Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
nálam elég sok minden úgy lett kialakítva hogy tudjak aludni a gép mellett, ezért tartom nagyon fontosnak a hangját. zalman tápom nem hallom, vga passzív, proci passzív, 4 8centis van a gépben 5 volton, viszlát. vinyók gumikon... szal fincsi és a zalman ezt nem rontja el. ez megtenné.
-
Pharaoh
aktív tag
Nekem egy 500W-os változat van és egyálltalán nem tűnik hangosnak, Kb olyan mint a többi 12CM-es ventim. Bár lehet azért érzem halknak mert nem cseréltem még le az intel gyári hűtést.
-
venember83
nagyúr
Ugy nez ki egyre tobben (lasd GlacialTech most megjelent tapjai) elkovetik ezt a hibat, jo a tap, de hangos...
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
válasz
horvathkrisz #11 üzenetére
pontosan ezt akartam írni a ,,jó öreg'' 500W-os bluestorm, 17990 ÁFÁ-val halk is az is 85% körül van és figyelve az új tendenciát prociknál főleg hogy egyre ksiebb fogyasztás is cél, akkor az az 500W-os bluestorm vízhűtést optikai tuningot sok hdd-t dvd olvasót el bír nekem és messzenem a határon van használva, szóval még halk is, következő tápom nekem is bluestorm lesz
-
horvathkrisz
addikt
Ha már 500W, FSP Bluestorm, 18 ezerért...
-
Tyberius
aktív tag
Loha: Sorry, egy kicsit le vagyok maradva...
Nagyságrendileg akkor is stimmel, amit írtam.
rudi: A kis tápra vonatkozó kérdés inkább költői volt. Egyértelmű, hogy többet lehet érte kérni, a gyártási költségről viszont egy szó nem esik a cikkben.
Kalandor: Tápot nem eladásra veszek. Mi okom lehetne arra, hogy eladjak egy 430W-os tápot?Az tény, hogy környezetkímélő. Mondjuk lehetne kicsivel még környezetkímélőbb, ha lehetne kapni kisebb teljesítményűt, hiszen a táp minden egyes alkatrészének előállítása környezetszennyezéssel jár, minél kevesebb/kisebb cucc van benne (természetesen nem a megbízhatóság, hanem a max. teljesítmény rovására), annál kevésbé környezetszennyező.
És amit már többen említettek, a táp zaja... bár nem tudom összehasonlítani, de az biztos, hogy a chieftecem effektíve hangtalan (és nem azért, mert a gép többi része annyira zúgna, erre érzékeny vagyok). Huszonharmincezer forintból nem jönne ki egy halk ventilátor? -
NoLF
veterán
nagyon szép, nagyon jó, kicsit drága, és nem halk!
tápvásár előtt állok, de ez kimarad az életemből... am ia Zalmanomnál hangosabb, az már ki van csukva. -
CriticalHit
addikt
Jó teszt, jó táp de drága, ha belegondolunk, hogy az FSP 400-as Green tápja 15K-ért vihető.
Mod: A 430-as, hiszen a nagyobb testvérek csupán parasztvakitásra valók.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
macilaci78 #1 üzenetére
Élettartam garancia elektrolit kondenzátorokra, amik bármit csinálsz, akkor is kiszáradnak...?
-
Hun'reeth
őstag
Kár, hogy a green-ségbe a zajártalom már nem fért bele.
-
Tyberius
aktív tag
Szép és jó, bár kétlem, hogy megérné az árát. Sőt, igazából a célját sem éri el.
Kiszámoltam, hogy mennyi pénzt lehet vele spórolni egy átlagosan 200W-ot fogyasztó gép esetében, ha a mérések szerint kb. 75%-os hatékonyságú, Delta belű Chieftec 350EB-t kicseréljük egy ilyenre.
Ugye 200W leadott teljesítmény mellett a Chieftec 200/0,75 = 266W-ot vesz fel a hálózatból, míg az iGreen 200/0,85 = 235W-ot. A különbség 31W, ez egy év alatt 271 kWh, ami 26 forintjával számolva 7060 Ft.
Tehát ennyit lehet spórolni a villanyszámlán, ami kevesebb, mint a csifi és a legkisebb iGreen közötti árkülönbség. Természetesen ezek a tápok azért tovább bírják 1 évnél, de a többség nem is használja őket 24 órában (vagy ha igen, azok a gépek jóval többet vannak idle állapotban, így az átlagos fogyasztásuk alacsonyabb).
Persze beszélhetünk környezettudatos gondolkodásról, hogy a megtakarított energia értéke nem csak pénzben fejezhető ki. Ez esetben viszont meg kell kérdeznem, hogy miért kell ennyire túlméretezett tápokat gyártani? Az átlaggépnek elég lenne a 300-350 wattos modell is, akkor miért nem gyártanak olyat? Ez is pazarlás. -
macilaci78
nagyúr
Grat a teszthez!
Az élettartamra kíváncsi vagyok, ennyi pénzért nem járna élettartam garancia?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Cooler Master új, iGreen tápsorozata nem a kilowattos határt feszegeti, hanem a gazdaságosságot helyezi előtérbe.
- Megújult a PROHARDVER!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eredeti játékok OFF topik
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- További aktív témák...
- Evga supernova 550w moduláris tápegység
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterAir MA824 Stealth CPU Hűtő!
- Fractal Design Torrent Compact White RGB TG Clear Tint - Beszámolok
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest