Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
raszputyin
senior tag
Szándékosan kerültem a ''mesterséges intelligencia'' kifejezést, pont amiatt, amit Te írsz. Szerintem nem jogos, hogy M.I.-nak nevezik pl. a játékprogramokban jó döntések meghozására alkalmas algoritmusokat, mert az intelligenciát nem elsősorban a jó döntések, hanem a szinte határtalan rugalmasság és továbbfejlődési képesség jellemzi.
Kisebb mértékű ruigalmasság és fejlődési képesség is nagy eredménynek számít egy algoritmusban, ha az jól működik -- egyszerűen azért, mert pont az előre nem látható változások miatt, rettenetesen nehéz megtisztítani az instabilitásoktól egy ilyen kódot.
WN31RD: én kicsit óvatosabb lennék avval kapcsolatban, hogy a géprombolók szerepét ilyen tömören és magabiztosan értékeljemEgyébként a helyzet is némileg változott, a tudomány mai szintjén már nem ''csupán'' sokmillió ember pár évszázados nyomorba taszítására lehet képes egy-két találmány, hanem a teljes emberiség gyökeres kiirtására.
Talán nem hiábavaló a kérdés bizonyos technológiáknál, hogy arányban áll-e a várható eredmény a kockázatokkal; ilyen döntési helyzetekkel már eddig is bőven találkoztunk pl. a magenergiával és a vegyiparral kapcsolatban. Márpedig egy valóban rugalmas gondolkodó gép sokkal nehezebben megbecsülhető kockázatokkal jár, mint az előbb említett területek. A másik sokat emlegetett sötét ló persze a géntechnológia, amiről nagyon hasonlóan vélekedem.
Az én olvasatomban teljesen független, másodlagos fontosságú kérdés az, hogy a ''géprombolás'' feltétlenül a legérzékenyebb megoldás-e egy ilyen veszélyhelyzet kezelésére
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Drón topik
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest