Új hozzászólás Aktív témák

• Peter13

senior tag

válasz -szp- #13 üzenetére

Egy normális termosztátnak én is örülnék :)
    De látod, ez is onnan kezdődött, hogy "de jó lenne ha...", és nem onnan hogy itt egy okosóra mert meg tudjuk csinálni, remek, akkor ezt most mire is használjuk (találjunk ki élethelyzeteket amikben ez jó fog jönni, aztán győzködjük az embereket hogy ez az ő életükben is jelen van, pl).

Az ipari felhasználást maximálisan megértem (az állattenyésztőket is, simán), ott minden százalék megtakarítás fontos a nagyságrendekkel nagyobb lépték miatt...de ott is az igény volt előbb, és nem fordítva.

Mielőtt valaki az almával meg az igény teremtésével jönne: táblagépre pl volt igény (sőt igen sok próbálkozás is), csak pont a felhasználói élményre tettek, almáéknál meg ugye ez az első (egyébként nagyon helyesen...pedig utálom szegényeket, de nagyon ;] viszont ezt jól csinálják), és mivel nem engedtek az igény kielégítéséhez szükséges élményből (pedig eléggé lehülyézték őket, meg mondták hogy lehetetlen, megsatöbbi), lenni belőle nagy siker.

Természetesen ez egy kölcsönhatás, és persze hogy az elérhető technológiának fontos szerepe van az innovációban, de ha csak az teremti vagy motiválja az innovációt (és én mostanában egyre inkább ezt látom), akkor az nyögvenyelős less, na.

Példa: ha éhes embereknél egyszercsak bevezetsz egy új hiperszuper kajagyártási megoldást, imádni fognak (megoldottál egy létező problémát). Ha jól táplált és jól ellátott emberekkel teszed ugyanezt, lehet hogy egy részük elfogadja (mert pl olcsóbb vagy kényelmesebb vagy nagyobb választékot ad vagysatöbbi), de a többség inkább valószínűleg azon fog gondolkodni, hogy ok, ezmindszépésjóéshasznosmegminden...de mi a fenét csináljuk ezzel a rengeteg felesleges étellel :F (ezen analógia mentén jelenleg tömik az embereket, mint a libát :D )

Új hozzászólás Aktív témák