Hirdetés

Formás énekesek

Hirdetés

Samsung K3 – megjelenés

Rengeteg különböző tudású és megjelenésű MP3-lejátszó van a piacon. Ma két olyan Samsunggal találkozunk, melyeknél a forma legalább olyan – ha nem nagyobb – hangsúlyt kapott, mint a funkció. Persze nem árt, ha a zenegép is stílusosan öltözik, akárcsak használója. Vagy viselője? A Samsung K3 esetében talán az utóbbi kifejezés találóbb. Durván névjegykártya méretű, és hét milliméter vastag. Formája annyira letisztult, hogy első ránézésre csak egyetlen gombja látszik. Igazi geekeknek való csemege; még az sem egyértelmű, hogyan kell bekapcsolni.

Fényes, fekete felületén csak azt látni, hogy nagyjából hol helyezkedik el a 1,8 hüvelykes, 160x128 pixel felbontású OLED kijelző. Bár a körbefutó krómozott csík műanyagból van, egyáltalán nem kelt „olcsó” hatást. A külső összhangját csak az alulra helyezett adatcsatlakozó töri meg valamelyest; talán jó lett volna valami fedelet kreálni rá. Az lesz majd a csuda világ, amikor a hasonlóan szépséges kütyük már vezeték nélkül kommunikálnak a számítógéppel és fülhallgatóval.

Természetesen a K3 hátulja is fényes, fekete. Középen egy matricán angolul és franciául olvashatunk egy figyelmeztető szöveget, mely szerint a készülék huzamosan magas hangerőn használva károsíthatja a hallásunkat. Egy kis pofont ad a stílusnak az alsó, fehér alapon feketével írt matrica, alsó sorában a „Made in China” felirattal. Egy kis fekete filctollazással ez a csorba kiköszörülhető.

Amikor sikerül feléleszteni a K3-at, akkor jön a második stílusbomba, a kéken és fehéren világító érintőgombok. Aranymetszés ide vagy oda, talán kicsit jobban kihasználhatták volna a teret. A hangerő emelése helyett gyakran a jobb oldali menü vagy a bal oldali visszalépő gombra találtunk rá. Mondani sem kell, hogy a fényes fekete érintős előlapot pillanatok alatt elborították az ujjlenyomatok.

Formás kis dobozban érkezett a K3, melyben a szokásos kiegészítőket találtuk: fülest, adatkábelt, telepítőlemezt, némi papíranyagot.

A klasszikus kialakítású pici hangszórópár formájára is odafigyeltek. Műanyag részük fényes fekete, van rajta egy kis fémbetét, a végén pedig gumi kábelvédő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • ZENélő kavicsok

  Kipróbáltuk a Creative zenelejátszói közül a legapróbbakat.

 • Samsung YP-T10 - Vaú!

  Az új lejátszó a világpremierrel egy időben jutott el hozzánk. A Samsung ismét megmutatja, hogy van helye a prémium szegmensben.

 • iAudio 7 - a memória diadala

  A Cowon HDD-s iAudio 6 lejátszója rövid életű volt, máris itt van a flashmemóriás trónkövetelő, az iAudio 7. Halljuk!

 • Cowon A3 - PMP a köbön

  Megkaparintottuk az A2 ráncfelvarrt utódját, melynek már a HD felbontás sem okoz gondot, sőt tévézni is lehet vele.

Előzmények

Hirdetés