- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
DisplayCAL-al valószínűleg működni fog, de az X-Rite szoftverrel, vagy mással, ami annak az SDK-ját használja, már nem biztos. (Azt hiszem a CalMAN kakukktojás, mert elvileg az X-Rite SDK-ra épül, de mégsem egészen a saját OEM i1d3 verziójuk miatt, ami gyorsabban mér, mint bármelyik, illetve lehet saját black/white-listája, hogy mit hajlandó működtetni.)
-
kuyarashi
őstag
A választ megkaptad.
Szerintem általánosságban irreleváns otthonra több százezres kalibrálót venni. Egyrészt kicsit aránytalan, ha mondjuk a monitor többszörösébe kerül, másrészt, ha a monitort nem munkára használja az ember, akkor biztos, hogy nem veszi észre a különbséget. Harmadrészt, pedig ha, nyomtatót nem kalibrálsz, úgymond feleslegessé válik ez funkció. Egyébként meg a i1D3 egy pontos és nagyon gyors műszer. Annyira kicsi hibaértékkel (deltaE) dolgozik, amit szabad szemmel már nem különböztet meg az ember a referenciától.
A Colormunki pedig szerintem ideális otthonra.(Egyébként kezdő vagyok a témában, de a fentiekben szerintem a többiek is egyetértenek. Ha nem, akkor javítanak.)
-
*Ropi*
félisten
Körtét hasonlítanak az almával: mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya a másikhoz képest: az i1Pro 2 aktív spektrofotométer, így passzív (saját fénykibocsájtással nem rendelkező médiumokat - pl. papír - is tud mérni.
Az i1Pro 2-nek a tónusmérése jobb, az i1D3-nak pedig a fekete szint mérése (ezért használom mindkettőt keresztbe profilozva, mert úgy adják a legpontosabb eredményt).
-
kuyarashi
őstag
Én is azt tudom mondani, hogy ez a szoftvertől függ, de kiegészíteném annyival, hogy a gyári programok is van, amikor jól jönnek. Mégpedig a hardveres kalibrálásnál. Ehhez persze a kijelzőnek is támogatnia kell a dolgot, ami viszonylag ritka.
99%, hogy te mindent szoftveresen fogsz kalibrálni, ebben az esetben pedig legjobb a DisplayCAL 3.3.2. Ha visszaolvasol a topikban, kiderül, hogy az újabb változatok nem pontosak. Reméljük ez változik. A 3.3.2-t lehet kicsit nehéz lesz megtalálni, úgyhogy ha ilyen gondod lesz, szólj! -
kuyarashi
őstag
Szia!
Nem, a ColorMunki Display-el szerencséd van. Idézem Ropit: "Amiről biztosan tudom, hogy nem kémiai alapú szenzorosak: X-Rite Colormunki Display, az X-Rite Eye One Display Pro (i1D3, EODIS3) és a BasICColor Discus (ár szerint növekvő felsorolás)."
Az igényeidhez szerintem bátran ajánlható ez az eszköz. Sok sikert hozzá! -
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Igen, kémiai alapon működő szűrői vannak amik alapból sem voltak pontosak (a fekete szinteket eleve rosszul méri és 200 Kelvinnel melegebbre húz a referenciánál), de ennyi év alatt (5-6 éve már nem is gyártják) 100%, hogy több nagyságrenddel pontatlanná váltak. A másik fele, hogy az újabb háttérvilágítás típusokra fel sincsen készítve, így azokkal nem tud mit kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- 22"-os Lenovo ThinkVision T2254pc, 1680x1050, HDMI-s monitor, garancia!
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- LG 27GL850-B monitor eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest