Új hozzászólás Aktív témák
-
green dude
tag
Amúgy erről a témárol nekemis az a véleményem, hogy nem igazán éri meg. Konkrétan: a legfelső kategóriában sem, ugyanis 1 8800 GTX 2560x1600-ban oblivionban produkált átlagban 45-50 körüli fps-eket. SLI-vel 56 körül volt ha jól emléxem. Akkor meg mi a frásznak az egész, 40-50 pont elég egy játéknak, semmi szükség többre. Pl. én is játszok 1 csomó új játékkal amik mennek 50 felett is, de azért nem fogom pl húzni a rendszert, vagy venni még 1 karcit, hogy kicsaljak még belőle pár fps-t. Konkrétan azt akarom kihozni, hgyha már tuningra vagy sli esetleg cf-re van szükség, hogy jól menjen 1 gama, akkor már uis cserélni kell a cuccokat.
-
finest
addikt
Tisztelettel legyen szólva, de há' mindek vennénk már két dx9-es karit??? Inkább ások egy gödröt és eltemetem a lét. Nem késett meg ez a teszt kicsit?
-
green dude
tag
Igen jól tudod, ez így van. De teljesen felesleges a jobb mellé berakni 1 rosszabbat, vagy fordítva. Illetve pontosítanék, radeon x1...-tól már mindeggyik cf kompatibilis,csak az 1ik karinak cf editionosnak kell lennie. Remélem érted mire gondolok. Ez a radeon x2...-től megszűnik.
-
petard
csendes tag
úgynaz a széria pl. X1950 és X1900, erre gondoltam. De egyre furcsább amiket olvasok az ATI honlapján:
4. What is the difference between CrossFire Ready graphics cards and CrossFire Edition graphics cards?
CrossFire Edition graphics cards include a “compositing engine” chip on-board. This chip takes the partially rendered image from the CrossFire Ready graphics card, and merges it with the partially rendered image from the CrossFire Edition graphics card. The result is a complete frame rendered at up to twice the performance of a single graphics card.
Current high performance pairs require a CrossFire Edition graphics card and a compatible standard Radeon (CrossFire Ready) graphics card from the same series.
The new ATI Radeon X1950 PRO and X1650 XT cards use an internal CrossFire Interconnect.
Other configurations have two CrossFire Ready cards enabled by software.
Nekem csak CrossFire Ready kártyám van. Akkor most kellene egy olyan kártya ami 1300-as szériájú és CrossFire Edition. Lehet nem éri meg a fáradságot az egész, annyi pénzem meg nincs, hogy 2 szuper erős kártyát vegyek, főleg hogy nem játékra használom a gépet. -
mirrmur
aktív tag
válasz
Tuco Ramirez #38 üzenetére
azért ez nem teljesen egyértelmű szerintem. az SLI/CF lapok nem drágábbak annyival mint ahogy Te azt látni véled...
-
Tuco Ramirez
őstag
Abszolút egyetértek. Az SLI/CF tiszta pénzkidobás . Egy felsőkategóriás VGA kártya jobb vétel (és egyben olcsóbb is, mivel nem kell SLI/CF alaplapra külön költeni) mint két középkategóriás. Ez még akkor is igaz lenne, ha a driverek kifogástalanok lennének SLI/CF-ben és a játékok is mind támogatnák ezt a módot. A csúcskategóriás VGA-k halmozása meg azért értelmetlen, mert azokból rendszerint (az extrém magas felbontásoktól eltekintve) egy is bőven elég minden játékhoz max. grafikán. Persze akinek túl sok pénze van és kínjában már nem tudja mire elkölteni...
-
petard
csendes tag
Na igen (elmúltam 18 már 12 éve
) az ötlet nem rossz. Különben lehet két különböző kártyát használni, csak nem teljesen világos, hogy miket lehet összerakni (pl. olvastam, hogy csak úgyanazon szériát). A CF úgye master - slave módban müködik, tehát valószinüleg be lehet állitani úgy, hogy ne teljesítmény csökkenés legyen a vége. Bár az sem kizárt, hogy jobban járok, ha más hardver elemet gyorsitok a régi kártya árából.
-
törölt tag
azért két 8600 gt az barátok között is 60k alatt van, mondjuk gigabyte tól, a legolcsóbb 640-as GTS 640 megával meg valamivel 100 fölött, de asustól is 99. 320-as van olyan 70 körül most, de az inno...
szerintem sem jó beruházás most az SLI, szerintem viszont akkor lehet értelme ha most az ember beruház egy komoly lapba, egy jobb kariba, pg 320-as GTS és ha kell később még akkor is vehet mellé egy komoly darabot. Addigra talán megoldják a driver gondokat is, de ha 3 év alatt nem tudták megcsinálni, akkor nem sok reményt fűzök hozzá... -
mirrmur
aktív tag
illetve félreérthető: 1280x1024-ben gyorsabb, az felett már erősen visszaesik a teljesítmény.
-
mirrmur
aktív tag
nekem 2x8600gt van gainwardból egy 8800gts 320mb után... Tapasztalat: GYORSABB mint a 8800GTS egészen 1280x1024-es felbontásig max 4x-es élsimitásig (itt kb egál) ami tapasztalkat: a minimum framerate szinte minden esetben magasabb mint az egy 8800gts esetén, a maximum viszont alacsonyabb...
(BF2, 2142, STALKER, Prey, Oblivion).
ÉS AMI FŐ kb 10E Ft-al olcsóbb a két 8600gt mint az egy 8800gts... Úgyhogy lehet okoskodni, de ahol megy az SLI ott jobb választás a 2x8600gt mint a 8800gts, főleg annak aki ''normál'' TFT-n gémel (normálon én az 1280x1024-et értem).
És belőlem nem a hinni akarás vau vau hanem a tapasztnyalás.
Uff. -
MZsoltee
veterán
Akkor vegyen drágább vga-t, vagy menjen és rúgjon be egy jót az x1300pro árából, ha elmúlt már 18 persze
Tényleg van 7-8k különbség!De akkor ha már muszáj megmagyarázom, kimagyarázom, ne 8600GT-t hanem 7900GS-t (galaxy super 33k) vegyen a nép! Különben azt akartam érzékeltetni hogy a vásárlók még a magukat hozzáértőnek is tartók néha nagyon szarul választanak ár teljesítmény arányban!
[Szerkesztve] -
Zotya84
őstag
NFS MW-C: nVidia - The way it's meant to be play... Jó vicc :-))
Én egyébként azt mondom, hogy lehet, hogy megéri SLI/CF deszkát venni, mert lehet, hogy egy-két hónappal később lesz még vkinek egy kis plusz pénze, és akkor beletehet még egy kártyát, és lehet hogy jobb lesz. -
MZsoltee
veterán
Végülis érthető, hogy nem megy az SLI CF téma! Gondolkodjunk el hiszen ha 2 8600GT jobb lenne mint egy 8800GTS 320as, akkor minek érné meg a gyátónak 8800GTS-t csinálni? A rosseb se venné! Bár lehet. hogy mégis, ki tudja?!
Most is veszik a 8600GTket meg a GTS esket amikor ua pénzért ott a jobb gyorsabb ugyan nem DX10es x1950pro és xt...
-
M@trixfan
addikt
-
petard
csendes tag
Remélem nem teljesen off. Úgy tudom, hogy a CF támogatja a nem egyforma kártyák összerakását is. Persze mind a kettő CF kompatibilis kell legyen. Szivesen látnék egy olyan tesztet is amikor két különböző kártya szerepel. Konkrétan én a jövőben azt tervezem, hogy a jelenlegi CF kompatibilis kártyám mellé (X1300PRO) vennék egy erősebbet igy nem kell megszabadulnom a régi kártyámtól. Az a baj, eddig senki nem számolt be ilyen irányú tapasztalatról. Valaki ?
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
pedig már nem új dolog az SLI (van már vagy 3 éves nem?)és mégis mennyire szar.
8600GTS SLI? baromság, akkor inkább ráteszek egy 10-est aztán ott a 8800GTX. 2 8600GT? még olcsóbban ki lehet jönni egy 640 mb-os 8800GTS-sel. 2 X1650xt? kicsit több pénzért miért ne egy 320-as 8800GTS? egyedül annak aki megeheti 2 8800GTX lehet megfontolandó, de az alatt az összes variáció értelmetlen szvsz -
MZsoltee
veterán
válasz
t72killer #20 üzenetére
8800GTS re gondolsz és abból is a 320MB-sra nem? Mert az 70k és a 2 x1950pro is kb 70k! Amúgy tényleg igazad van jójó, hogy kitalálták csak nem megérős, ahogy lentebb írták akkor van értelme ha valaki csak későóbb veszi meg a 2. karit, csak akkor az elején kidob az ember + néhány ezrest az SLI-s lapra...
-
Kain
senior tag
Grat a teszthez,a megszokott PH! minőség,köszönjük,az olvasnivalót!
Azt szeretném megtudni,h a SupCom-ban a beépitett videot,amivel mértek azt h találom?Égre földre kerestem benne,de nem..........
Előre is kösz! -
Költségvonzatban 2db közép kari +egy SLI-s v CF-t támogató penge lap kerül annyiba, mintha egy profi karit vennék... Sztem sacc/kb 2db x1950PRO adná ki egy nV8800GTX teljesítményét - és 2x1950pro árából kapunk is 8800GTX-et. Ráadásul kicsivel több hely marad, és nem kell izgulni, h vajon 1 új játékban megy-e a CF vagy SLI.
Sztem csak azoknak ''éri'' meg, akik 30''/2560*1600ban akarják nyomni az Obiviont max grafikán... Oda kell két 8800Ultra SLI-ben, vízhűtéssel. (+1db 5találatos lottószelvény)
-
MZsoltee
veterán
Sorry CF vs SLI-re gondoltam! Csak elfelejtettem odaírni a ''CF''eket, és késöbb javítottam, Te meg hamarabb válaszoltál!
Amúgy érdekes lenne az is hogy külön-külön mit tudnak, csak akkor már nagyon sok adat lenne...
7600GT, x1650xt, 8600GT, x1950pro, x1950xt, 8600GTS, 8800GTS 320, 8800GTS 640, 8800GTX esetleg ultra is és akkor ezek még 2 karis változatban is: 18 variációvagy esetleg alapon és húzva is akkor már 36
és akkor az egészet megen dobhatnánk a fenébe mert kijönnek az ati közép dx10esek is...
De ne legyunk telhetetlenek nekem az a teszt is nagyon tetszett volna amit írtam(a mostani szerkesztett változat ahol árkategóriánként hasonlítjuk a karikat) -
MZsoltee
veterán
-
MZsoltee
veterán
Köszi!
Ezt a tesztett már láttam, azért örültem volna ha ebben a tesztben is szerepelnek a fentemlíttet karik, mert ahogy a cikkben is írják 2 havonta van új driver (akkor azóta a 3dikat éljuk mióta ez az általad linkelt tesztek készültek. Ez de hülyén hangzik azóta mióta), és teljesebb lett volna a kép az SLI és a CF viszonyáról ha hasonló áru karikat veszunk minden honnan! 2*8600GTS 100k 2*x1650xt 55-60k... Szóval hiányzik itt sok minden!
A teszt az én felfogásomben így lehetett volna jó:
7600GT SLI vs x1650xt CF
8600GT SLI vs x1950pro CF
8600GTS SLI vs x1950xt CF (itt az xt kicsit drágább(+5-7k) tehát azért kis távolságtartással kell kezeni az eredméyneket)
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
Igazából az lett volna a jó ha x1950pro-t is és esetleg egy x1950xt i s CF-be kötve is láthattunk volna! Mert ha az x1650xt ilyen jó, akkor kíványcsi lennék az Ati 256biteseinek a CF-jére is, ha már Nvidiásokét meg mutasztották
-
Zoli329
addikt
Hát nem is tudom. Esetleg ha vki vett 1 elég drága kártyát 1-2 éve és most használtan hozzájut 1 ugyanolyanhoz olcsón, talán megérheti.
De amúgy.
Ja és persze a 3dmark pontvadászoknak. -
lúzer
veterán
válasz
Stalker-2572 #7 üzenetére
Összehasonlítható a régebbi teszttel.
Igen soxor megverik a 8800-at.
Egyébként: Az lenne klafa, ha 2d-ben az egyik kártya nem is menne.
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Elképzelhető, hogy a tesztet később frissítjük egy 320 MB-os 8800 GTS-sel
Kettővel nem lehetne?
ps.: még mindig azon a véleményen vagyok, hogy SLI-nek nincs haszna kivéve, ha két csúcskategóráis kártyáról van szó és máskép nem lehet plusz teljesítményt nyerni -
Nantucket
tag
Vannak játékok amik nem támogatják a duplakaris megoldásokat. De miért nem úgy csináják a gyártók, hogy driverszinten átlátszóvá teszik a duplakaris megoldásokat, hogy ne a játéknak kelljen bíbelődni ezzel (és ezáltal ne állhasson olyan helyzet elő, hogy egy alkalmazás nemet mond az sli-re vagy a cf-re)?
-
KrAt
veterán
Jó kis teszt, grat hozzá
Még annó (6600gt) sli-m volt, azóta nem, de nem is nagyon tervezem... Inkább 1 erősebb kártya -
X@b3e
addikt
Épp a szoftveres támogatottság miatt gondolkodnak kevesen az SLi/CF megoldásokban, és úgy tűnik, hogy a gyártókat ez nem igazán zavarja.
Személy szerint én inkább egy durvább kártyát vennék, még ha valamivel drágább is, mint 2 ''kicsi'' SLi/CF mellett. Ezeknek a többkártyás rendszereknek akkor van értelme, ha megveszed a high endet, és abból kettőt -
HERR Z
veterán
Jó teszt. bár én egy x1950pro crossfire-t is szivesen láttam volt, az a kártya is szépet esett az utóbbi időben
de ettől függetlenül sztem mind az sli mind a cf felesleges, jobb az 1 erősebb kari ugyanazon az áron -
Sepiroth
csendes tag
Ami leginkább ellene szól az az, hogy ma már olyan gyorsan fejlődnek a dolgok és olyan gyorsan jönnek ki új csatoló szabványok, hogy mire esetleg venne az ember plusz kártyát már nem éri meg.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok játéknál gondok vannak és a teljesítményből is elég sok elveszlik.
Gyakorlatilag csak annak ér valamit akinek van annyi pénze , hogy kedvére elszórakozzon ezzel. De az ilyen ember is inkább vesz egy bika erős kártyát amivel úgyse nagyon tud 30 FPS nél lejjebb menni. MAjd 2 év múlva megint a legerősebet megveszi mert abban van directx 11 meg mindenféle és mert az már pci expres 2 es lesz
[Szerkesztve] -
shteer
titán
Elég nagy a szórás a különböző játékok között...
Az én konklúzióm: 2 db 8600GT ~ 59k vs 8800GTS ~70kinkább az utóbbi...
7600-as SLI-mmel meg voltam elégedve, hozta a tőle elvárt teljesítményt, probléma nem volt vele.
Jó móka volt, de egyben költséges vállalkozás is.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Középkategóriás NVIDIA és AMD videokártyákat teszteltünk páros konfigurációkban. GeForce 8800 GTS eredményekkel frissítve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest