Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A Transcend lehet a RAM-para következő áldozata?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
vanRobert
üzenetére
Nem hiszem. Viszont azt el tudom képzelni, hogy az update (ami gyakorlatilag egy új rendszer telepítése) valamit belenyúlt a drive0 MBR-jébe (master boot recordjába), és emiatt a bios compatibitlity módja érzékel valamit, és onnan akar bootolni.
Vagy csak active-vá tette a drive0 első partícióját. Egy partition manager progival le tudod ellenőrizni.
A windows nem nyúl bele a biosba meg a boot sorrendbe, azt a bios/uefi kezeli. -
BiP
nagyúr
válasz
vanRobert
üzenetére
"Nos, igen, pont ez a gond, hogy hiába első a BOOT sorrendben az nvme, valamiért "visszatér" a SATA gyökereihez."
Mert erre való a CSM mód
"hogy később sem okoz ennél nagyobb problémát. "
Elvileg nem fog. De szerintem ne foglalkozz vele. Megy, rendeltetésszerűen. UEFI módban bootol egy Win10-es UEFI eszközről. Ennek így kell lennie. -
martonx
veterán
válasz
vanRobert
üzenetére
"BIOS-ban a CSM-et Disabledre kellett állítanom, mert nem volt hajlandó az nvme-ről bootolni.
Valahol azt olvastam, hogy a SATA csatolót prioritásban még mindig az PCIe elé teszi, és ez lehet az oka."
Fogalmam sincs, mi az a CSM, az biztos, hogy amit beállítasz sorrendet BIOS-ban, hogy miről bootoljon, arról fog bootolni
Ha ez nálad nem így történik, az nagyon gyanús.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Corsair MP600 CORE XT 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 100/99 - 7000-5800 MBs - Eladó!
- Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- Nikon AF-P DX Nikkor 10-20mm f4.5-5.6G VR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest