Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
ha ez nekem szól (nem derül ki) akkor egyrészt nem tanulok nyelvet mobilról, másrészt a kérdésed sem értem teljesen. ha nem nekem szól, akkor uff.
-
rumos14
nagyúr
folytatódik az off.
1. igazad van
2. ha neked ilyen lejátszód van, kédrdezek: majdnem megvettem a zasszonynak egy ilyet, de amikor kipróbáltam, nem hittem el hogy ilyen rosszul látható a kijelzője. szabad ég alatt - borús időben - csak úgy láttam bármit is, hogy a kezemmel erősen takartam a fényforrást. tudom, hogy oled, de ez normális? -
mrlujoak
veterán
Biza a Sony is ráírja az mp3 lejátszóira a Walkman-t.
Nekem NW-E003F mp3 lejátszóm van[link], és nem csak hogy ráírja, bele''marja'' a műanyag felületbe.
Ha képen nézed, akkor a hátlapon kersd a feliratot. A 3D nézete:[link]
A CD-mp3 lejátszómon is rajta figyelget a Walkman felirat: D-NE 700 [link]
mrlujoak -
bwoay
nagyúr
ja jogos! de a Walkman logo is elég, a lényeg, hogy fel van tüntetve rajtuk,
hogy ez még mindig a good ol' walkman (legalábbis a gyártó szerint)
míg Yepp logóról én nem tudok (illetve tudok róla, csak a lejátszókon nem látom),
meg ugye a K3-on még a gyártó neve is max valahol belül szerepel -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Szerintem is nagyon jó ez a két lejátszó, bár én azért kíváncsi lennék arra a SONYra is. Én valahol azt olvastam, hogy az is kezeli a bluetooth füleseket. Most akkor ez így van vagy sem? Apropó bluetooth fülesek. Szívesen látnék ezekről is egy tesztet, mint például: Platronics Pulsar 590A, vagy a SONY füleseiről. Vajon ezek hogyan muzsikálnak ezekkel a lejátszókkal? -
ponti_ak
addikt
-
zsiga667
addikt
Tesómnak K3 van, nekem Z5, előtte iPod nano 1st gen. volt. A K3 ronda élőben. Egyrészt nem tart egy hétig hogy szanaszét karcolódjon az egész, durvábban mint egy nano, másrészt az ujjlenyomatok is jobban látszanak rajta, végül pedig iszonyatosan gagyi műanyag az egész a fém hátlapos nanohoz képest. Emellett kezelhetetlen. Normális ember hüvelykujjal nyomkodja az ilyen alakú lejátszókat, ezeket a gombokat viszont nem lehet normálisan benyomni csak az ujjad végével, óvatosan...
A Z5 legalább kinéz valahogy, fém, vannak gombjai (bár arra is ráraktak pár érintőgombot, hogy száradna le a kezük...), nem karcolódik, és nem papírvékony hanem meg lehet fogni rendesen, nem félsz hogy kettétörik a kezedben. (A nano-m egy törésbe halt bele, akkor eldöntöttem hogy vékony lejátszót és/vagy telefont soha többet.) A k3-at nem próbáltam PC-re kötni, de az enyém megy simán TotalCommanderrel is, pedig a hozzávaló firmware van rajta. Annyi a titka, hogy nem kell felrakni semmilyen szoftvert neki, csak simán rádugni a gépre, fél perc és felismeri mass storage device-ként. Tud id3 tag alapú rendszerezést és mappa/filenév alapút is egyszerre, mindenféle firmware haxxolás nélkül. Mellesleg 33k volt a 4GB-s. Hangminőségre mindkettő jobb mint az iPod, utcára bőven elég a tudásuk. -
frankie!
őstag
Nekem is a flac hiányzik, rengeteg ilyen zeném van. Ha az ember ráérez az ízére, nem szívesen hallgat mást.
-
Raymond
titán
Nem adnak hozzajuk jobb fulest mert nincs ertelme. Tobb okbol sem. Az emberek tobbsege nem csereli le mert azzal es ugy jo neki amit kap. Teljesen mindegy melyik lejatszorol van szo. Az a keves ami meg lecsereli amiatt nem fog a gyarto minden egyes darab koltseget felverni maganak. Egy normalis minosegu fules hozzaadasa max. kb. 3-6 dollarba kerul nekik egyebkent. A 6$ kivetel, altalaban inkabb 3 korul van az osszeg. Egy olyan fules hozzaadasa amit kulon mondjuk 50$ korul kapsz meg az belekerulne nekik kb. 10$-ba (plusz minusz pici elteres). Ez nagyon sok penz ha 100 ezreket gyartasz es arusitasz. Mondjuk fel millio eladott darabnal mar 3 millio az elteres minimum. Es ezt ertelmetlenul adnak ki ha a felhasznalok 90%-a marad a gyarinal a gyengebb eseteben is.
-
REDeath
őstag
jobb Sonyra cserélve
mégjobb sennheiserre cserélve mégtovább javul a minőség
K3 nagyon jól néz ki, de a felülete nem előnyösAmúgy ezt nem igazán értem, mér nem képesek gyárilag -szinte egyik gyártó sem- igazán jó fülest adni. Vagy alapból úgy vannak vele, hogy úgyis lecserélik akkor meg minek minőségi?
-
bwoay
nagyúr
most már van olyan szoba, ahol több mp3 lejátszó is van,
talán a konyhába is ki kellene vinnem egyet
való igaz, hogy több a trendkövető, mint a (trendcsináló) racionális,
de pont ezt fájlalom, nekik hála nem a funkcionalitás lebeg a gyártók szeme előtt,
hanem a (sokszor) öncélú designolás.
amúgy a SamKung hogy leszokott a Yeppezésről! -
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #18 üzenetére
Az U3-ban kiváló TFT (!) van, legalábbis úgy tudom.
Ettől persze nem jobb, mint lejátszó, max drágább.
Nekem az a véleményem, hogy az U3 minőségét már az U2-nek nyújtania kellett volna,
de akkoriban ez nem jött össze, aztán meg a monochrome LCD ment ki a divatból.
Amúgy az U3 pont az a színes kijelzős lejátszó,
aminél a display a lehető legkevesebb problémát okozza.
A gombok azonnal reagálnak, nem csupán a pilácsot aktiválják első nyomásra,
a háttérvilágítást lekapcsolva is látszik a kijelzőn minden,
szóval ha már kell a színes display, akkor azt így kell használni. -
rumos14
nagyúr
na tudtam én, hogy közelednek az álláspontjaink
a másik pedig, hogy neked - ahogy te írtad - minden szobában van egy mp3 játékos, szóval ez már eleve gyanús
én jobban szeretem a D-pad-et mint a joy-t, de a tapipadhoz képest mindkettő a mennyország.
az U2 pedig valóban egy közel tökéletes lejátszó a maga nemében, de ma már nem trendi. és mint tudjuk, több a trendkövető fogyasztó mint a racionális. -
<Adamsky>
nagyúr
bwoay egy nagy gyűjtő
Én egyébként amiatt a kicsi, alig hallható ''pattanás'' miatt nem vettem annó a G3 vagy az U2-t. Ha lenne U3-ból (iAudio) monochrome LCD akkor gondolkodás nélkül váltanék...
Egyébként az U3 kijelzője egyáltalán nem pixel-es, sőt. A kis méret és a relatíve nagy felbontás miatt nagyon részletes, és nappal sem túl vészes. Szvsz. színes LCD-től ez a max.
Más.
Szerintem nem ártana tisztázni, hogy nem csak MTP vagy csak UMS megoldás létezik. Vannak lejátszók, melyek mindenféle fw. csere nélkül is képesek erre (iAudio U3 vagy D2, meg még jó pár lejátszó). A cikket olvasva ugyanis a témában járatlanabb olvasónak úgy tűnhet, mindenképp választania kell. -
bwoay
nagyúr
T9 kezelhetőség: jogos az észrevétel!
Helyesbítek: a K3 borzalmas.
Persze más a T9 navi gombját kezelni, mint egy joyt,
de igazad van, messze nem ég és föld a különbség,
mint a K3-nál.
U3: nana, én nem így váltottam az U3-ra,
hanem az elkeveredett (?), meghibásodott iRiver CD-játszómat írta jóvá a patika,
és azt vásároltam le. A váltás a korábbi 256 MB-os iFP-590-ről történt 2 GB-ra,
ez szerintem nem is igényel további magyarázatot.
Ami meg az újdonság iránti vágyat illeti, tudnod kellene,
hogy kb két hete vettem U2-tTehát nem mondhatjuk,
hogy nem maradtam ezeknél a lejátszóknál, hanem bizonyos értelemben
pont erre váltottam
Amúgy az a koncepció, amit mostanában (véleményem szerint) erőltetnek
a gyártók a piacra, sokkal jobban megállná a helyét,
ha kis méretű, de teljes értékű PMP-kről beszélnénk.
És nyilvánvaló, hogy ez lesz a végkifejlet,
de amíg én audio lejátszóként használom a playert,
addig ezek a pmp szerű dolgok, mint touchpad/screen, színes display
sokszor csak hátrányt jelentenek.
Az U2 meg olyan számomra,
amilyennek egy mp3 lejátszónak lennie kellene. A többi csak gimmick.
és bár az U3 néhány tekinteben jobb (fw-esen értem, kiforrottabb,
jobb a menu layout, meg ugye ''gaplessebb'', és hát a FLAC is ott van),
vannak dolgai, amiket visszalépésnek érzek. -
rumos14
nagyúr
válasz
peterszky #13 üzenetére
hmm, nadrágon keresztül tekerni egy touchwheel-t... gratula ha neked sikerül.
számváltásnál ok hogy csak egy gombot kell mengnyomni, csak épp azt nem tudod, hogy pontosan hol is van az a gomb, mivel nem áll ki a lejátszó felületéből. én jobban szeretem a konkrét gombokat. -
-
rumos14
nagyúr
az általad leírtak a K3-ra megállják a helyüket, de a T9-nél nem. szóval a borzalmas mindkét lejátszó megállapításod sántít.
a T9-et én zseben keresztül nyomkodva használom, egyedül albumváltásnál kell elővenni 3/4 óránként, ez belefér. ilyen tapipados kelehetetlen divattermékeket (nekem az iPod is ide tartok) én sem tudnék használni.
amit a kiejlzőkről írtál, hát szerintem az általad használt iAudio U3 inkább ezt a szintet hozza, a T9 viszont napfényben is jól látható, nem pixeles. ezzel persze távolról sem az iAudio U3-at becsmérlem, mert k. jó lejátszó, de az általad leírtak alapján akkor te pl. miért nem maradtál a G3/U2-nél? ne mondd már hogy a flac meg a tökömtudja micsoda miatt váltottál. hanem kellett az újdonság
én sem fosom le a bokámat a színes kijelzőtől, de azért ez az album art dolog a tűéles kijelzővel akkor is mutatós, a videók is szépek rajta (természetesen 1,8-as kijelzőn nem nézek Gyűrűk urát...)
mindenzt kifejezetten a T9 védelmében írom le, mert amiket te írtál, egyszerűen nem igazak. a K3-at én is kipróbáltam, írtam is pár sort az mp3 topikban, nem tetszett.
természetesen továbbra is minden tiszteletem a tiéd, de nem értek egyet az általánosító megfogalmazásoddal.
[Szerkesztve] -
shteer
titán
K3 gyönyörű. ennyi. gyűűűlölöm az érintőgombokat
-
KrAt
veterán
Nekem a K3-as jobban tetszik
-
sziro74
csendes tag
A T9-nek az ára picit sok itt a PH-n, de azért van olcsóbban is
[link]
-
bwoay
nagyúr
borzalmas mindkét lejátszó.
egyszerűen elkeserítő, hogy a design a funkcionalitást egész egyszerűen maga mögé utasítja, és az egyszerű, kicsi, könnyen (és akár vakon) kezelhető lejátszókat leváltják
a lapos, de hosszú, színes kijelzős, érintőgombos playerek,
követve az iPod nano által mutatott irányvonalat.
Én próbálom azt hinni, hogy mindez nem a bling-bling-et szolgálja,
de nem túl könnyű. Olyan, mintha maga a koncepció arra épülne,
hogy kár egy ilyen szép lejátszót könnyen, zsebben kezelhetővé tenni,
hiszen mit ér a bámulatos desing, ha úgysem kell elővenni a buszon
magyarán mostantól mindenki az orra elé tartva nyomkodja a kütyüt,
akár egy mobiltelefont, csak ott ez elengedhetetlen, itt meg igazából
nem lenne rá szükség. Kéken derengő érintőgombok a zsebben lapulva? Micsoda pazarlás,
skandallum. a hüjeség önmagát gerjeszti.
A mobiltelefonok azon korszakára emlékeztet,
amikor a mindenféle fényviszony mellett tökéletesen olvasható,
minimális áramfelvételű monochrome LCD kijelzőket lecserélték az ocsmány,
pixeles, ordenáré színeket megjelenítő cSTN-re, ami zabálta az áramot,
napfényben nem látszódott, mégis az volt a raj. Hajrá.
és elhiszem, hogy okosak, elhiszem, hogy jól szólnak,
de könyörgöm, ahányszor számot akarok léptetni,
hangerőt állítanék, vagy csak rá kell nyomnom a pause-ra,
turkáljak a zsebemben a lejátszó után, hogy aztán tapogassam
az érintőgombokat? Egy 5 irányú jostick meg egy play/pause gomb
kb mindenre elég, nadrágzseben keresztül kitapogatva,
vidáman fütyülve egy pillanat alatt el lehetett érni vele az alap funkciókat.
Nem jó, helyette érintőgomb, meg touchscreen kell, az tökre egy menő. -
Peat;)
veterán
Én az árukat nagyon sokallom. Sony a800 bejövősebb (nagyon finoman fogalmaztam), szinte ugyanebben az árkategóriában. Meg ott az LG FM37 is amiről még nem tudok sokat de szépnek néz ki, 2,4-es kijelzővel. Ettől függetlenül jó eszközök.
-
rumos14
nagyúr
A T9 kapcsán ajánlom a nagyérdemű figyelmébe az általam írt tesztet is: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a Samsung két nagyon csinos MP3-lejátszóját, a K3-at és a T9-et.
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest