fogják tekergetni, kapcsolgatni. Ha mégis akkor könnyen problémába ütközik a tévére történő visszaállás.
-
siposz
aktív tag
Mint előttem is írták, a BT kapcsolódás néha nekem is az agyamra megy, nemhogy az idősebb generációnak. Aztán ha esetleg felhívnak miközben 300 km távolba vagyok, hogy miért nem szól a BT füles/hangszóró, akkor ott vagyok meglőve.
Egy stabil mindig működő kapcsolat teljesen más tészta.
-
geratn
tag
Én nagymamának sima pc hangszórót használok, középkategóriát, szigorúan tekerős hangerős kivitelt, hosszú 3m jack kábelen elvezetve. Pont most érik a csere neki, mert már szétküldte, sokkal jobb mint a fejhallgató, mert azt az idősek nem szeretik, nem komfortos. Szinte fejmagasságban használja és nagyon szereti, enélkül nem is hallaná a tv-t már.
-
waccamár
senior tag
A célközönség az idősebb korosztály. Nekik nem feltétlen van BT a tv-jükön.
Nagy valószínűséggel már lecserélték a crt tv-t, de vszínű valami totál alap modellre.Ráadásul a saját példámból kiindulva a bt sem idős-barát.
Nekem pl samsung tv + logitech bt hangfal van. Ahhoz, hogy működjön, előbb a tv-t kell bekapcsolni, majd a hangfalat. Utána figyelni kell a kb. 5 mp múlva felugró ablakot és le kell ok-zni a kapcsolódást. Ha nem nyomsz rá, akkor bóklászhatsz a menüben. Ha a tv kikapcsolása után a hangfalat bekapcsolva hagyod, akkor vagy ki-be kell kapcsolni utána, hogy kapcsolódjon ,vagy egyből menübe kell mászkálni. Szóval folyamatosan buzerálni kell.
Agyrém komolyan.
Az időseknek ennél egyszerűbb megoldás kell. Szerintem ez a termék pont jó nekik.
Persze az ára más kérdés. -
mad823
őstag
Szerintem ma már kb. minden TV-n van bluetooth hangkimenet, tehát egy húszforintos bluetooth hangszóró pont ugyanezt tudná...
-
törölt tag
Csak kiváncsiságból elolvastam ezt a cikket hogy mi ez, erre látom ezt a megmagyarázó kommentet hogy miért is szar.
Rákerestem arra amit írtál. FM adót hol veszek és mennyiért? hogyan kötöm a tv-re? Kell még egy rádió is. A japán átlagfizetés gyors google után minimum háromszorosa a magyarénak. szóval olyan 13 ezer forintba kerülne ha nálunk lenne. Annyiból az általad kitalált cucc sem jön ki, és ez legalább célhardver.
tehát akkor várom a megfejtésed hogy miért legózzon a paraszt az álatlad összeállított szettel , hangoljon, kábelezzen, mikor itt egy szett amiben minden van.
Egyszerűen ajálnhattál volna vezeték nélküli fejhallgatót is. Bár ez még mindig nem az.
-
PDA_FAN
tag
-
ha5abe
csendes tag
Egy, a TV-hez csatlakoztatott 2-3 ezer forintos FM adó + hagyományos FM zsebrádió megfelel a célnak.
A nagyothalló a zsebrádióba csatlakoztathatja a fülhallgatóját és nem zavarja a többieket.
A piacon kapható kis teljesítményű FM adók esetében, kb. 100 méter a hatótávolság, ezért még a mellékhelyiségbe, a konyhába, vagy a kertbe kisétálva is hallhatja a TV adását.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A rádiós technológiát használó, fülhallgató-kimenettel megtámogatott Owltech OWL-TMTSP01 külsején is látszik, hogy kinek szánják.
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest