Tévékihangosító időseknek, egyenesen Japánból

A rádiós technológiát használó, fülhallgató-kimenettel megtámogatott Owltech OWL-TMTSP01 külsején is látszik, hogy kinek szánják.

Japánban nagy hagyománya van a kifejezetten időseknek szánt termékek fejlesztésének. Tipikusan ilyen szerkezet az Owltech által gyártott OWL-TMTSP01, amelyet azoknak terveztek, akinek már nem az igazi a hallásuk.

Owltech OWL-TMTSP01
Owltech OWL-TMTSP01

Ez a masina tulajdonképpen egy tévékihangosító, amelyet a felhasználónak maga mellé kell tennie, és abból szól a hang, így az is élvezheti a műsort, aki egyébként normál hangerő mellett ebből már nem sokat hall. Így nincs szükség arra hogy üvöltetni kelljen a terméket, ami zavaró lehet a családtagok, lakótársak, szomszédok számár. A készüléken található fejhallgató-kimenet is, ami szintén nagyon hasznos lehet. Az adatátvitel vezeték nélküli úton, rádiós kapcsolat (2,4 GHz) révén történik, vagyis a televízió hangkimenetéhez egy transzmittert kell csatlakoztatni. Az üzembe helyezés pofonegyszerű, nincs szükség semmilyen komoly elektronikai szakértelemre, a hatótávolság pedig 30 méter, ami kellően soknak tűnik.

A kialakításán is látszik, hogy az időseket célozták meg vele, hiszen méretes tárcsákat és gombokat alkalmaztak az érintésérzékeny kezelőpanel helyett. A készülék akkumulátora 8 órányi működésre elegendő energia eltárolására képes, miközben a töltési idő három óra. Az OWL-TMTSP01 tartalmaz egy FM tunert, így rádiózásra is használható, ára pedig 14 280 jen, azaz mintegy 40 000 forint.

Előzmények

Hirdetés