Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• raszputyin

senior tag

válasz FTeR #4 üzenetére

Szándékosan kerültem a ''mesterséges intelligencia'' kifejezést, pont amiatt, amit Te írsz. Szerintem nem jogos, hogy M.I.-nak nevezik pl. a játékprogramokban jó döntések meghozására alkalmas algoritmusokat, mert az intelligenciát nem elsősorban a jó döntések, hanem a szinte határtalan rugalmasság és továbbfejlődési képesség jellemzi.
    Kisebb mértékű ruigalmasság és fejlődési képesség is nagy eredménynek számít egy algoritmusban, ha az jól működik -- egyszerűen azért, mert pont az előre nem látható változások miatt, rettenetesen nehéz megtisztítani az instabilitásoktól egy ilyen kódot.

WN31RD: én kicsit óvatosabb lennék avval kapcsolatban, hogy a géprombolók szerepét ilyen tömören és magabiztosan értékeljem :) Egyébként a helyzet is némileg változott, a tudomány mai szintjén már nem ''csupán'' sokmillió ember pár évszázados nyomorba taszítására lehet képes egy-két találmány, hanem a teljes emberiség gyökeres kiirtására.
    Talán nem hiábavaló a kérdés bizonyos technológiáknál, hogy arányban áll-e a várható eredmény a kockázatokkal; ilyen döntési helyzetekkel már eddig is bőven találkoztunk pl. a magenergiával és a vegyiparral kapcsolatban. Márpedig egy valóban rugalmas gondolkodó gép sokkal nehezebben megbecsülhető kockázatokkal jár, mint az előbb említett területek. A másik sokat emlegetett sötét ló persze a géntechnológia, amiről nagyon hasonlóan vélekedem.
    Az én olvasatomban teljesen független, másodlagos fontosságú kérdés az, hogy a ''géprombolás'' feltétlenül a legérzékenyebb megoldás-e egy ilyen veszélyhelyzet kezelésére ;]

Új hozzászólás Aktív témák