Új hozzászólás Aktív témák
-
MongolZ
addikt
Tudtommal softmodolni már régóta egyik gyártó termékét sem lehet (nVidiánál G92 volt az utolsó, ATi kártyáknál talán a HD megjelenésével tűnt el). De amikor lehetett, akkoris bőven voltak sebességbeli különbségek. Pont erről szólt a mellékelt cikk, hogy tapasztalatok alapján egy ~10x-es árban mért profi kártya sebességét 2-3 ugyanolyan specifikációjú consumer kártya képes a profiknak szánt driverrel hozni. Ha ez igaz, akkor "csak" a profi kártya árának 2/3-át lehet megúszni, plusz le kell nyelni a 3-szoros fogyasztást. Plussz ugye az egyéb különbségek, ECC memóriák, stb.
-
MongolZ
addikt
Hát, én megnézném, hogy mit csinálnál, hogy ha lenne egy megrendelőd, akinek 1 hét alatt ajánlatot kellene tenned és nem tudod megnyitni a modelljét... hát, lehet, hogy már az első ilyen alkalommal megérte volna benevezni a drágább kártyára, hogy másnapra kijavítsák a hibát...
-
MongolZ
addikt
Na, végre megtaláltam a cikket:
Középen: Performance Compared With A True Quadro
Van különbség a driveren kívül. Továbbá Softmod nélkül néhány program el sem indult, illetve néhány funkció nem volt elérhető. De ha jól tudom, a 9800 / 250 votl az utolsó, amit lehetett Softmoddolni.(8800 GTS-ből lett FX4600-ot hasonlítottak egy 8600 GT-nek megfelelő FX1700-hoz, tehát osztályon belül a különbség még nagyobb.)
-
MongolZ
addikt
Nem. CAD-ben Quadroval, FireProval több lesz, játékban pedig a hagyományos Geforce és Radeon kártyákkal.
Érdekes kérdés a másik, régen olvastam cikket, ahol egy 8800-at moddoltak profi driverrel, és kb. a fele/harmada teljesítményt érte el a neki megfelelő profi kártyának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- HP notebook topic
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest